V86 Solvalla 24/10


Topplopp med hela kvällen fylld av semifinaler till Breeders Crown. Många hästar har haft en lång säsong och det kan nog bli så att en del kommer visa lite sämre form så några skrälla kan det säkert dyka upp på.

V86-1: En av favoriterna till slutsegern kommer ut redan i första avdelningen. 1 Panne De Moteur har verkligen blommat ut i år och jag tycker han är bästa hästen i kullen trots att hans ända storseger är fyraåringseliten. Nu har han inte startat sedan Derbyfinalen, men har satsats mot det här loppet så formen lär vara bra fortfarande. Läget är perfekt och han kommer att sitta i ledningen direkt och sen ska det inte vara några problem att jogga hem den här segern.

V86-2: 6 Metior Easy lär fortsätta favoritparaden då även hon ser ut att ha en lämplig uppgift. Hon var lite sämre senast då hon inte lyckades hålla undan från ledningen. Gick då med skor och banan var lite knepig. Lär köras barfota nu igen och troligtvis blir hon släppt till ledningen här om hon nu inte tar den av egen hand direkt. Då de värsta konkurrenterna har sämre lägen så borde det var en toppchans. 9 Mousse vann korta E3 och var sen en av favoriterna i Oaks. Där hamnade hon för långt bak och då tempot blev för lågt så kunde hon inte blanda sig i striden. Med bakspår blir det svårt att vinna, men hon lär ta sig till final. 7 Sophias Blush har bara gjort sex starter, men har ändå visat att hon tillhör de bästa i kullen. Tråkigt spår nu och det blir svårt att vinna.

V86-3: 3 Tell Me No Lies var bra när han vann ett uttaggningslopp till Kriteriet och gjorde sen ett godkänt lopp i finalen. Nu är förutsättningarna spännande och förhoppningsvis kommer han till ledningen. Han måste göra ett topplopp för han möter några av de bättre hästarna. 9 Mellby Apollo har Lennartsson haft höga tankar om hela tiden och även om säsongen har haft stolpe ut så har han visat väldigt bra fart. Senast fick han öppna stentufft första varvet, men kunde trots det rycka undan och vinna ohotad. Han är väldigt startsnabb och tagit alla sina segrar från ledningen så bakspåret är såklart ett minus. Går dock i ryggar också och med lite tempo på loppet så dyker han upp i segerstriden. 10 Lillen Sisu går jämnt och bra, men behöver ha rätt lopp för att segerstrida. Får söka rygg så länge det går och med lite tempo så har han en bra spurt. 7 Noble Knight är en topphäst som dock har varit sämre i sina två senaste starter. Stallet tror att han ska vara bättre nu, men det är ändå ett frågetecken. Spåret är också dåligt och han måste ha lite tur på vägen.

V86-4: 6 Mermaid Ås hade haft en misslyckad säsong fram till hösten där hon har gjort tre topplopp på rad. Har då mött hingstar och hon verkar då ha växt med uppgiften. Nu ser det lättare ut och hon borde ha bra chans att vinna, men hon har bara en vinst i år och det är risk för dödens här och därifrån har hon varit väldigt sårbar i år. 2 Miss Beniss chans ligger i att komma till ledningen och hon borde ha bra chans att göra det från dt här läget. Senast hon gick i den positionen vann hon på ett bra sätt mot bra motstånd. Kan hålla länge. 5 Latitude Broline var bra senast då hon slog Vincennes. Ska gå barfota igen och det är den bästa balansen. Får försöka hitta ner i andraspår direkt och hoppas på lite tempo. Ska räknas tidigt bakom favoriten. 4 Citrin är inte så tokig och hennes rad ska man inte ta så hårt på. Får smyga med och hoppas på turen. 9 Seronera gjorde det bra senast och fastnade med lite krafter kvar då. Kan hamna bra till då hon har startsnabba ryggar. Inte helt borta med klaff.

V86-5: Öppet lopp om man inte går på favoriten 2 Licence Holder. Han kommer från en andraplats i kriteriet och har också flera starka prestationer bakom sig. Känns dock inte som någon självklar vinnare då han oftast har någon som brukar vara före honom i mål. Är aningen seg emellanåt, men styrkan finns och han kommer garanterat vara med framme i täten igen. A.Hannibal visade senast att han håller i de här loppen. Fick då rygg på ledaren och hängde med honom bra in i mål. Rekordsänkte rejält och han lär utvecklas med sådan lopp i kroppen. Bra spetsläge här, men han kan kör i ryggar igen. Med lucka är han inte borta. 9 Ballero gick helt okej i Kriteriet senast och utvecklas hela tiden. Är fortfarande utan seger, men den lär komma när som helst. Får smyga med här och hoppas på lite tempo så är han inte borta. 11 Johan Roc har bara gjort fem starter och är fortfarande väldigt orutinerad i dom här sammanhangen. Slog dock några bra hästar senast och han lär göra ett bra lopp igen. För att vinna krävs dock en hel del tur under vägen.

