Wishing Stone!


I natt avgjordes heatloppet Kentucky Futurity i Lexington och det var verkligen ett topplopp. Kullens topphästar ”overthere” var samlade och det blev nordisk triumf när danskägde Wishing Stone (e. Conway Hall) vann i raka heat. George Brennan övertog spets från Hambletonianvinnaren Muscle Massive (e. Muscles Yankee) i båda heaten och sedan var det ingen fara på taket. Efter en mycket nyttig säsong med bland annat en tredjeplats i Hambletonian och en andraplats i Breeders Crown fick den här hästen tillslut en fullkträff.

Nu lär det bli en tidig avelskarriär för Wishing Stone annars hade han kanske gått samma väg som halvbrodern Magic Carpet Ride och hamnat hos Steen Juul. Tur är väl det med tanke på hur Steen Juul dräpte honom i ett lopp på Jägersro i april, i alla fall jag har inte sett till den hästen efter den starten.

Wishing Stone är en av 56 hästar som just nu är anmälda till Premio Orsi Mangelli, så det kan faktiskt bli en Europaturné om ett par veckor även om nattens triumf talar emot lite som det känns. Helt klart skulle det vara en attraktion att se årets Kentucky Futurity-vinnare direkt från publikplats på San Siro-banan i Milano. Fadern Conway Hall vann det italienska storloppet 1998, och det är alltid spännande att se skillnaden mellan bästa 3-åringarna från USA och Europa.

Givetvis blir det rejält uppsnack om Orsi Mangelli här på Vinnarskallar, men innan dess ska drygt 30 hästar gallras bort vid ytterliggare anmälningar.

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.