V86 Visby 11/7


V86 fortsätter turnén och vi är på Visby. Det brukar kunna bli rätt mycket segrar för hästarna från fastlandet och utdelningen bör bli låg. Spela för alla rätt och strecka ledaren i alla lopp, det ska räcka långt! Snabba tankar nedan.

 

V86-1: Stolopp strax under eliten och där är det lite tunnsått. 7 O.U.Glide är nog formstarkast och kanske även bäst i fältet. Gled undan från ledingen senast och här borde man väl ladda järnet för att komma dit igen. Ledningen känns mycket bra på just Visby. Bra bakifrån också, lite bättre spår hade inte skadat för att känns spiken lite bättre. 8 Order By Mackie är ett fint sto som jag gillade redan u hennes första starter. Har inte riktigt blivit det jag hoppades på men hon är bra. Räds ingen här man läget är kämpigt.

V86-2: Rikstotoförsök i lägsta klassen och ett sämre försök. Här lär vi inte hitta vinnaren i den kommande V75-finalen. 1 Robis Sara inledde karriären mycket starkt men inte fortsatt utvecklingen lika raskt. Tvåa bakom fina Nato Dream senast efter en pangresa. Treårigt sto på V75, hon ska nog streckas tidigt trots allt. 12 Chase Dreamcatcher vann inte spårlottningen men är i bra ordning. Positiv på slutet och Örjan Kihlström upp lockar ju lite.

V86-3: 7 M.T.Fortune Winner var lysande näst senast vid en målfotoförlust mot fina Kimono Pearl. Långt före övriga och man trodde på en bra insats även senast men då var man lite sämre. Tränaren är optimist och förklarar bort med fäste, det känns inte stabilt men jag köper det. Ska laddad framåt här och kan bara vara bäst från dödens. Mitt val

V86-4: 1 Starlight Brizard har gått fint på slutet och är inte så tokig för att räcka till på Visby. Jag har inte svalt henne helt men från det här läget är man svår att inte strecka. Mycket svalt bakom henne och jag har svårt att skilja dom åt. Lyxstreckar alla. 12 Alvena Goldinia var inte så tokig på Solvalla i vintras och det motståndet kanske kan jämställas med vad som står på startlinjen på ön sommartid.

V86-5: 8 Guinness Trot glänsta vid comebacksegern senast. Då ledde man runt om på spetsbanan Vaggeryd och det ska väl inte övervärderas. Visat lite kunnande tidigare och kanske bara är bäst här? 9 Eminent Sund har tävlat positivt och visat att man klarar av att göra lite grovjobb. Sämre senast med skor på, dom åker förhoppningsvis av den här gången. 6 Donttellmeanymore har väl blivit lite bättre undan för undan men jag är inne på att det inte är dags att segra ännu.

V86-6: 5 Athena Rich var bra vid andraplatsen då man körde barfota runt om på första gången på en tid. Bra effekt men gången efter trodde inte stallet på henne av någon anledning jag inte minns. Bör alltså vara bättre idag. 8 Aponia Boko är svår att inte strecka på Visby. Bra i ett par starter och närmar sig en seger. 1 Moreorlessaguess kan flytta på sig men har inte gått som snabbast på upploppet. Det är ett problem men Örjan brukar köra tvärtom, se om han lyckas med denna. 7 Daisy Dream är ett miljonstreck… Snabb från start och når förhoppningsvis ner till plankan. Var bra i vintras och kanske kan blixtra till igen. 3 Indra Alfa var tvåa bakom gooparna senast på Färjestad, det var inte så tokigt och han får en chans här.

V86-7: Gotlandslöpningen och det är ett roligt lopp vi får se i år. 6 Deuxieme Picsous kommer från Johan Lejons mindre stall och det är fina hästar som står där. Bra gång på gång och nu är det dags att försöka ta första segern efter skalpen på Raja Mirchi i årsdebuten. Vass spurtare. 9 Nahar var grym vid andraplatsen näst senast efter trafikproblem. Jag vill se honom felfri och se var han står.

V86-8: Långlopp. 7 Japanese Face kommer Joakim Elfving stall som går bra. Hästen är inte så dum och jag ser varken Causton eller Parkin i startlistan som var för bra senast. 11 Winning Love är färsk Harper Hanovers vinnare… I det slaget hade man kunna spikats här! Nu var man en besvikelse senast men kanske väcks till liv med tätare starter. 5 Lyckes Per känner jag mig lite tvungen att ta med. Normalt sett en ärlig häst som kämpar in till mål och lång distans passar väl.

Systemförslaget:

V86-1: 7 O.U.Glide
V86-2: 1,3,5,8,10,12
V86-3: 7 M.T.Fortune Winner
V86-4: Alla 13 hästarna
V86-5: 8,9
V86-6: 1,3,5,7,8
V86-7: 6,9
V86-8: 5,7,11

 

V8-Systemet är på 4680r/1170kr
Förslagsvis väljer man en till spik närmare inpå start. Kanske Deuxieme Picsous…

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.