V86 Solvalla 14/11


Solvalla som vanligt på onsdagar. Ikväll är det fina lopp för säsongen… Flera fina toppar på unghästsidan kommer till start. I vanliga lopp men så även i Kriterie/Oaks revanscherna! Det har varit en lång säsong för många av unghästarna. Jag är beredd på ett gäng dåliga prestationer på grund av ”en start för mycket”. Hög utdelning på flera banor och det är en klurig årstid. Ingen risk för att bli nollad idag dock! Jag heltäcker ett lopp. Omgången är mycket svårspelad, mina tankar har ni nedan.

 

V86-1: 2 Carlos Lightning var ju mycket fin vid comebacken näst senast. Spetsade och höll undan på positivt vis. Senast jagade man ett högt förstapris men det blev galopp direkt. Bra chans till spets och slut här. Man höll undan för 7 Tidied Accelerator vid segern… Den Tarzan hästen är stenhård och var uppåt senast. Galopp men en enorm upphämtning… Luktar ett tungt lopp här.

V86-2: Svårspelat och man kanske skulle helgardera denna avdelningen. Dom mest betrodda är inte några stjärnor och bakom är det vidöppet. 5 Vertical Speed är inte så dum. Hygglig treåring som hakade på Rebellion duktigt näst senast på Solvalla. Verkar lite seg så Björn Goop borde ju passa ypperligt. Spåret och löpningsförloppet? 11 Frankie Ale var fin vid segern senast men det var väl rätt billigt trots allt. Nu ska vi se om det var en engångshändelse eller inte. 8 Mellby Amiral är åter efter längre uppehåll. Borde behöva lopp i kroppen och Örjan kör väl antagligen hästen dunderfast här. Om inte så räcker nog kunnandet till! 13 Miss Marke gick i ett par tuffare lopp i somras. Förhoppningsvis är hon lite bättre än vad raden antydet. Skrällbud.

V86-3: 4 My Golden är en kulltopp som är svår att inte gilla. Stoet är gedigen i varje start och klara av att göra lite grovjobb. Senast sändes hon fram till dödens men orkade inte hela vägen i en BC-final. Lite sämre än väntat och då har vi höga krav på henne. Har hon några krafter kvar efter en lång säsong? Jansson upp kanske kan vara ett litet plus? 2 Berlock är en duktig tjej som alltid gör sitt. Verkar bli bättre för varje lopp hon gör och det bådar ju gott så här på slutet av säsongen.

V86-4: Stayerlopp… Inte så vanligt på onsdagarna med 3140m men nu är det dags. Har klart svårt att förorda någon i det här gänget. 15 Natural Wonder är på gång igen. Två lopp i kroppen och den här Jag du Bellouet-sonen är rejäl. Duktig tvåa bakom Good Speed som ju är rejält i slag för dagen! 6 Centro har visat att han klarar av tre varv. Bra form på den kanten och snart kommer fullträffen. 3 Walle Knight var trea bakom Saston och Global Manhattan i fyra kilometer näst senast. Det är meriterande. 14 Larry Spike tävlade i rätt tuffa gäng i somras. Nu är han åter efter vila och dom här konkorrenterna behöve han inte vara rädd för trots att ha står en volt fel här. 8 Livi Edvards är stark och håller fin form. Inte så ofta Thomas Jonsson vinner på Solvalla kanske…


V86-5: 9 Panter Neo
var bra direkt i debuten för Svanstedt. Tog ner ledaren men orkade inte så emot Playboy C.H. som är en hygglig häst. Nu är Åke inte på plats och hästarnas form gick ner rejält vid den tiden förra året. Den här hästen är på uppgång och går förhoppningsvis mot bättre from. 4 Inix Jubb har varit nämnd som skrällbud i en del tuffare lopp under åter. Galoppmisslyckanden på slutet men blir väl inte så dåligt så fort. Kuskförstärkta 5 Laurentius Romeo och 6 Powerful Credit är skällbud som kan sprattla till. 11 Rayon Lascaux har stött på hyggliga vinnare under hösten. Samma klass idag och han är ett skrällbud om det blir tempo på tillställningen. 1 Oracle Kronos blir stor favorit här och han är inte så rolig. Man kan ju strecka honom man han ser lite knackig ut i stilen och faller inte mig i smaken.

V86-6: 2 Polly Frontline är en kulltopp som hittat formen ”för sent” på säsongen. Det är inte så höga förstapris kvar mot kullsystrarna… Istället kommer hon ut mot äldre men det ska hon fixa. Blir stor favorit men intrycket på slutet är tilltalande. Spets och slut spik…  4 Citrin var ju bra senast eller så var loppet riktigt uselt… Normalt är hon väl inte särskilt bra. 

V86-7: 7 Parodie hade vunnit Breeders Crown senast men en lucka på upploppet. Synd för jag hade spelat på henne… Dök när luckan kom försent och han bara se bra ut som trea. Här är det några grabbar för motståndet och det kanske inte är så bara. Särskilt med spår för långt ut. 11 Digital Darling var dunderfin vid segern senast. Mosade dom från dödens… 9 Cosmo M.L. Är storskrällen! Lite diffus form men underskattad häst.

V86-8: Kriterierevanschen avslutar! Vilken häst har sparat lite krut till den här drabbingen? 9 Ballero är härdad mot dom bästa på slutet men inte fått vinna. Fastlåst i BD-kval senast och såg riktigt fin ut. Tränaren kör själv och där är det inte form för dagen. 12 Increased Workload blandar och ger… Lever inte upp till sitt rykte särskilt ofta. Lång distans gör väl att han kan komma in i matchen trots spåret.

Systemförslag V86:
V86-1: 2 Carlos Lightning
V86-2: Alla 15 hästarna
V86-3: 4 My Golden
V86-4: 3,6,8,14,14
V86-5: 4,5,6,9,11
V86-6: 2 Polly Frontline
V86-7: 7,9,11
V86-8: 9 Ballero

1125r/281,25kr

2 Comments

Add yours
 1. 1
  Limpo

  6.Centro. Har vart struken sedan igår. Andrè meddelade på Twitter att hästen inte kommer att starta.

 2. 2
  Henrik Lagerstedt

  Man kan inte begära att spelarna ska leta strukna hästar på twitter. Viktigt att ATG är snabba med denna informationen.

  Hela systemet är ju sönderstruket om inte så påverkar styrningarna loppscenarion och systemet i slutändan.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.