Trav är min livsstil!


Då sitter jag här och ska skriva min första blogg någonsin, lovade mig själv för några år sedan att aldrig ge mig in i bloggdjungeln, men efter en del påtryckningar (nämner inga namn) så har jag gett med mig. En stor del beror på att bloggen kommer att handla om trav, en sport som funnits med i mitt liv så länge jag kan minnas. Fast sport är fel att säga, trav är en livsstil och mitt liv är byggt runt travet. 

Jag heter Kristina Tengstad, är 26 år (inte 45 ;)) och bor i Dalarna. Just nu studerar jag ekonomi på högskola och har ett par år kvar innan jag är färdigutbildad. Jag är en riktig ”sportnörd” och kan titta på nästan all sport, men självklart ligger travet mig varmast om hjärtat. Min vän sa häromdagen att ”vi äter, lever och andas trav” vilket stämmer rätt så bra. Tänk vad man har offrat för hästarna genom åren, men tänk också så roligt man har haft. Känslan man får i kroppen när ens häst korsar mållinjen först går inte att beskriva, en riktig adrenalinkick och ofta fälls en och annan tår. Fast allt handlar inte enbart om tävlandet, bara att se att hästen gör framsteg med sig själv är riktigt stort och veta att man faktiskt är en del av det. För tillfället tränar jag och sköter bara en häst och det passar mig utmärkt då hon kräver lite extra tid. Fröken, som hon heter, har varit väldigt het, nervös och spänd och jag har därför fått lägga ner mycket tid på hennes psyke (för springa kan hon, men viljan har varit sisådär).  Igår, lördag, travade hon på långa tyglar i bredd med en annan häst och var helt lugn, det är ett framsteg och det är därför man lever med denna livsstil.

Så hur kommer det sig att jag håller på med trav?! Jo, min morfar var veterinär ( bl a banveterinär på Boden och Åby) och tog in djuren i mammas liv. Mamma presenterade min pappa för travet och han tyckte om spelet och tävlandet och köpte sin första travhäst 1989. Sedan flöt det på och det inhandlades ett par till hästar i början av 1990-talet och någonstans där bestämde sig min bror, Fredrik Tengstad, för att han ville hålla på med trav. Sedan 1995 har min bror hållit på själv med ett eget stall på ca 10 hästar och från nyår 2006 tog han ut sin proffslicens. Under alla dessa år har jag alltid haft en egen häst att sköta om efter skola och jobb, oftast hästar som behövde lite extra pyssel och som jag red en hel del.

Har man hållit på med trav sedan man var liten och hela ens liv handlar om trav, var det ett naturligt val att förena nytta med nöje och söka praktikplats på Rommes sekretariat när det var dags för praktik i gymnasiet. Fick sommarjobb där direkt och jobbade tre somrar på raken på sportavdelningen där. När jag i somras stod utan jobb ringde de från ”sekris” och ville att jag skulle jobba där några veckor, det blev hela sommaren till slut och nu jobbar jag enstaka tävlingsdagar med resultatinmatning och annat som behöver göras. Detta gör att jag också har inblick i travet från olika sidor, inte bara från den aktivas synvinkel utan också från den del som styr travet. 

Förhoppningsvis kan detta göra att jag kan skriva bloggar med tankar från olika håll och om dessa är intressanta eller inte får väl ni som läsare avgöra. Detta får räcka som presentation och första blogg. Trav i veckan blir Rättvik imorgon med premiehäst och min väns häst som ska montékvalas, och sedan blir det Solvalla på onsdag med Fröken. Möter hårt motstånd och jag är jättenöjd om hon sköter sig och tar en slant.

Ha det bra! //Kristina

11 Comments

Add yours
 1. 3
  Marcus Ivarsson

  Riktigt kul måste jag säga och välkommen till oss!
  Jag ser verkligen framemot fler läsvärda bloggar från din sida!

 2. 4
  Nicke bh

  Du sätter ribban högt och jag ser redan fram emot att få läsa ditt nästa inlägg. Lycka till på Onsdag!

 3. 5
  Camilla

  Vilken grym presentation! Det här kommer du fixa galant! Jag ser också framemot nästa inlägg! 🙂 Kör hårt i veckan!

 4. 6
  Limpo

  Grymt!!! Vilken värvning. Nu vet jag ju att du är 26 å inte 45;). Bra med påminnelse ibland. Lycka till nu framöver här på sidan och varmt välkommen..

 5. 9
  Madde

  Heeej Kaaaj! Kör hårt nu, förväntar mig många inlägg, kommer gå kanonbra 🙂 jag håller tummarna för Fröken och sprider din blogg till alla jag känner 🙂

 6. 11
  Sandra

  Shit va roligt Kristina!! ser framemot att kunna följa Frökens dagsform 🙂
  Grym insats på Valla igår, hon går framåt hela tiden! så kul att se psyket stärkas!
  ses i helgen!
  kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.