Sundbyholmstisdag


Sundbyholmstravet idag var en trevlig upplevelse. Toppenfin sommardag och trav av bra klass i alla fall om man bortser från dom sista tre löpningarna.

Utanför streckspelet charmades jag allra mest av Conway Hall-sonen Buba Boko (bilden) som levererade en mycket snygg långspurt till seger. I det här sällskapet var det tilltalande! Oddset var höga 8ggr. Det var förvisso spår tolv men kanoner brukar stå i betyligt beskedligare odds. Modern Ottey Boko har tidigare lämnat  Yucca Boko (e. Muscles Yankee) som för närvarande är det bästa(?) svensktränade stoet. En flygmaskin som imponerat grovt på undertecknad.

Nu Pagadi var åter på banan och gjorde sin plikt. Blev släppt till ledningen och vann. Hästen glänser inte så samma vis som han gjorde när han var som bäst. Det saknas lite med detta var ett litet steg i rätt riktning.

Eskilstunatravet gjorde också sin plikt men inte mer. För entrépengen fick man 11lopp rätt upp och ner. Skön lunk efter fyraåringstestet men nåt jippo tycker jag kunnat funnits för att aktivera publiken som inte är travfrälst. En publiktävling engagera några. Dagens upplevelse lever vi inte så länge på.

On Track Piraten (e. Kool Du Caux – Monrovia) verkar ha fått ett enormt rykte. Patrik Fernlund trodde den var klar i Kriteriet, jag frågade vad han ville ha för odds. – 7ggr! Vips har vi ett litet vad för skojs skull. Några motbud kom jag inte på omgående… Perfectly Enough dök upp kort senare och den är ju i alla fall bättre. Får ge det lite mer tid men en häst som startat sedan Januari känns inte klar för mig. Första tanken var nej! Mycket snyggt tips av han på hemsidan här som i vintras tipsade om denna Hans R Strömberg tränade valack redan i vintras! Det finns här någonstans, länkar här om jag hittar guldkornet!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.