Tränarbyten


Hade väl inte tänkt ta upp de här redan nu, men sen så känns de helt plötsligt väldigt aktuellt. Tro nu inte att jag ska skriva en bitter blogg, nej jag ställer mig gärna först i kön och hyllar. Jag visste ju att Blue Rock skulle vinna i lördags,  de sa ju Limpo 😉

Men jag blir bara så arg, ledsen och besviken när man ser på Nybrink och co. Dom sågar den gamla kretsen till hästen ner i skosulorna. Jag bara undrar har dom inte tillgång till lopparkivet när dom står och säger hästen har inte visat nån gnista på bra länge och bla bla. Grym prestation efter galopp i V75 i näst sista starten, dödens seger över full distans i höstas. Jag förstår nu vad Lähdekorpi menar gällande att han lägger av som tränare pga Nybrink.

Blue Rock är en av dom bästa hästarna jag skött om. Han tjänat 1,2 milj hos sin tidigare tränare och jag tror eller nej jag VET att han kommer att tjäna minst 1,2 milj till hos sin nya tränare. Så skickliga tränare som Hockey och Lennartsson misslyckas inte med en sån fantastiskt häst. Jag kommer inte missa när han startar, jag vill se och njuta av fler uppvisningar.

Canaka B.F var grym i sin debut för Nurmos, men var hon dålig hos Veijo?

De finns små tränare som har blivit av med hästar som lyckats bra hos stor tränare, men det finns även stortränare som blivit av med hästar som lyckats bättre hos andra tränare. Så tror nog att alla tränare kan göra listor med hästar dom misslyckats med och hästar dom lyckats med vare sig man heter Svanstedt, Nurmos eller Lindblom.

För den lilla tränaren så krävs de att dom letar reda på en unghäst tränar upp den och gör den bra, medans dom stora får in dom.

 
Kom dock ihåg att dom stora har även dom varit små.

Categories

17 Comments

Add yours
 1. 1
  AIK-dansken

  En sak är säker Catarina. Nybrink har alltid fel och då menar jag ALLTID. Blue Rock har gjort många fina lopp hos Hockey, inte minst förra året. Kanske det här var ett strå vassare men miljöombyte och andra träningsmetoder gör att det kan bli några procent till i utveckling. Det är klart att Per får in en del färdiga hästar men sanningen är den att drygt hälften av stallet
  är 2 och 3-åringar som han själv tränar fram. Bra ämnen du tar upp, inte minst karensreglerna som tenderar till att bli rena skämtet. Vi syns i Göteborg eller på bussen kanske. // Dansken.

 2. 2
  Catarina

  Du har så rätt i de du skriver. Och de jag ville komma fram till i bloggen är att just Nybrink har fel 😉 De jag menar lite med att få in och leta reda på är att en liten kanske bara har några få unghästar i stallet mer än så hade inte plånboken råd med. Så tycker de är lite tråkigt att om dom väl får fram en bra så flyttas den sen. Men sen kan man ställa frågan varför är den här tränaren liten? Kanske inte duger som stor tränar. Ja många åsikter finns de. Vi syns inte till helgen. Olympia är inte min resa / Catta

 3. 3
  Stenman

  Om jag gör rätt för mej och betalar vad en tränare vill ha i träningspeng. Så gör jag vad fasen jag vill med min Inköpta häst som är köpt för Mina pengar!!! Seriöst..varför ska hästägare bedriva Välgörenhet???

  • 4
   AIK-dansken

   Helt korrekt Stenman. Därvidlag är det ingen tvekan alls. Robban Bergh har 7 dagars uppsägningstid , kanske någon mer som har det så men annars kan man hämta och flytta sin häst hur man vill.

  • 6
   Stigge

   Håller med om det. Så länge man kör med öppna kort. Fast jag förstår inte riktigt vad du menar med att ”bedriva välgörenhet” om du syftar på Blue Rock. Han tjänade 332′ hos Hockey förra året. Så det var ju inte riktigt så att han bara stod och kostade pengar. Och han har väl känts som en klart duglig silverdivisionare men att han skall växa ut till en en ”topphäst” har väl inte direkt lyst igenom.

   Däremot har jag lite svårt för ägare (utan att veta några detaljer dock…) som flyttar runt hästen ett antal gånger. Och i t.e.x Nahars (1,6 mille) och Monster Drives (1 mille) fall har hästarna gått hur bra som helst. Luktar ägarhybris.