V86-6: Tredje spiken för kvällen kommer här i form av 1 Xena Brick. Hon galopperade snöpligt bort sig i Oaks efter att ha blivit för het av omstarten som blev. Visade dock en väldig startsnabbhet och hon ska ha bra chans att kunna ta hand om ledningen här. Möter visserligen några av kullens bästa hästar, men hon ska ändå ha bra chans att hålla undan från ledningen. Motbud saknas absolut inte eller vad sägs om kullens kanske bästa häst 6 System Performance. Hon var dock sämre i sin senaste start och hart fått en kortare vila efter det. Det blir med stor sannolikhet ett tungt lopp igen och även om hon har visat att hon klarar av det så blir det med tanke på frågetecknet för formen svårt att vinna. 10 My Golden gör bra lopp hela tiden, men är missgynnas av spåret. Skulle gynnas kraftigt av högt tempo, men oavsett vilket så lär hon vara med där framme även om det inte blir seger.

V86-7: Ett av de öppnaste loppen för kvällen då favoriterna drog bakspår. 5 Pay Attention har hittat formen på allvar på slutet. Senast avslutade hon strålande efter ett lopp långt ner i kön och var inte så långt ifrån segern. Vid vinsten så gick hon i ledningen och det ser ut att vara bra chans att komma dit nu också och därifrån kommer hon att sälja sig dyrt om hon får bestämma en bit. Stallkamraten 2 Parodie har också hittat toppform och slog tipsettan senast. Nu är spåret bra och hon borde få ett bra lopp härifrån. Slipper hon bara gå först i tredjespår så är hon med i matchen igen. 11 Askens Valencia är en topphäst som dock har misslyckats i alla finaler hon har varit med i. I försöken har hon dock varit bra så hon borde ju vara bra den här starten. Spåret är dock allt annat än bra och det är många bra hästar att runda. Är så pass bra att hon kan göra det ändå. 9 Red Red Red vann Derbystoet näst senast och gjorde då en strålande insats. Sämre senast även om fick gå i dödens då. Troligtvis går hon bättre i ryggar, men formen är ändå ett litet frågetecken, men hon måste självklart räknas tidigt ändå. 12 Peignoir hade varit spännande från ett bättre läge. Farten för att vinna finns, men från det här läget så krävs det ordentligt med flyt under vägen.

V86-8: Hade man vetat att formen funnits där så hade nog 5 Perfectly Enough spikats. Laddades helt mot Derbyt och gjorde där en strålande insats och tredjeplatsen var maxplacering efter det loppscenariot som blev. Var sen dålig i senaste starten och även om det fanns förklaringar till det så vet man inte hur han kommer att gå nu. Annars ser det bra ut då han borde ha bra chans att komma till ledningen och därifrån borde han i vanliga fall vara väldigt svårslagen. 7 Olympic Kronos är väldigt kapabel, men heller inte att lita på. Var bra vid segern, men senast var det inget drag i honom alls. Får den här gången Adielsson i sulkyn för första gången och det är självklart intressant. Tråkigt spår och han riskerar ett tungt lopp, men hittar han ner så ska han räknas. 12 Disco A.E. tillhör dom bättre i kullen, men har inte varit med i några årgångslopp. Har haft otur med spårlottningarna på slutet och det är inte alltför lätt att vinna från det här läget. Han gjorde det näst senast efter en toppspurt. Senast gick han inte lika bra, men det ska man inte ta för hårt på. Får se om Melander köra för seger eller om han bara nöjer sig med att spurta in en finalplats. 3 Allaballakaiotoz tar ledningen och släpper sen. Ska inte kunna utmana om segern, men en plats ska han kunna hänga med till.

V86-systemet:           

V86-1: 1 Panne De Moteur

V86-2: 6 Metior Easy

V86-3: 3-7-9-10

V86-4: 2-4-5-6-9

V86-5: 1-2-3-7-9-11

V86-6: 1 Xena Brick

V86-7: 2-5-9-11-12

V86-8: 5-7-12

1x1x4x5x6x1x5x3 = 1800rader / 450:-

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.