V86 Eskilstuna 19/9


V86 springer utanför Solvalla och det är kanske vettigt. På grund av rallyt eller för att skapa ett sug till nästa mastiga kriteriehelg? Bra oavsett… Sundbyholm som är min hemmabana har du hand om tävlingarna. Inte hunnit tugga mig igenom alla åtta lopp särskilt grundligt utan det är dom korta tankarna som presenteras här.

V86-1: Ett lopp för högsta klassen inleder. 2 Timetosaygoodbye är i form och vann ju på V75 näst senast… Nu senast satt man fast och man är en aspirant att leda det här loppet runt om. Maximala förutsättningar? 10 Global Investment är kanske bästa hästen men den här uppgiften ser tuff ut. Körs väl inte ihjäl här heller kan man spekulera i. 9 Device är hemmahoppet som bör vara lite preppad för en framgång här.

V86-2: 11 Bejing Silas gör här första starten för Walmann och det är väl en luring att se upp med när övriga hästar inte skrämmer. Johan är mycket vass och kan Sundbyholm väl, kommer säkert starkt till slut här. Stenströmers 6 Working On A Dream och 5 Photo Starlight är inte avsågade här. Vettiga insatser på slutet och är några av garderingsbuden.

V86-3: 5 Quantum Firefox är duktig och gör det bra mest varje gång. Det kombinerat med att Örjan Kihlström sitter upp motiverar streck. 1 Never Young fick ett bra lopp på Mantorp och utmanade den ledande vinnaren Mr Cantab rejält till slut. Efter det har han varit struken vilket oroar. Idag är det läge för en passande smygare, då är man med dom i mål.

V86-4: 3 Alki Flevo har under åter visat mycket fin fart för klassen men är osäker och Kolgjinis stallform är allt annat än bra. Lång distans är lite osäkert men mindre stressigt… Kanske kan fungera trots allt. 14 Rolls Royce har bytt regi under sommaren och vi fick se en förbättrad häst. Galopper på slutet och man har vilat lite inför dagens uppgift. Borde då vara fräsch, då avslutar han starkt. 10 Quality Control är bra men senast blev det ett lite för tufft upplägg. Här får kanske man kan få lite gratis istället. 12 Goldomaster är i gott skick och har tidigare presterat väl över längre distanser. 9 Eclair Futura skickade man ner till Jägersro senast. Då orkade han inte efter lite grovjobb. Lättare emot här samtidigt som man tävlar på hemmaplan.


V86-5:
Fyraåringslopp. Jag bygger mitt tips på att 3 Angelo sitter i ledningen i ett tidigt skede. Därifrån ska man vara svår att slå sig förbi. Jag ser framför mig när Goop rycker i sista sväng och räddas av mållinjen. 5 Occhione Jet charmade mig i debuten för Stig H man sedan man man blandat och gett. Jag har blivit lite skeptisk och vill gärna spela emot trots att han slog min spik tidigare i somras.

V86-6: 4 Donna Star är bra och plumpen senast var mot ett tuffare motstånd än damerna som ställer upp idag. 10 Waypoint över på med fina prestationer, lite väl långt mellan starterna nu dock. Adielsson upp är en liten indikation på att han är med dom här. 7 U.Bergs Tricksie är i toppslag och det ska inte underskattas. Lite osäker på hur duktig hon är men senast vann man ett sånt där femtonhästarslopp bakom bilen. Bra att fixa det från sämsta läget, sällan jag ser sånt. 2 Lyckliga Lotta är härdad i tuffare lopp.

V86-7: 2 On Hold vann V75 efter galopp tidigare i år. Det är nu för tiden lätträknat på dom tuffa lördagarna. Man börjar med att strecka här … 1 Say Me kan öppna bra men från innerspår måste det vara svårt att hålla upp spets. I ljusa stunder kan han det mesta. 4 Golden Boy har en förlust felfri hos Svanstedt, det var då man mötte den overkligt duktiga Tidied Accelerator.

V86-8: 14 Braås Palema är ett av landets bästa ston för dagen. Hon har vunnit en hel del lopp i ledningen men jag tror inte hon är sämre bakifrån. Svår att inte strecka trots att hon är favorit och står på tillägg. 4 Abborren har Björn Goop bakom tömmarna, intressant. Fin häst som senast var ute i derbystoet. 3 Goa Life är underskattad och jag skulle kunna tänka mig ett köp för att byta regi.

Systemförslag V86:
V86-1: 2 Timetosaygoodbye
V86-2: 5,6,11
V86-3: 1,5
V86-4: 3,9,10,12,14
V86-5: 3 Angelo
V86-6: 2,4,7,10
V86-7: 1,2,4
V86-8: 3,4,14

Systemförslaget är på 270kr/1080r

3 Comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.