Europaderbyt i Schweiz


Europaderbyt är dagens stora höjdpunkt!

Timoko brukar krossa dom franska hästarna genom att dra i stenhårt tempo. Ingen toppform på den kanten för tillfället men taktiken kan vara oförändrad. Mycket spänannde och det mycket långa upploppet lär vara utslagsgivande. Ulf Nordins TabbyPoint avslutade vasst i försöket bakom den franska kullettan och är intressant i eftermiddag. Timo Nurmos sitter troligen bakom dom bästa chanserna. Tre hästar till finalen och jag håller tummarna för Jennifers passhäst Amaru Boko. Derbyvinnaren Beau Mec lär komma starkt den sista biten över det långa upploppet, han är urstark!

Såg Vinnare V75 igår utan att ha sett loppen tidigare på dagen. Några reflektioner noterade jag.

Örjan Kihlström blir väldigt ofta hyllad i TV. Det kan ha att göra med att han är väldigt duktig men han är verkligen en gullegris för experterna. Att köra fram till dödens med fältets bästa häst Velten Ovambo är ingen styrning man behöver hissa. Med en en sån överlägsen häst hade alla i catchdriver eliten vunnit.

Fyndiga rubriker sätts det på loppen. Det går väl an men det är ingen succé i mina ögon. Dock så får man anpassa sig och jag som chef ska trycka på Limpo att twittra och skriva på facebook om V75-loppen. Någon måste utmana signaturen travfans. Det skulle vara så mycket roligare med signaturen ”limpotheking” eller ”Linus Limpo Wallin”!

Quantum Starling spetsade och direkt fick vi framför tv:n en intervju med Björn Goop. Han såg påtagligt nöjd ut när han berättade om hästen samtidigt som loppet hade rullat några hundra meter för oss tv-tittare. Här är man ute på väldigt hal is. Det är helt uppenbart att Björn lyckats bra med hästen efter den intervjun och med detta riskerar man att i förväg berätta om loppets utgång! 

Vi var nära att få in 7rätt för andra lördagen i följd. Spikarna Hallsta Lotus och Francais Du Gull gjorde sin plikt men vi missade ett välgarderat lopp. Med V7 hade vi fått en hygglig slant tillbaka… 45 000kr. Ny jackpot på lördag och en till chans på väldigt fina pengar!

 

Det hade inte varit tråkigt att jobba in Erik Lindegrens hemmaseger i den sista avdelningen!

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.