V86 Solvalla 28/11


Solvalla som vanligt på onsdagarna. Hygglig omgång där det ser ut att vara lite klasskillnad i flera lopp… Utdelningen kan då begränsas en aning men som det snöat under tisdagkvällen lär väl banan inte vara helt lätt bemästrad.

 

V86-1: Loppet som inleder heter V86 1år! Ett lopp som symboliserar många av prologerna på spelformen. Få hästar! Bara sex stycken till start… 6 Pitch Command verkar ha mått bra av att korta när distansen i loppen. Riktigt fin senast men det finns inget ritkigt bra scenario som leder till honom som vinnare. 5 Mellby Sambuca har ”bara” tre segrar i år jämfört med hans klassklättring förra året som ledde till åtta triumfer. Hästen har kommit upp i klass men det lyser inte riktigt om honom. Segrarna har i alla fall kommit tätt på slutet och troligen släpps man till ledningen här?

V86-2: Mälardalscupen och det är i ”vanlig” ordning ganska lågklassigt. 12 Mellby Venus är en tuffare modell av märr som kanske bara kliver ifrån dom över upploppet. Första starten hos Svanstedt men har har ingen insyn om vad de tror hon hästen framöver. 5 Dione Powerline är ingen van Solvalla besökare. Jag har inte storyn om varför man lastar och åker denna onsdag. Fin häst som räknas som rysare här. 8 Uranium var ju läcker vid segrarna men floppade senast. Motståndet idag är inte det värsta… Streckar man många så är 14 B.W. Erri en hederstjej. Kihlström upp och han är i toppslag.

V86-3: Lite lurigt lopp där jag tror de bättre hästarna står illa till. 9 Navigator Sib gick felfritt för Westholm senast och då kom framgången. Bra spurt och känslan är att man bör bli bättre och bättre för var start som går nu. 12 Yes We Can var ute i en tuff V75-final senast. Här lättar konkurrensen avsevärt. 8 High Bypass fick stryk med liten marginal mot tipsettan senast. Kämpigt utgångsläge.

V86-4: Tilläggslopp utan fyrbenta profiler. 3 Ugo Du Niel var positiv senast och får den här starka rackaren aktionen att fungera kan det blir påfyllnad på segerkontot. Tredjespår här och galopprisken är påtaglig. 13 Rayon Lascaux gick bra som fyra senast med ett lite lugnare upplägg. Björn Goop ser nog till att spela ut hans krafter i tid den här gången. 14 Digital World är en hygglig märr men dröjer lite mellan segrarna. Idag är det väl färre skor på hovarna igen?


V86-5: 1 Mellby Amiral
är väl hästen i loppet? Klart bra senast i comebacksegern även om motståndet var på gränsen till obefinligt. Innerspår känns klart vanskligt… 2 Porthos Amok fick avlägga maiden senast. Välförtjänst efter ha tävlat duktigt mot duktig kullkamrater under året. Det här gänget ska han matcha. 12 L.K. Har nu fyra platsplaceringar i rad och risken är väl att man förlänger den här fina sviten utan att vinna. Duktig tvåa senast och han har nog tävlat förbättrat på Solvalla.

V86-6: Örjan Kihlström jagar Kontio i körsvensligan på Solvalla. Här är en av många nyckelmatcher dom emellan. Det ser i alla fall så ut på förhand. 2 Parodie är riktigt vass för dagen och Walmanns snack om att hon bara kliver upp i stoeliten är svårt att ställa sig reserverande emot. Kanonbra från dödens senast och jag tror hon tar revansch på 1 Miss Beniss som ju vann BC-finalen när dom senast möttes. 6 Indescribable är i toppform. Främsta motbudet?

V86-7: Fyraåringslopp och hjärtat bara skriker 7 Stein Daylight! I ljusa stunder har han matchat de bättre i kullen. Det luktar dock inte något fördelaktigt löpningsförlopp och den som spelar med hjärna kan nog gardera utan problem. 1 Pine Rolls har väl helt plötsligt blivit lite erkänd. Jag har svårt att acceptera det men såg ju loppet senast då han kämpade från dödens. 9 Blue Star Cosmic har en hygglig speed att tillgå om den får sparas till loppets slutskede.

V86-8: 4 Burning Line Gral är i toppslag för dagen. Nära att vinna V75 senast på en topptid men fick ge sig mot en smygkörd Dragon Tooma. 10 Donttellmewhattodo var fyra efter uppehåll senast. Intressant att se vad han har att komma med idag. Fina spurter i våras. 2 Kalypso Face verkar ha stannat upp i utvecklingen… Trodde han skulle bli miljonär rätt snart men har inte räckt till då konkurrensen hårdnat. Fint spår och över kort distans är han med dom.

Systemförslag V86:
V86-1: 6 Pitch Command
V86-2: 5,8,12,14
V86-3: 9 Navigator Sib
V86-4: 3,13,14
V86-5: 1,2,12
V86-6: 2 Parodie
V86-7: 7 Stein Daylight
V86-8: 2,4,10

Systemförslaget är på 108r/27kr

6 Comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.