V86 Solvalla 12/12


V86-1: Om man inte gillar V86 kan det bero på dom här inledande avdelningarna som är varje vecka. Det är långt ifrån någon rolig klass att spela till. Rutinerade hästar som i många fall har stannat i nuvarande klass. Loppen är urtrista! 8 Stay The Night gick bra på V75 senast men det var ett blekt gäng han gav det intrycket i. Örjan Kihlström upp igen och det är ingen dum kombo. Dock behöver man hjälp från konkurrenter för att greja detta. 9 Covington Ås är stabilt bra och given i striden. 6 Fortunes Dream debuterar för Svanstedt… Hästen kommer från Gooparna och den flytten har givit enorm effekt emellanåt. Det har jag respekt för… 5 Angelo sprang in över miljonen som treåring men som fyraåring har det tagit stopp. Framtiden ser inte lysande ut som äldre…

V86-2: 6 Ruth Reerstrup är mycket segervan och har verkligen hittat ett motståndargäng som är överkomligt. Westergårds hästar är bra och att han inte kör själv gör inte saken sämre. 13 Shanaya tog sig till final i stochampionatet förra året men kan trots den meriten starta i dessa gäng. Bra häst alltså men uppgiften är väldigt tuff med bakspår på tillägg.

V86-3: En eller alla? 9 Captivating Ås har blivit vass sedan man lämnade Stig H:s träning. Nästagångare som här får Björn Goop i vagnen. Hästen har sett riktigt bra ut och jag tror man bara vinner.

V86-4: Svårtippat! 11 Made Of Honor Ås är en fin häst som presterat vid barfotakörning. Håll utkik om banan tillåter det den här onsdagen. Bra skick! 1 Quick Freeze har stam som räcker till. Ska enligt den vara svårt att ta in 20m men hästen levererar inte frekvent. 14 Hamras Pirat har vingelläget men man får säga att det kompenseras lite genom att stå bra inne på pengarna. 13 Adam’s Eve känns inte som en häst som klarar av att hämta in tillägget här egentligen. Ett par lopp i kroppen och vi vill se henne felfri nu. Örjan jagar kuskchampionatet på Solvalla…


V86-5:
Treåringslopp för ston. Dom bättre är utestängda och det är är svårspelat. Småtjejer som inte har visat speciellt mycket ännu. 9 Vendome har varit nertryckt i toton men starterna är också gjorda på Gävle. Love You-avkomman har inlett lovande men vi har inte fått se särskilt mycket. 1 Caddie Heart har samma beprövade farsa. Innerspår känns då långt ifrån optimalt men det blir troligtvis en fin invändig resa. Fin vid vinsten. 5 Chichina Boko är blåblodig men visar inte upp det. Två segrar i närtid förvisso men nja. Ändå en av många som streckas här.

V86-6: 6 Nougat Ås är inkvalad till V75-finaler och det kanske kan påverka dagens skick. Nu är han fint inmatchad här men 60 000kr borde intressera. 12 Rapide Du Pommeau är bra i grunden men uppgiften är i häftigaste laget.4 Yes We Can har gått i tuffa gäng och presterat bra. Det var därför lustigt hur han kunde vara så blek senast när motståndet var av beskedligare art. 11 Slide To Third var duktig i debuten för Svanstedt.

V86-7: 3 Stein Daylight galopperade bort en tätplats senast. Jag tror han är fullkomligt stenklar här om han går felfritt. Det är en fin fyraåring. Jag har spikat två gånger i rad utan framgång och frågan är hur länge man vill spela med Witasp singelstreckad på sin kupong. Mitt tålamod är inte slut.

V86-8: Avslutar med försök till diamantstoet. Femton ston till start utspridda på två volter. 3 Örbäckens Cruella har min support. Riktigt bra under hela året och ser inte speciellt sliten ut, istället har man höjt sig allt eftersom. Barfota känns som ett måste så håll utkik. 13 Photo Princess är mycket bra! Inte så långt ifrån att möte dom allra bästa stona. Ändå är det tränaren i sukyn och han vinner inte lopp särskilt ofta år 2012. 12 Popcorn Lavec är åter efter uppehåll. Fin speed att tillgå men det känns ändå tufft att prata om vinster efter så långt uppehåll.

Systemförslag V86:
V86-1: 5,6,8,9
V86-2: 6 Ruth Reerstrup
V86-3: 9 Captivating Ås
V86-4: 11 Made Of Honor Ås
V86-5: Alla 12 hästarna
V86-6: 4,6,11,12
V86-7: 3 Stein Daylight
V86-8: 3,12,13,14

Systemförslaget är på 768r/192kr

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.