   Just när det gäller ”Hockey” så verkar han få betala för att han är en klok och försiktig man och vill tävla länge med hästarna. De är liksom inte slut när de blir 5 år utan då finns det fortfarande (och det verkar helt planerat) utveckling kvar i hästarna.

   Stigge

   • 7
    AIK-Dansken

    Du har helt rätt Stigge men siffrorna är lite felaktiga. Nahar var mycket nära 1,9 millar hos Per. Vad gäller Monster Drive så sprang han in 400 tusen som treåring hos Kajsa Frick och 600 tusen hos Hultman som fyraåring innan han flyttades till Per och där sprungit in nästan 1,4 millar. Att båda dessa sprungit in de största pengarna hos Lennartsson försvarar väl flyttarna dit ekonomiskt och vi får ju aldrig veta hur det gått om dom inte flyttats dit. Vad gäller ”ägarhybris” så finns det ett otal sådana i travbranschen.

    • 8
     Stigge

     Fast Nahar har ju gått till Bergh nu och Monster Drive har dragit upp bopålarna för 4e gången och landat hos Svanstedt. Det var därför jag tyckte det var en smula märkligt att gå från Per. När de verkligen tjänat mycket pengar och utvecklats där. Men som sagt. Jag har inte hela historien och då är det svårt att säga bu eller bä.

     • 10
      Catarina

      Kul att de diskuteras lite. AIK dansken att du inte har bloggat om de här ämnet tidigare? Du har mycket bra åsikter och är påläst ide du skriver. Men jag vill poängtera igen att bloggen handla om Nybrink och Co. Sätt att prata om de i tv. De är häst ägarens häst och de är ägaren som bestämmer vem som ska träna hästen. De är nått vi aktiva och alla andra måste acceptera.

 4. 12
  Södertorparn

  Det är därför jag aldrig lyder något råd när det kommer från Nybrink. Visst, jag vinner inte så jätteofta, men jag skulle inte vinna mer av att ta Nybrinks tips heller! Förhoppningsvis kommer det en lämpligare trav”expert” snart. Stå på er ni duktiga tränare och kuskar med duktiga och vackra hästar. Det är ni, inte Nybrink, som gör det värt att titta och spela på trav!

 5. 13
  Catarina Damström

  De jag vill komma fram till i den här bloggen är att jag inte gillar på de sätts som tränar byten lyfts fram i tv.
  Men visst så tycker jag att de är en viss charm att se ekipage som Prince Tagg och Ralf Karlstedt, Copiad och Erik Berglöf på banan. Folk kärra ekipage behövs för hur roligt vore loppen om de var fem tränare som bara hade olika hästar i storloppen. Och kom ihåg de här är mina åsikter och hade alla tyckt lika här i världen då hade de inte funnits några krig.
  På återseende

 6. 14
  AIK-Dansken

  Catarina. Jag är medveten om att hela bloggen var riktad mot Nybrink med anhang. Det var Stenman som ledde oss in på ett litet sidospår vad gäller byte av tränare i allmänhet och konstiga sådana i synnerhet. Det är ett ämne som kan avhandlas i oändlighet men liksom i alla andra branscher finns det bra och dåliga ägare. Möjligtvis att hybrisen ofta tar överhand inom travet vilket leder till konstiga beslut. Jag känner en del ägare som startar sin 8-åring med 25 tusen på kontot och säger att nu djävlar ska det bli åka av. Dom behövs för att sporten ska överleva och alla har rätt att drömma.

  • 15
   Hans andersson

   Vet att vi behövs det är ingen som betvivlar det fick själv en som var 5 år kvalade som 7 åring vann på Tingsryd på en 13 tid med ca 30000 på sig.Men det är synd att hästarna inte sprids ut mer om jag inte hade hämtat Viking Pågen så hade han blivit pålägg.Men jag kan hålla på tack vare att jag kan köpa billigt foder av underbara vänner.Så ge er på dom som tycker att om det står hästfoder på påsarna så kan man ta hur mycket som helst för det = djävla parasiter och det står jag för och jag köper inte utan kvitto.Så om man ska få ner kostnaderna på foder så kräv gå ihop alla har inte så fina vänner som jag+tror nog att dom stora har bättre avtal än många små

   • 16
    AIK-Dansken

    Håller med dig Hans. Foder, veterinär och transportkostnaderna har ju skenat de senaste åren. Verkar inte vara konkurrensutsatt över huvud taget. Kartellbildning är en tanke som slår mig.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.