Yes,we can!


Har varit lite dålig med bloggandet nu en vecka men de har varit mycket så har inte funnits tid…Så här kommer en kort sammanfattning om vad som hänt.

I onsdags så var vi på ett möte med Stig Wiklund, positiva kicken. De var Sundbyholm som stod för de fina initiativet och bjöd in sina tränare med personal. Jag tycker att det är bra att dom satsar och tror på sina tränare, synd att inte fler kom. Man behöver komma ifrån arbets platsen och göra andra saker med sina kollegor ibland. Ska jag säga nått negativt så var de väl tidpunkten på året, nu så är väl alla aktiva inom travet på ett positivt humör? Vädret avgör ju som sagt en del för oss. Man kanske behöver peppas att se mer positivt under dom mörka och tunga månaderna. Nu får vi i stället ta och tänka  tillbaka på det vi lärde oss när de blir en tung period. Yes, we can.

Idag är de 1 maj. Dom flesta är ute och demonstrerar men inte vi inom travet. Det har travats lite här och var idag, jag besökte Lindesberg. Känns verkligen som att sommaren är på väg när dom har sin årspremiär. Hamnade i en diskussion med en person om kommunal förra veckan. Jag är ju negativ till de fackförbund vi tillhör av många anledningar. Fler än jag som tycker de är dyrt? Hon sa en bra sak och de är ju så att dom förhandlar upp våra löner och de är ju verkligen jätte bra. Hur mycket mer går våran lön att förhandla upp? Vilka tränare vågar höja träningsavgifterna inom de närmaste året för att kunna betala löner enligt avtal. Jag blir rent av mörkrädd när man ska behöva tävla om 10 000 kr i första pris. Lek med tanken: Det är helgdag idag, skötaren ska ha helgersättning, utselning, traktamente, ev ob tilllägg oxå. Sen ska kusken ha sin uppsittnings avgift och kör provision.

Transporten ska även betalas. Så jag undrar om resan ens går ihop om hästen vinner dom där 10 000 ? Ännu värre är de när man tävlar om 5 000 i första pris.  Så kanske dags att börja förhandla upp prispengarna. Vad jag tjänar idag det håller jag för mig själv, trav är trots allt som bäst den här årstiden. Förhoppningarna är alltid stora på vad vinterns hårda arbete ska ge för resultat.

Kul att Sanity är inbjuden till Elitloppet, bättre reklampelare för travet finns nog inte i dagsläget. Jag hoppas att vi har en blivande Elitloppshäst i rikshästen jag deläger i, Magic Tilly.

Överlevde rugby debuten i lördags, sjukt taggad att lira fler matcher / Catarina

Categories

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.