Vårkänslor och Vasalopp!


För första gången i år fick man se en travoval som någorlunda liknar en sommarbana, detta resulterade i snabba öppningar och mer normala prestationer. Inte helt oväntat var det på den ”svenska rivieran” vi fick se det först. Fan så efterlängtat!

*

En annan sak vi blev varse om är hur långt kvar Johan Untersteiner har till Örjan Kihlströms nivå. Tre fina uppsittningar med travsäkra hästar blev till tre ”gungor”. Att hans två outsiderhästar galopperade också behöver man inte tillägga. Johan Untersteiner skulle ha flyttat ut några spår och deltagit i LördagsKomben istället… Vi får hoppas för Johans skull att hans formkurva vänder uppåt nu när högsäsongen närmar sig.

*

Dåligt med framtida sevärdheter inom travet närmsta veckan, men ska bli roligt att se Vanessa Du Ling på Solvalla imorgon. Som  jag tidigare nämnt är detta en av mina favoriter och det ska bli ett sant nöje att se när hon krossar Stig H Johanssons nyförvärv från USA.

*

Vasaloppet avgörs imorgon, vilket innebär att man är uppbokad framför TV:n hela förmiddagen. En sådan här klassisker och tradition får man inte gå miste om och det ska riktigt intressant i år med tanke på den mängden snö vi haft i Sverige. Alltid svårt att tippa segrare, men jag håller tummarna för Jörgen Brink imorgon. Vi har bland annat sett honom i skidskytte och Sprint-SM denna vinter, och nu väntar Vasaloppet för honom. Han är allround, den gode Jörgen. En annan outsider är den avdankade(?) landslagsåkaren Mathias Fredriksson som borde kunnat förbereda sig bra inför Vasaloppet efter den väntade OS-petningen. Viktigast av allt är dock att det blir svensk seger. Det är prio #1!

/Ivarsson

3 Comments

Add yours
 1. 2
  Ivarsson

  Hehe, ”Svärden” är väl garanterat i täten nånstans! Men Henrik Eriksson är en föredetting och ställer väl inte ens upp! 😀

 2. 3
  Henke

  Mathias Fredriksson var det bästa taktiska upplägg jag sett!

  Skyllde på astma i någon backe… 🙂

  Pollenallergin kommer tidigt i år

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.