Mitt första intryck av ”fölet”


Första mötet med fölet i lördags eftermiddag. Häftigt och lite personligheter så här tidigt i livet. Just det med personligheter kring hästarna har jag inte kommit med så nära förut. Ska bli spännande att se hur det utvecklar sig framöver! 

Fyra fölmärrar med sina föl håller till i den hage som är i mitt största intresse. M.T.Hanna Montana var först fram till mig och fölet i ständig närhet förstås. Hanna Montana var oväntat kelig och ville gärna bli ompysslad och kliad av mig förstås. Jag ska ju egentligen inte klappa hästar då jag är allergisk men hon trivdes i mitt sällskap. Hon och hennes hingstföl såg ut att leva i en härlig symbios och uppfattningen var att dom stortrivdes med tillvaron i livet! 🙂 Fölet kanske jag nuddade någon gång men i regel var han nyfiken på en armlängds avstånd.

HM kelar
Jag var tvungen att höra mig för med uppdelningen av fölmärrarna, hur länge den ska bestå. Den kommer att varieras lite beroende på vilka som ska kollas av veterinären och inte men man brukar låta ialla fall två stycken gå tillsammans om man flyttar, så att dom har varandra. Kompisarna i hagen är just nu dessa och mina första intryck.

M.T. Felicia (Hingstföl e. Pastor Stephen). Avvaktande duo mot mig men det bruna fölet var väldigt tilltalande med fin bläs.

Haute Couture F. (Hingstföl e. Enjoy Lavec) Väldigt framåt föl och hade nafsat mig i armen inom någon minut från dess att jag klivit in i hagen. ”Mycket” (kanske relativt men i detta sällskapet) energisk och Hanna Montana fick lov att uppfostra även honom i lite beteende. Inga tecken på en brun rackare! Busfrö! Kändes som han ville knycka min sons keps med. 🙂

Ivory Queen (Stoföl e. Andover Hall) Klart mest avvaktande och kom inte ritkigt i närheten. Fölet hade lite mörkare inslag i pälsen.

Jag ”måste” åka förbi snart igen och fortsätta bilda mig en uppfattning, tycker det var riktigt häftigt!
Sedan har vi röstat klart om fölet, fylla i pappren och förhoppningsvis kan man slänga sig med ett namn.

Hagen från längre håll (1) Fölet

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.