Skillnad på intervju och intervju


Åke Svanstedt ska tydligen ha tagit avstånd från ATG-Live. Bojkott av intervjuer från Åkes sida och så även från hela stallet som tydligen belagts med munkavle. Jag kan förstå det med alla tomtar och orättvisa behandlingar… Några kuskar är med och spelar in påkostade och omtalade reklamfilerna i USA. Andra kuskar är med i Vass eller kass och det dras personliga skämt mellan dom aktiva och programledarna. Det känns inte bra!

Kolgjini ser då ut att ha gjort en ”hämnd aktion” genom att inte uttala sig till V75-Guiden. Känns rätt så förhastat men det är lite så han lätt agerar.

Roligt att travet får något att diskutera kring. Dom sportsliga prestationerna duggar inte direkt tätt under dom här mörka månaderna om året. Här har man väl ändå kört fast lite?

ATG/STC kan väl inte agera på något vis? Att ”frysa prispengar” för tränare som inte vill uttala sig i rätt media är svårt att få till! Att höra alla floskler som inte ger någonting i intervjuerna är väl ungefär som att inte ställa upp.

Reijo Liljendahl om Stig H:s hästar säger ju ingenting! Sandra Loumala är trevlig och bra tjej men vad ger en intervju med henne om mästers hästar?

Goops alla platschanser?

Stefan Melander som väljer huvudlag och balans strax före storfavoriten Icelands start? Vägrar lämna någon vettigt information utan bara säger att det är en lek.

Om Svanstedt styr upp kommentarer på sin hemsida kan ingen klaga. Där får alla media hämta sig uppgifter. Där står det på alla hästar: ”Det är en lek, hästen känns bra i träningen och aspirerar på en plats”

18 Comments

Add yours
 1. 1
  Nicklas

  Tycker Ludde gör rätt och de andra tränarna borde följa hans exempel. Får en tränare betalt för sina tips borde ju alla få betalt. Särbehandling funkar aldrig.

 2. 2
  AIK-dansken

  Jag håller alltid med Mäster Stig H. Att ta betalt och bojkotta intervjuer skadar sporten avsevärt och innebär att alla förlorar i slutänden. PUNKT.

 3. 3
  Wasan

  Det är inte lätt att göra rätt när hissen bara går halvvägs 🙂
  Sen är det väl Marcus Melander som gör minst 95% av alla uttalanden för stall Melander nuförtiden.

  • 4
   AIK-dansken

   Haha. Ja det är väl bara en tidsfråga innan hissen stannar helt och hållet. Dom som står på barrikaderna och försvarar Åke är nog inga vänner av svensk travsport.

  • 6
   AIK-dansken

   Det är precis vad man kan och bör göra för sportens skull. Det där djävla horbeteendet borde väl ta slut någon gång. Miljonärer som ska tjäna några kronor extra på intervjuer. Girigheten har inga gränser för vissa människor.

 4. 8
  Sandra Luomala

  Jag ber om ursäkt att jag uttalar mig när dom ringer från Ronden, alternativt kan du ju ge fan i att läsa. Tror ni inte att tränarna har annat att göra än tjata om tips . Dom har ett företag att sköta, anställda som är sjuka, hästägare som tjatar, halta hästar osv…. Sen ska 15 tipstidningar ringa och tjata. Jag förstår Svanstedt.

  • 9
   AIK-dansken

   Du håller med Svanen och jag håller med Stig H. som inte håller med Svanen. Bra så. Stor smiley.

 5. 10
  Henrik Lagerstedt

  Jag har förståelse för de aktivas arbetsbörda. Det var dumt att hoppa på en duktig lärling som ställer upp. Jag hoppas att min poäng kommer fram ändå. Det är en konst att läsa och tolka intervjuer, en del säger absolut ingenting och en del kan förmedla en känsla om var hästen står för dagen.

  Självklart borde jag gått på någon toppkusk som i segerintrervjuer knappt vill nämna någon kommande styrning under resten av tävlingsdagen. VM i floskler.

 6. 11
  AIK-dansken

  Läs gärna Ola Lernå i dagens Ronden. Jag citerar. Svanstedt går från att vara principfast tjurig till egoistiskt girig. Han bidrar till minskat spel och minskade prispengar för svensk travsport. Klarar man inte av att inse betydelsen av allmänintresset för travsport är livsnödvändigt bör man hålla till i gärdsgårdsserien. Slut citat.
  Håller med till 100%. Att Svanstedt inte vill förstå allvaret i det han håller på med är beklagligt men om det är människor jag verkligen avskyr så är det dom som sätter girigheten högst. Det får räcka för mig i det här ämnet då jag börjar må dåligt bara av att höra namnet Svanstedt.

 7. 12
  Nicke BH

  Läsa namnet Svanstedt, hur funkar det?
  Kan annars bli riktigt jobbigt för din del att läsa programmen utan att kräkas framöver. 😉

 8. 13
  Nicke BH

  Tråkigt om det ska bli massa pizzor framför tvn på lördag när Svanstedts namn nämns (och lär det göra några gånger).
  Kommer liksom sabba stämningen lite. Vi får lösa det innan på något sätt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.