Årets inleddes på hästryggen


Bortbjuden på Nyår och ni har fått hyggligt med info här på bloggen. Kronärtskocka och ridning av Islandshäst. Limpo vågar ställa upp och jag har svårt att fota mina egna tokigheter och upplevelser. Så här minns jag helgen.

Ruggigt väl emottagna utanför Hedemora av Elinor och hennes familj. Går in i hallen och möts av en fondvägg med montémotiv på. Vidare hittar man tapeter med hästar på och säkert fanns det fler detaljer att imponeras över. För en tio år sen hade jag pojkrummet fyllt med planscher på olika travhästar. Nu är det en tavla på Egon Lavec, det är inte mycket att komma med!

Vi fick oss en genomgång av stallet och hennes hästar och via en trappa upp kommer vi upp till hennes lägenhet som ligger ovanpå stallet. Det är kanske vardag för travfrälsta men jag har inte sett det förut. Limpo konstaterade att man hörde hästarnas krafsande med hovarna tydligt, precis lika tydligt som han hör sina grannar på nedersta våningen prata under kvällstid.

Kvällen slutade i att Wasan dominerade i badtunnan, det blev prestige i att sitta kvar länge och han var ensam på plan. Tyvärr dåligt med bildbevis på detta!

Morgondagen efter sadlade Elinor på sina stjärnor. Limpo fick sitta upp bakom stallets dyrgrip ”Islänningen” medan jag fick nöja mig med travaren Ellen Propellen. Jag satt klistrad i rygg på Limpo genom hela svängen i paddocken och visst är det det en kommande vinnare. ”Kändes fruktansvärt fin ut i ett lugnt motionsjobb på nyårsdagen, det måste vara toppchans” kommer det låta det när travronden ringer nästa gång, sen får vi se hur mycket dom myglar med den informationen.

Det var första gången jag satt på en häst och hade jag inte varit allergisk…
Mycket skoj och det är fantastiska djur. Elinor visade senast upp hur det skulle gå till, det ska vara en speciell typ av ”ridning” som inte alla behärskar på bilden nedan. Samtidigt hade Limpo fått teckning på mobilen för första gången under helgen.

Vi ryggade också vår bloggare Kristina genom snöstormen till proffstränaren Fredrik Tengstad. Mycket mycket trevligt bemötta och vi kollade igenom alla stallets hästar. Väldigt få starthästar (fyra stycken varav två är ”glasbitar”) men totalt 19st häst står reggade på travsport. Alla såg väldigt välmående ut och tvååringarna var av lite grövre modell är våran racer Financial Dust, kanske skulle han åka dit och lägga på sig några kilo. I mina öron fanns det fina förutsättningar att träna häst med bra körvägar, sandslinga, rakbana med lite lutning och backe. Tyvärr var det svårt att se det i snöovädret. Nyligen hade det kommit in fem nyblivna tvååringar att köra in, det är inte det glamorösaste  jobbet nu under vintern när dom är lite större till växten. Ingen Mercedes utan stenhårt arbete gäller väl för alla utom gräddan av tränareliten, lång väg dit!

3 Comments

Add yours
 1. 2
  Henrik Lagerstedt

  Ja visst såg vi till henne. Det fanns självklart en ”travtränarförklaring” till det där 🙂
  Det var hur mycket som helst att ta in så jag minns inte exakt.

  Bäst i främre träffen och sen var väl banan speciell…

  Snart har han fått snurr på sin hemsida, där borde det komma ordentlig info.

 2. 3
  Elinor

  Ni är för härliga!
  Var en grymt bra början på det nya året, och roligare killar än er får man leta efter 🙂
  Och bara så du vet Henke, Propellen är det inte många som får rida så känn dig utvald 😉
  Och nästa gång vinner jag badtunneracet över Patrik, ska bara äta upp mig lite först.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.