V86 Solvalla 5/12


V86-1: 5 Mr Picolit ska visa upp sig på banan igen. Är en topphäst som har haft stor problem med halsen och inte kunnat starta så mycket i år. Om vintervädret är bra för halsen vet jag inte, men eftersom Svanstedt plockar ut honom så antar jag att det fungerar. Han är väldigt startsnabb vid laddning så han tar nog ledningen om Åke vill. Är inte beroende av den positionen och vid normal form så vinner han. Med favoriten struken så väljer jag att spika en annan Åke istället. Åke Lindblom bakom 1 Macho Gossip ser nu ut att kunna få leda det här loppet. Missar knappast spets från sitt innerspår och det känns väl inte som att konkurrenterna håller någon toppform och han borde bli svår att fånga in.

V86-2: Hockey har plockat med sig några hästar till Solvalla och 4 Fantoccini ser ut att starta med vettig vinstchans. Har toppform för dagen och verkar gilla att starta ganska tätt. Är snabb från start och det ser väl ut som att det borde vara bra chans på ledningen och där brukar han bita ifrån sig bra. 12 Oolong är en topphäst som ska försöka att hitta tillbaka efter långt uppehåll. Var bra i comebacken, men tröttnade sist efter ett tungt lopp där han också hade halsinfektion. Svårt spår nu, men blir det lite körning så kan han komma in i matchen. 2 Keso gör det okej för dagen. Formen verkar vara på gång och nu är spåret bra. Är stark och tål att göra en del jobb själv och han ska räknas. 5 Nusa Dua har gjort flera topplopp på slutet och missgynnas knappast av vädret då han är oöm för det mesta. Kusken vinner inte så ofta på dom stora streckspelen, men en sådan här dag kan nog även det hända. 3 Say Me är inte så tokig. Bra spår nu och gick bra för Tillman senast.

V86-3: Rikstotoförsök i lägst klassen och det ser rätt öppet ut. 1 Baroness Boko gick i ledningen senast och fick endast stryk av en bra häst då. Borde kunna ta ledningen nu och får hon bestämma en bit så kan hon leda hela vägen. 4 Pink Elephant är rätt bra för klassen och borde vara bättre nu med lopp i kroppen. Distansen har han vunnit på, men han är stark och behöver ha lite fart för att ha någon chans. Inte omöjligt att Örjan kör upp till dödens och vinner därifrån. 9 Purple Hall är en storskräll. Har mest gått på länga distansen på slutet och dagens distans är knappast någon fördel. Dock så gör vädret att det knappast kommer att slås några rekordtider och med Kontio i vagnen så känns det intressant. 10 Horton börjar hitta lite form. Han har haft svårt att orka med sin stora kropp. Det är hans bästa distans och med lite flyt så blandar han sig i segerstriden. 2 Vertical Speed gjorde sitt bästa lopp sist då han fick trava utan skor. Kan han göra om den prestationen så blir han att räkna med.

V86-4: Här spikar jag 6 Down Force trots att han kommer med tre raka galopper. Är såklart en lite chansning, men uppgiften ser väldigt bra ut. Borde ta ledningen direkt och ska sen därifrån ha toppchans att åka undan till seger. 5 Mekong Broline är obesegrad efter tre starter, men där har tränaren sagt att formen är sämre efter sjukdom. Dessutom lär han få göra grovjobbet så en första förlust ligger inom räckhåll.

V86-5: Dagens klaraste måste 2 Xquisite Chocolate vara. Har kanske inte imponerat lika mycket på slutet som i somras, men nu är uppgiften så bra som den kan vara. Motståndet är långtifrån att vara det bästa och hon kommer sitta i ledningen omgående sen ska hon inte ens behöva vara hotad om segern.

V86-6: Dagens klart öppnaste lopp på förhand. Ingen som sticker ut och det gäller att hitta dom med bäst form. 6 Mercury Broline är fortfarande utan seger, men är inte så tokig. Har haft lite svårt att gå felfritt. Nu är han ensam på springspår och det skulle vara en klar fördel att komma till ledningen så att han slipper att hålla på att runda konkurrenterna. Hittar han dit tror jag på bra chans. Stallkamraten 8 Västerboaprilapril går jämnt och bra. Höll bra senast mot en överlägsen konkurrent, men slog resten av fältet. Lättare emot nu och med hjälp på vägen så är hon med i matchen. 11 Quite A Fall är van att möta kulltoppen och går ner i klass här. Gjorde debut i ny regi senast och det sa väl inte så mycket då han hamnade i en dålig rygg. Behövde loppet och han är nog vassare nu. Har haft lite svårt att vinna och även om han går ner i klass så behöver han nog lite ryggar att gå i så han orkar kämpa på upploppet. 4 Tiguan har sett bra ut på slutet även om det har varit mot lättare motstånd. Går bäst i ryggar och med rätt lopp så är han inte helt borta.

V86-7: Ett fint stolopp där det ser ut att handla om två hästar, men en tredje åker även med på systemet. 4 True Advantage är självskriven tipsetta och trots sina 25 årsstarter så verkar formen hålla i sig. Senast så fastnade hon invändigt och såg helladdad ut. Nu ser det ut att bli dödens, men det har hon visat att hon klarar av bra och segerchansen ska vara hög. 1 Dont Wear Pjs har bra form för dagen. Vann i stoeliten från ledningen och hade sparade krafter i guld senast. Från ett perfekt läge så borde det bli ledningen och det finns ingen anledning att släppa utan jag tror att Örjan vill testa henne där. Det är hennes bästa distans och har favoriten bara en lite sämre dag så kan hon hålla undan. 2 Beatasin har gjort det bra på V75 på slutet och formen är bra. Här kan hon få loppet bakom favoriterna och hon visade på Eskilstuna att hon kan springa riktigt fort bär hon får gå i ryggar.

V86-8: Big Noon-pokalen avslutar omgången och det brukar kunna vara treåringarna på start som snor åt sig segern, men nu känns det som att dom är för dåliga där framme. 10 Panne De Moteur skulle vinna Breeders Crown finalen senast, men blev tyvärr överfallen i spets och han tröttnade över upploppet. Fått en lite vila efter det och han brukar alltid gå bra efter det. Distansen är hans bästa och med några strukna på start så är det inte så många att runda längre. Borde vara toppchans. 9 Disco A.E. var den som överföll tipsettan i finalen och han tröttnade redan efter ett drygt varv då. Har gjort en start efter det och var bra då så han verkar inte ha tagit någon skada. Han har bra kapacitet och med två streck så känns det som det räcker.

V86-systemet:           

V86-1: 1 Macho Gossip

V86-2: 3-4-5-6-12

V86-3: 1-2-4-5-9-10

V86-4: 6 Down Force

V86-5: 2 Xquisite Cocolate

V86-6: 1-3-5-6-8-9-10-11-13-14-15

V86-7: 1-2-4

V86-8: 9-10

1x5x6x1x1x11x3x2 = 1980rader / 495:-

 

2 Comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.