V86 Solvalla 3/10


Tätt tävlande på Solvalla och den här Onsdagen känns lite överflödig. Kommer från dubbla V75-segrar med finfina unghästlopp samt V75-finaler. Vem kommer vara på Solvalla den här onsdagen?

 

V86-1: 5 Mellby Sambuca är inte vad han lovade förra säsongen. Ändå är han klart gångbar i klassen… Här står han ju dessutom väldigt bra inne för att gått ur silverdivisionen. Svanstedt är en av två heta tränare för dagen, kan väl spetsvinna det här… Någon av 1 Dont Wear PJS och 2 Victory Hill får väl loppet bakom och är aktuella skrällbud. 8 On Track Piraten har floppat i år och jagar fortfarande första årssegern. Känns svårt härifrån.

V86-2: 8 Golden Boy har två raka segrar och visat sig vara bra. Ändå är det lite mer upp till bevis idag. Lång distans och vi får se hur kaxig man blir över upploppet. Öppningen kan bli tuff även om Åke har respekt som tar honom till spets? 5 Nimbus Hackstable är en bra häst som inte får på sig pengar i så snabb takt. Litet misslyckande att inte kravla sig uppåt snabbare så som han ser ut i ibland. 4 Velten Ovambo är åter efter längre uppehåll. Distansen ska passa väl och kapacitet finns det. 1 Dance Photo är en ständig luring, 7 Yankee Brodde är i bra slag och jag gillar kusken Oskar-Kylin Blom som ju vann på Solvalla i söndags.

V86-3: 6 Sandalett gjorde inte bort sig senast som tvåa. Får man spara speeden längre kan man räcka till seger på Solvalla. 10 Listas Rafiki är en hygglig fyraåring som här ska försöka runda till seger. Galopp senast och man är lite knepig men kunnandet är hyggligt. 11 Im Gotthard har varit riktigt bra i perioder och nu verkar han vara i en sådan. Ralf Karlstedt får försöka rygga grön kusk under slutvarvet.

V86-4: Tilläggslopp där det måste bli svårt att rå på startvolten. 2 Queasy är en av få treåringar Hultman fått till start. Då är dom nog rätt bra som klarat av en troligen tuff träning. Närmar sig verkligen en seger och senast gick man bra till slut. En vecka mellan starterna lär pigga upp och jag har fått för mig att Örjan klirrar detta.


V86-5:
Klent V75-försök? Det är min känsla… Dom bättre hästarna står på bakspår och den med bäst löpningsförlopp tror jag går segrande. 9 Perfect Power spikade jag på V75 i somras men då prickade man inte från springspår utan valde ett defensivare upplägg. Hästen har väl inte tagit dom där stegen framåt jag siade om då men en bra tävlingshäst är man. Tvåa på V75 senast bakom en mycket bra ledare. 11 Prey Frontline var med i samma löp. Då blev det en hel del grovjobb och trötta ben till slut. Här kan man rygga tipsettan och bli farlig! Slänger med 1 Go Johnny Gogogo som ju nästan har ett namn som hästen på mångas läppar i USA: Go Go Gaga… Spetsaktuell och Svanstedt tränar…

V86-6: Lärlingslopp med ett par fina hästar till start. Jag tar chansen att spika Svante Ericsson får första gången. Ingen beprövad taktik alltså… 4 Satisfied La Marc är en finfin treåring som desstuom är kvick från start. Ingen ska ta en längd på honom så det luktar ledningen med mindre betrodda innanför. Därifrån ska ha slås! 7 Manstones Classic är en fin häst att titta på. Svek senast och här får man inte det bästa löpningsförloppet.

V86-7: 5 Clara R.C. är en fin märr som dock varit borta sedan ett misslyckat kval till stochampionatet. Före det visade hon fart att klättra en bit upp i klasserna. Hur bra preppad man är till detta? Det är det som hindrar lättfunnen spik. 3 U.Bergs Tricksie har verkligen förbättrat sig på slutet och kommer nog vara på målfotot ännu en gång. 2 Alvena Rindi är inte min häst direkt men här är föruttsättningarna fina. Walmanns hästar har gått bra en längre tid och Johan är vass, det är en farlig kombo. 1 Lyckliga Lotta är lite småhärdad från tuffare gäng. Fint smygläge här och ett streck för de som garderar.

V86-8: Ett stolopp avslutar för ickemiljonärer… 2 Platinium Shine var i riktigt bra slag förra året vid den här tiden. Det kan man inte räkna med nu då hon är åter efter uppehåll sedan Stochampionatshelgen… Jag vill ha henne med! 11 Polly Frontline är ett av dom bättra fyraåriga stona i landet. Första årssegern togs senast och nu verkar man kommit tillrätta med det som stört henne tidigare i år. Klart tuffare uppgift här än senast då hon mötte ett C-lag… 12 Noir De Cherie gillar jag. Fin tjej som spurtar bra om hon får lite hjälp på vägen. Fick loppet senast och var överlägsen.

Systemförslag V86:
V86-1: 1,2,5
V86-2: 1,4,5,6,8
V86-3: 6,10,11
V86-4: 2 Queasy
V86-5: 1,9,11
V86-6: 4 Satisfied La Marc
V86-7: 5 Clara R.C.
V86-8: 2,11,12

Systemförslaget är på 405r/101,50kr

3 Comments

Add yours
 1. 1
  Markus

  Hallåj boys… Man ska väl säga till innan och inte komma efteråt och vara stöddig… men nog trodde jag att ni skulle spika Aeronaut i 3:e??.. eller är jag som vanligt helt fel ute!!, men höll emot fint sist mot Sandr. Hanover på Gävle – blir det månne en klassiker: sp.o slut?? Lycka till ikväll

  mvh/M

 2. 2
  Markus

  Dumstruten till Dalarna!!… spets och slut!..jo, tjena. Fin spurt dock…platsslanten räddad *puh*.

  Dröjer innan jag vågar kommentera nästa gång ;-).. överlåter med varm hand tipsen till er proffs i fortsättningen..

  Hörs!

  /M

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.