Svårt att få ihop fulla Elitloppsförsök?!


Fin sport på Åby idag och fin utdelning på V75 för dom som hittade ALLA vinnare…
7rätt: 703 522kr
6rätt: 1 604kr
5rätt: 58kr

Åke Svanstedts stall vann V75 även denna vecka. Åke med Merger Blue Chip och Anders med Sensory Ås. Totalt blev det fem segrar till stallet och man får säga att man dominerar… Riktigt bra förutsättningar för Limpo och Ivarsson att plussa på liret allra helst när Indigo Broline avslutade tävlingarna till nästan fem gånger pengarna. Jag tror stall Svanstedt har vunnit V75 sju veckor i rad och den där stående gröna spiken känns mycket befogad.

Noras Bean spurtade bra till tredjeplatsen och Stenströmer fick en lättsam fråga om Elitloppet av Per Skoglund. Uffe svarade nej utan betänketid och det verkar som om man vill ligga lågt under året. Nu var Super Arnie hingsten duktig och vips kan man runt om på nätet, tv och på travbanorna höra fler än Limpo som stöttar Noras, KUL! Hoppas ölen smakar lika bra som förra året han slog Local Conch i H2H…

Friction dundrade hem sin V75-final och med två sylvassa insatser i bagaget är det bara att bjuda in honom till Elitloppet. Se nu till att han inte går på pumpen i den start han kommer göra i maj, då blir det en rolig joker.

Det var inte några lysande besked inför Elitloppet gällande Olympiatravet (vill Solvalla ens ha med Commander Crowe?), vet inte om man kan säga detsamma om Prix de l’Atlantique som gick på Enghien. Roxanne Griff var ruggigt tapper i dödens på vinnande ledaren Main Wise As. Den sistnämnde är ju helt rätt typ av häst för Elitloppet.

Amaru Boko har ju tvärtemot många andra stakat ut matchningen mot Elitloppet och redan deklarerat att man vill vara med. Läcker häst som Jennifer sköter om och det är en väldigt spännande årsdebut man väljer att göra i Finlandia Ajo. Kullkompisen Kadett C.D.  är inte riktigt som skapt för elitloppet men han nämns också här. Floppade rejält på Bergsåker i fredags, galopperade i sista sväng och det var inget roligt besked i snöovädret. I samma lopp var Rakas inte heller som bäst. Får vi ihop 16hästar till elitloppet?!

13 286 personer landade publiksiffran på och det var mindre än vad tv-profilerna lyckades snacka upp i livesändingen. Nu väntar jag på en rapport av kollegorna om hur Åby skötte om besökarna. Var ni på stallbacken och i någon loge?

Nästa söndag kör Åby kval till pokal-loppen, det får mig äntligen att se fram emot en söndag! V64 borde få ett uppsving när det är bra sport att spela på, dock är det ju alltid vanskligt med stora favoriter samtidigt som det inte bara är vinnaren som går till final.

9 Comments

Add yours
 1. 1
  Pecka

  Jo nog går det att få ihop ett fullt Elitlopp även om man tackat nej från Down Under utan att ens fått en inbjudan.
  Main Wise As har hela tiden varit med i mitt drömfält och är det fortfarande. Hoppas innerligt på att han är en av de som presenteras idag även fast jag inte tror det utan min gissning ligger på de två främsta i Olympiatravet.
  Annars en hel del negativa besked under helgen (Sanity undantaget) så visst kan man tveka. Men jag hoppas och tror på fler fransktränade hästar än vad som brukar vara fallet. Känns som ovanligt många sådana nu som passar in i Elitloppskostymen och som gett signaler om att intresse finns att komma till start. Sätt in jobbet där och ”offra” svensktränade hästar detta år i såfall. Där har alltför få ännu visat upp att de är i det slag att de skall ha en plats.

  Mvh
  Pecka

 2. 2
  Henrik Lagerstedt

  Sanity föll bort av någon anledning. Den hästen är ju hypad och matchar man försiktigt precis som jag hoppas att man gör med Friction är biljetten hemma.

  Sanity är då snyggt osynad inför sista söndagen i maj vilket är optimalt.

 3. 3
  Limpo

  Vi fick ihop ett helt startfält på väg hem från Olympia. 4 svenska resten utländska. Då kan det bli bra om man väljer rätt svenska hästar. Då räknar vi ej Commander och Brioni som svenska.

  • 6
   Henrik Lagerstedt

   Nu förstår jag inte Limpo. Du är kaxig för att du bantat ner till fyra svenska hästar och sen kommer du själv med ett förslag på fem stycken.

   Det förslaget innefattas inte av bland annat Orecchietti och Joke Face

   • 7
    Limpo

    Joke Face startade inte igår å måste göra ett bra lopp innan man kan ta hästen på allvar för att vara med i Elitloppet. Orecchietti ser jag mer än gärna å tar då bort Iceland. Om nu inte Iceland visar samma form som 2009. Sedan så på min lista så måste Amaru å Rakas visa framfötterna i helgen.

 4. 8
  Wasan

  Att få ihop 16 hästar är lätt, men det lär bli minst 8-10 svensktränade vill start. Det där är limpos egna hästar. Finns några st som är betydligt hetare.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.