V86 Tingsryd 13/6


V86-1: Ett fint Klass I-försök inleder omgången och det är svårt att gå emot 4 Added Power efter intrycket senast. Då kördes hästen barfota runt om för första gången och den förväntade effekten fanns där. Hästen såg plötsligt ut att stå väldigt enkelt inne i stundande klass och han borde kunna tjäna fina pengar i framtiden. Ett tänkbart singelstreck då han har bra vinstchans från samtliga positioner. Men jag vill ändå ha med 2 Spinnaker som äntligen testas med en annan kusk. Den här hästen har trots sin ålder (tio år) bara startat vid elva tillfällen och har av dessa vunnit åtta. Det är alltså en riktig segermaskin vi pratar om och hästen startar endast när den är i toppslag. Nu möter den det klart tuffaste han gjort i karriären och vi får se hur långt det räcker. Vill också nämna 11 Future Love som är en riktigt fin häst som är under stark utveckling. Förutsättningarna här tycker jag inte ser hela perfekta ut för den här hästen med bakspår över kort distans. Jag tror han kommer gå riktigt bra i skymundan utan att riktigt blanda sig i segerstriden.

V86-2: Stolopp där jag litar på en favoritbetonad trio. 1 Bonnies Maggie är ruggigt kvick från start och kan aldrig missa ledningen härifrån. Över korta häcken kan hon bli svår att nå över upploppet. 4 Celica Palema är en fartfylld fyraåring som finns med i skiktet strax under kulltoppen. Nu har hon fått ett bra spår till skillnad från senast och det kan gå undan när ”Svanen” kastar loss i sista sväng. 11 Photo Princess är en mycket rejäl märr som känns intressant med Örjan Kihlström. Formen verkar även vara så bra den kan bli och blir det överpace är ekipaget livsfarligt.

V86-3: Femton bakom bilen och här hittar vi omgångens första singelstreck. 6 Whos Smiling Now är väldigt fartfylld för klassen och mycket talar för att ”Ludde” kommer köra sig till ledning i ett mycket tidigt skede av loppet. Grym vid segern nästsenast och under Elitloppshelgen senast tog kusken på sig galoppen under sista varvet. Hon har visat läcker förmåga på kort distans, men jag tror lång distans ska fungera lika fint det. SPIK!

V86-4: 8 Quality Control har verkligen imponerat på slutet, men när han lottas till åttondespår över kort distans tycker jag det är värt att prova att gå emot honom. Jag hoppas istället på 2 Conchita Exclusive som har perfekta förutsättningar den här gången. Hon är visslande startsnabb och ska inte ha några större problem att sno åt sig ledningen. Peter Ingves har inte kört henne på ett tag och det kanske också kan ge lite effekt. Kommer det inte någon idiotattack från någon av konkurrenterna så tycker jag det är givet att man ska testa i ledningen och köra så länge lampan lyser!

V86-5: Stayerlopp med autostart är inte vanligt numera och kanske kan vi få ett svenskt rekord här? 5 Ingas Hurricane är en häst som verkligen inte missgynnas av distansen och kan går alltid hela vägen in i mål. Lär tappa position från start, men blir det hyfsat tempo på tillställningen kommer hans avslutning i spåren vara tung. 3 Head Line gick hyggligt i första starten för Flemming Jensen och har en intressant uppgift framför sig. En mycket gedigen spurtare om han får fina ryggar. 1 Balticas Yahoo såg ett tag ut som en Derbyfinalist förra året, men flippade ur fullständigt under sommaren. Nu har han varit hos ägaren under en längre tid och gör debut i dennes regi. Man ska inte kräva några underdåd av hästen efter så här lång vila, men han streckas på grundkapacitet. 12 King Bonnson är väldigt stark och trivs på distansen. Det gör kanske inte 10 Stigaxelsixten, men sparsnål resa så borde han ändå avsluta rappt över upploppet.

V86-6: Mycket intressant debut hos Åke Svanstedt gör 15 Classic Man. Den här var inte långtifrån kulltoppen som unghäst och framförallt som treåring gjorde han några riktigt vassa insatser. Nu ser uppgiften väldigt svettig ut, men jag tycker inte det finns några kanoner på framspår och därmed ska segerchansen ändå finnas om ”Svanen” fått ordning på honom. Streckar också grundkapabla 12 Caliber T.T. som har comebacken överstökad och borde gå framåt.

V86-7: 9 Orfeus Brodde tog en meriterande seger i Frankrike senast och formen är onekligen på topp. Att kretsen kring hästen ville vara med i Copenhagen Cup är ett tecken på att hästen borde ha toppchans i det här loppet. Vill ändå gardera med lite hästar från framspår. 2 Kaffir Face kan ”allt” i vissa stunder och blir livsfarlig från ledningen här. En annan som är hyperkapabel är 6 Chimall T.T. som inlett den här säsongen på ett mycket knackigt sätt. Går han felfritt borde han vara med på målfotot. 7 Hard Cider räckte inte riktigt i Silverfinalen senast och tredjeplatsen var maxplacering. Nu hoppar ”chefen” upp på honom igen och det är alltid intressant. 5 Carmel är alltid farlig om han får rätt lopp och Örjan Kihlström passar som kusk.

V86-8: 4 Global Midnight gav ett ruggigt läckert intryck vid segern senast och borde vara helt stenklar här. Respekten hos motståndarna borde vara stor och det blir inte heller bättre när värsta konkurrenterna inte visar den bästa formen. SPIK!

Systemförslag:
V86-1: 2-4
V86-2: 1-4-11
V86-3: 6 Whos Smiling Now
V86-4: 2 Conchita Exclusive 
V86-5: 1-3-5-10-12
V86-6: 12-15
V86-7: 2-5-6-7-9
V86-8: 4 Global Midnight

2x3x1x1x5x2x5x1 = 300 rader / 75:- (V8)

4 Comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.