V86 Lindesberg 27/6


Fina tävlingar på Fornaboda ikväll när V86 kommer till landsbygden och det är flera riktigt fina fyrbenta som dyker upp. Hetast känns väl ”Tarzans” nya stjärna Nato Dream som på förhand ser ut att ha en lämplig uppgift på förhand. Sedan tycker jag Brasil Boko gör en synnerligen intressant debut hos Åke Svanstedt. Det här blir sista gången jag tippar på hemsidan på ett tag, då jag bestämt mig för att ta ett break och därför vill jag verkligen avsluta på ett riktigt bra sätt. Lycka till!

V86-1: Jag går ut hårt och chansspikar 7 On Broadway som jag tycker ser ut som en riktigt bra häst samtidigt som det ser ut att bli bra spelvärde på honom. Nästsenast gick han en låg 11-tid från dödens i fyraåringseliten och förlorade emot idel topphästar. Senast på Charlottenlund straffade han ut sig direkt med galopp och dagen förstördes. Det här verkar vara en tuffing och när värsta motståndarna känns lite svårbedömda för dagen tycker jag att man gott kan ta chansen att våga lite. SPIK! 1 Stormysky fick jag härliga vibbar av när han började starta förra året, men har inte presterat något av värde sedan Kriterieförsöket i mina ögon. Nästsenast speedade han runt ett gäng på ett knappt halvvarv, men då handlade det också om ett rejält skräpgäng. Senast gjorde han väl det bra, men visade samtidigt begränsning. Jag vill se en bättring från hans sida innan jag vill tro på honom, men eftersom ledningen här lär vara hands så ska han med på kupongen om loppet garderas. 4 Can Anyone Explain har inte rosat marknaden vid sina två första starter här i Sverige och är fortsatt lite svårbedömd. Nu är det dock lite kortare distans vilket kan vara ett plus sedan vet man aldrig när Åke Svanstedt väljer att testa barfota runt om heller.

V86-2: Ser ut att vara en trio här som höjer sig över mängden. Mest tror jag på 6 Quirire som jag tycker ger ett klassigt intryck fastän han bara vunnit en seger än så länge i karriären. Den kom senast efter att han plockat ned en stallkamrat strax innan mål och långspurten utan draghjälp var rejäl. Nu räknar jag med att han slipper spår på vägen då jag tror Erik Adielsson direkt hittar till ledningen. Då år Jocose-halvbrodern hästen att slå! SPIK! Toppstammade 7 Ouzo har inlett karriären bra, men möter lite tuffare motstånd den här gången.  15 Lapella Star är fartfylld för klassen, men får nog ändå svårt att plocka 20m på två för klassen riktigt bra unghästar.

V86-3: Ett ganska fint treåringslopp med några talanger. Allra bäst är utan tvekan 5 Nato Dream som visade upp riktig stjärnglans under Elitloppshelgen när han vann treåringseliten på grym tid. Den här hästen ger maffigt intryck och man har svårt att se hästen förlora detta, men jag tänker ändå en testa en gardering då det kommer bli fint rens om ”Tarzan” leker lite för mycket. 6 Diamond Duo är finsk topptreåring som låta höra tala om sig framöver och avslutningen till ett fjärdepris i ett E3-kval senast sätter jag stora plus på. 1 Robis Sara inledde karriären på ett strålande vis, men nu har nu varit ifrån ett litet tag. Hon har fått ett fint startspår och ska räknas om det klaffar lika bra som förra gången.  4 Herbie Ås ser ut att vara av rätt sort och utvecklas stadigt för varje lopp han gör.

V86-4: Bergslagsloppet och det får betraktas som dagens huvdlöpning. Favorit lär 1 I Saw You bli och han står inför perfekta förutsättningar här. Kort distans är i mitt tycke hästens bästa distans och ingen borde kunna lugga honom på täten här. Tycker dock att jag sett några tveksamma insatser från Åke Lindbloms hästar senaste veckorna och är orolig över att stallformen har fått ge sig en aning. 3 Year In Review är loppets i grunden bästa häst, men jag tycker han har sprungit med handbromsen i det här året och inte riktigt hittat den där fina toppformen. Möter enklare hästar här än på slutet och kanske kan han känna sig lite kaxigare av det. Startspåret är nästan bästa tänkbara och jag tycker hästen gör en mycket intressant start ikväll. 2 Rutger Raket har fått två lopp efter långt skadeuppehåll och borde vara på rätt väg. Han har vid båda tillfällena gått bra utan att vara segerfarlig, men från det här startspåret borde han få ett fint löpningsförlopp. 4 Calamara Donna vinner inte så ofta numera, men tror jag ändå kan bli lite smålurig om Örjan Kihlström ger henne ett fint lopp samtidigt som favoriterna kan svika lite.

