TravTÄVLINGAR på Solvalla


Malmroth log med hela ansiktet när han pratade om V75-Finalerna på Solvalla i VinnareV65. Det var tävling och så ska det vara varje tävlingsdag.

Tony Wallin svarade bestämt ledningen med Borga Baron mot Takter bakom Joker Stursk. Jägersrokusken blev rasande och skällde(?) ut Wallin rejält för att sedan åka dit på målfoto mot Ed You. Vinnaren satt långt bak i kön och var gynnad av Johnnys rejäla bortkörning mot ledaren. Det blev ändå Johnny Takters dag, trippel inom V75! Läste om VM i V75 och en av topparna hade Takter som favoritkusk, denne borde ligga kvar i täten allstå.

Omgångens största favorit Saston (bilden) värmde bedrövligt och Molle dissade honom enormt. Ju närmare start man kom så backade han några meter i sitt uttalande men jag tror det sista omdömet lät. ”Han går inte att räkna bort helt och hållet”. Det om omgångens största favorit. Var är banveterinären? Borde man inte be Örjan Khilström att göra en extra provstart och granska honom lite extra. Nu var han jättebra men travade dåligt och föll tungt. Jag hade spelat emot den här gången, ändå ska väl hästen inte starta i ett dåligt skick. Det är nästan så att jag hoppas att han tar skada av den här starten, i en vanligt start lär man strukit till men när det är 220 000kr i förstapris kliver girigheten fram?

Tänkte kolla om det blev ett berättigat startförbud men servicearbete pågår ju sena söndag kvällar.

Maharajah var inte mogen för seger ännu. Mycket passiv körning av Kihlström, men svårt komma in i matchen när dom håller ett jämnt högt tempo i täten. Ingen vaken spelare kan väl inte blivit särskilt arg, när Hultman inte säger att hästarna känns ”bättre än någonsin” bör man dra öronen åt sig. Nu lär det ju bli minst en månadsvila? Den här hästen har aldrig startat sig fräsch.

Tekno Odin… Det där treåriga norska kallblodet är grymt bra. Jag som tyckte Lome Felix var något extra fartmässigt, det här är bra mycket värre även om det skiljer månader.

ATG har ersatt bland annat Ivarsson för ”insättningsstrulet”. Det tog för lång tid och man lovade datum man inte höll. Dock har man smörat upp kunderna med skälig ersättning. Insparade insatser, ”spelcheckar” till ett sammanlagt värde på 300kr och Atg-Live.

Läste Aftonbladet i fredags. Det är ju grymt uppenbart att ATG har smörjt upp tidningen med gott om pengar. Blev påmind via mail hur deras relation rimligtvis ser ut. Det tar jag och går igenom imorgon. Bara det att alla experter skiver ett VM-system (192r) är ju oerhört köpt och att man skriver om VM i V75. Varför står det inte att ”hela sidan är en annons”?

Tvååringslopp imorgon på Mantorp där Artic Light debuterar. (e. Viking Kronos u. U.S.A. Hornline). Kan vara kul att följa, Walmann startar inte så ofta tvååringar.

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.