Nisse, det är dags att göra en Ludmilla!


Hej!! Dags för mig att debutera som bloggerska. Vem är jag då? Jo, jag heter Catarina Damström och är 29 år, men jag tror inte mitt liv börjar förrän den 25 nov. Jag arbetar som hästskötare åt Håkan Eriksson och är väl mer känd som skötare åt Acclaim. Killen som har den största platsen i mitt hjärta.

 

Hade väl tänkt mig att mina bloggar ska handla om lite av varje även om de blir mest hästar eftersom mitt liv mest består av hästar och trav i allmänhet. Under den närmaste tiden tänkte jag ta upp.

*Varför jag är stolt att komma från Boden
*Min besatthet av träning och hälsa
*Mat
*Gamla passhästar
*Första dagen på jobbet
*Varför jag ser ljust på svensk travsports framtid
*Äventyren med Sandra Luomala, de sägs att ett gott skratt förlänger livet. Hon har gjort mig till minst 200 år
*Rugby
*Tränarbyten
*Varför de går illa med killarna
Idag ska jag ta upp om ett hett ämne. ST:s nya karenstider.

 

Har varit väldigt många reaktioner på dom nya karenstiderna. Facebook grupp skapad och upprörda aktiva. Jag har själv bara läst igenom det lite kort eftersom chefen la pappret på fikarums bordet, så fick vi ta del av dom nya bestämmelserna. Fast jag fattar inte riktigt varför folk blir så upprörda bara? Visst använder jag oxå liniment och sånt… Jag tycker även att massage av hästen är väldigt viktigt så vi har anlitat duktiga Sirpa för att massera, lasra och göra de en equiterapeft gör till Acclaim. Hon är en stor del av hans framgång! Alltid inom den karenstid som ST satt upp för såna behandlingar. Ni som är upprörda över dom nya bestämelserna tänk så här: Din häst har en muskelsträckning och den behöver massage och då är alltid bra att använda liniment för att mjuka upp muskeln men har hästen dom problemen inom fyra dagar före start och du inte får använda linimentet. Bör den starta då?!

Så många mil har jag i benen av löpning att jag vet att de inte går att maxprestera med allt för mycket smärta i kroppen. Sen så tror jag att banveterinärerna kommer få de lite lättare att göra sitt jobb när folk inte kan mörka hältor med att dränka in benen i liniment innan defilering. För jag tycker mig att jag brukar känna doften av radital liniment när man står där nere vid banan och hästarna åker ut till defilering…  Är hästen ledhalt så hjälper varken liniment eller blister, då behövs det en veterinär! Sen så kan man ha åsikter om liniment och salvor är doping… De tycker inte jag i alla fall.
Bland de värsta jag vet att läsa i media är när de står stora rubriker ”stortränare fast i doping” sen läser man några rader till då framkommer de att hästen har fått i sig 0,001 mg av ett icke prestationshöjande medel. Det kallar inte jag doping, det är olycksfall i arbetet men travsporten svartmålas i media och tränaren får dryga böter. När vi väl får en riktig ”dopare” som gjort det med flit då rycks de på axlarna från högre höjder och hästarna tävlar på vidare under en annan tränares namn samtidigt som dom står kvar i samma stall, använder samma grejer. Nisse sitter där hemma i soffan i Kolmården och mumsar chips, kollar liven, räknar in cashen när hästarna vinner och skrattar åt ST och oss andra aktiva som försöker göra de här på en profisonell nivå utan fusk.  Nej, Nisse gör en Ludmilla, lämna landet.

Sen bara en kort notis om att Lähdekorpi lägger av. Han gnäller att alla hästarna går till Svanstedt,Lennartsson och Nurmos nu för tiden. Hur var de för några år sen? Vart gick hästarna då? Jo, de var väl till Lähdekorpi men då gnälldes det inget.
De var allt för den här gången, på återseende.

Categories

6 Comments

Add yours
 1. 1
  Jennifer Nilsson

  Grym debutblogg 🙂 Välkommen i gänget!

  Håller med dig helt om de nya karenstiderna… Det blev ett jävla liv om det… Visst kan jag tycka det är löjligt med karens på ett liniment som arnika. Men snack som: ”de dödar travsporten” osv är ju bara trams..
  Lägg dom där extra minuterna man sparar när man inte kan sätta på liniment på lite extra borst istället… Det uppskattas garanterat mer.. det tänker iaf jag göra 🙂

 2. 3
  Emma Wahlberg

  Jag håller med dig till en viss del, men jag tycker samtidigt att det handlar om en annan sak. Dom här produkterna är vanliga stallprodukter som man använder varje dag och jag tycker inte att man som hästskötare ska vara livrädd över att man råkat dopa hästarna innan start med vanliga salvor och liniment. När man inte ens får använda Superbra hästsvala – då har det gått för långt.

 3. 5
  Catarina Damström

  Tack för all positiv feedback 🙂 Och Emma jag skriver väl att jag inte heller tycker liniment eller salvor är doping 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.