V86-5: Här ser ut som om Hans-Owe Sundberg hittat en perfekt uppgift till sin kommande klassklättrare 5 Spiegelei s0m verkligen imponerat i sin nya regi. Han har fått ganska tuffa löpningsförlopp varje gång, men ändå krigat till sig två vinster och senast tog han ner Quirire på ett riktigt starkt vis sista biten. Nu tycker jag motståndarna borde ha sett vad den här hästen gå för och respekten borde vara tillräckligt för att ”röd kusk” enkelt ska kunna köra till ledningen om han nu försöker med det. Kort distans är väl ingen fördel, men riktigt bra hästar brukar kunna reda ut sådant också. 4 Royal Fighter är väl största motbudet och han var ute emot landets bästa fyraåringar i sin senaste start. Jennifer Tillman körde då som en galning första halvvarvet och jag tycker hästen höll överraskande bra tillslut trots inledningen. Nu kommer den hitta till ledningen på ett lindrigare sätt och är favoriten sämre än på slutet eller kommer bort av andra anledningar så kan Mantorpshästen hålla undan. Det är min motivering till att dubbla systemet. 1 Knight Indika är inte så tokig och kan dyka upp där framme från det här startspåret.

V86-6: Försök till Diamantstoet och här kommer väl ”alla” strecka på. Även jag och det blev tillslut åtta hästar på systemet, vilket man borde kunna sitta lugn i båten på. 5 Jane’s Heart gillar jag och det är en häst som jag trodde skulle kunna utmana i den yttersta kulltoppen förra året, men fräscörproblem har satt stopp för dessa planer. 15 Electra Sund gjorde sitta bästa lopp på länge senast när hon kämpade tappert från dödens och 3 Adam’s Eve kan leda loppet länge från ledningen. Favoriten 12 Celica Palema har inte vunnit sedan årsdebuten, men har också stångats emot tuffare konkurrenter än detta under året och hårdheten kan göra henne helt överlägsen här.

V86-7: Här gör 5 Brasil Boko mycket intressant debut hos Åke Svanstedt och vi minns debatten som gick inför Kriteriet i hösten när hästen fick startförbud efter en start på Åby och missade kvalen. Det är en häst som Gooparna talade väldigt varmt om och det ska bli väldigt intressant att se om Åke Svanstedt kan ge den här hästen samma uppsving som gjort med en rad andra Goophästar. Hästen gick bra på barfotabalans vid ett par tillfällen förra året och jag kan inte tänka mig annat än att ”Svanen” drar skorna direkt i regidebuten. Det här borde vara en toppchans! SPIK! Särskilt när värsta konkurrenterna har dåliga utgångslägen. Då tänker jag närmast på 9 M.T.Fortune Winner och 12 Kimono Pearl som stred tappert sida vid sida senast där den sistnämnde avgjorde tillslut. Det var långt ner till trean i mål och båda får plustecken som beröm.

V86-8: Bronsdivisionen avslutar och det kan bli ett intressant lopp. 7 Ghetto Blaster är såklart bästa hästen och kommer han bara fram till dödens så vinner han väl det här loppet. Hästen gör otroliga prestationer varje gång utan att få vinna och känslan är att Pasi Aikio gör rätt som väljer en matchning inom rikstoton där han slipper kulltopparna. 4 Classic Man gjorde en riktigt bra debut hos Åke Svanstedt och blir att räkna med på nytt. 1 Order By Meckie gör nog sina bästa lopp i ledningen och innerspåret är väldigt intressant. Om hon kan leda runt om emot det här gänget låter jag vara osagt, men hon står fint inne i loppet. 2 Mugger M.M. gick förbättrat senast och Bronsdivisionen ska inte vara något stopp för den här hästen.  6 Borga Baron är en startraket som kan hitta en fin position direkt. Hästen gjorde verkligen bra ifrån sig vid förra meetinget och gick väldigt bra bakom Mr Picolit två gånger om. 8 Ouch har fått ett mycket tufft spår, men hästen är bättre än raden och kan vara en överpaceskräll om det inte kliar för mycket i nävarna hos ”Ludde”. 10 Quick Razz var dålig senast och toppformen kan vara väck, annars är det här en tuffing som ska kunna duga en bra bit här.

Systemförslag:
V86-1: 7 On Broadway
V86-2: 6 Quirire
V86-3: 1-4-5-6
V86-4: 1-2-3-4
V86-5: 4-5
V86-6: 2-3-5-6-9-11-12-15
V86-7: 5 Brasil Boko
V86-8: 1-2-4-6-7-8-10

1x1x4x4x2x8x1x7= 1792 rader 448:- (V8)

4 Comments

Add yours
  1. 4
    Ivarsson

    Att Daniel Olsson hoppar in som ersättare är klart negativt. Inte samma respekt i loppen samt att ”Ludde” kanske inte tror på sina hästar när han struntar i att åka. Aja, får hoppas det går vägen ändå.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.