V86 Åby JACKPOT!


Känner fortfarande av en rejäl baksmälla av Elitloppshelgen och V86 på Åby lockar inte speciellt mycket trots en del fina lopp. Jag har ändå knåpat ihop lite tankar och ett tillhörande systemförslag!

 

V86-1: Tre riktiga toppston drabbar samman och jag tycker det finns en given förstahäst. 3 Global Midnight jagar första årssegern i tredje starten, men har inte varit dålig på slutet. I årsdebuten var hon grym som tvåa efter ett stentufft lopp och senast hamnade hon väldigt dåligt till i ett taktiklopp. I små fält som dessa brukar bästa hästen vinna och jag tror Åke Svanstedt krossar det här gänget från dödens. SPIK! 1 Love You More har förvisso slagit tipsettan rättmätigt vid ett tillfälle och det gjorde hon från ledningen. Jag tror på samma scenario igen, men med ett annat slutresultat. Jag gillar den här hästen, men hon får helt enkelt sträcka vapen sista biten. 5 Nettan Palemagjorde ett fenomenalt fjolår, men börjat det här året utan utdelning. Hon är riktigt kvick ut om man laddar med henne, och det skulle väl vara tänkbart med en rejäl laddning här och underlätta för stallkamraten.

 

V86-2: Lång distans känns inte som favoriten 10 Mellby Turbo’s likör och därmed finns det spelvärde. 1 Goofy Bermon spikade hemsidan senast och då måste man också tro på honom här. Bättre distans, bättre spår och lättare motstånd jämfört med den starten och ni märkar att han är hyperaktuell. Innerspåret är dock inte helt optimalt trots open stretch, då det finns en risk att han hamnar något snäpp för långt ner. 9 Once In A While avslutar alltid loppen starkt och med perfekt klaff är han med på fotot. 6 Increase Broline är grundkapabel och kan vara en luring om han öppnar fint från sitt springspår.

 

V86-3: Hopplöst femtonhästarslopp där jag vrålchansar med två streck. 12 Caddie Express tror jag är loppets bästa häst i grunden och att Stefan Söderqvist hoppar upp på honom tror jag kan ge positiv effekt. Hästen har emellanåt stångats emot klart bättre hästar än det han möter idag. Väljer att dubbla systemet med oddsaren 13 Västerbonightlover som nu har två lopp efter mycket lång vila. Det här är en mycket smäck häst som i grunden är bättre än pengarna han tjänat. Möjligtvis att distansen inte är optimal, men det får ”Connie” kompensera med en läcker resa i ryggar.

 

V86-4: Det här loppet har verkligen fallit i min smak! Mest sugen är jag på Åke Svanstedts jänkare 7 Can Anyone Explain som gör debut i Europa. Hästen är givetvis mycket svår att sätta in i motståndet direkt, men man har samtidigt sett vad ”Svanens” jänkare åstadkommit under våren. Hästen mötte under förra året den yttersta eliten i sin kull vid flera tillfällen ”overthere” och hans penningkonto är defintivt inte överfyllt än. 1 Do It Komp gillar jag även om jag blev lite besviken på honom senast. Hästen var nog inte riktigt på tårna den dagen helt enkelt och jag förväntar mig en bättre prestation. Innerspåret är kanon och kusken visade färsk form i helgen. 6 Manalapan är en riktig kanonhäst, men som aldrig får till det. Hopplös opålitlig emellanåt och jag hoppas han får visa upp sina resurser inom en snar framtid. 10 Ray Ban fastnade jag för tidigt i karriären, men det verkar som utvecklingen stagnerat något. Ett par lopp i kroppen nu och äntligen ett kuskbyte gör ändå att jag outsiderstreckar.

 

V86-5: Ett fint stayerlopp där jag använder mig av ett klassiskt femhästarslås. 11 Covington Ås avlöste årsdebuten på bästa sätt och jag tycker han visade att stridsmoralen verkligen finns kvar hos honom. Lite hårdare emot den här gången, men samtidigt lär han väl också ha gått framåt med loppet i kroppen. 1 Head Line ströks i debuten hos Flemming och överlag går hästarna lite knackigt hos honom. Är hästen i fint skick ska han ändå räknas med vinstchans med dessa förutsättningar. 3 Opus Lavec är en entaktad herre som måste komma till front för att ha realistisk vinstchans. Kanonprestation på Bjerke senast och formen verkar vara i zenit. Björn Goop upp på den här trögingen kan ge ruggig effekt. 10 Peak är det ofta prat om men det räcker sällan till seger. Snart sitter ”ettan” dock och han är ett måstestreck om man garderar upp loppet på några hästar. 4 Zalgado Transs R. har haft problem med vinnarskallen under sin karriär, men kanske har lite lättare konkurrens i Danmark gjort susen. Erik Adielsson är ett intressant kuskval och hittar han ner på innerspår så kanske ekipaget kan överraska.

 

V86-6: Sicket ”skräplopp” i mina ögon. Jag har väldigt svårt att lyfta fram någon av hästarna framför någon annan och jag hoppas bara att mina sex streck gör så att jag överlever. Måste jag nämna någon får det bli outsidern 2 Gigant Crown som gick en riktigt bra tid för klassen senast på barfotabalans och med toppkusk från fint startspår den här gången så kan det vara en rolig luring.

 

V86-7: Algot Scotts Minne har storstjärnor som Mack Lobell och Gidde Palema vunnit och det är ett av Åbytravets mer prestigefyllda lopp. Jag tror 6 Global Investment är stenklar! Årsdebuten klarade han av på bästa sätt även om han avgjorde lite pliktskyldigt då det var fint överpace i loppet. Han borde få framåt massor med det loppet och han kan öppna bra. På grund av skadeproblem missade han vintern som brukar vara hans framgångsrikaste årstid och vanligtvis brukar han ha svårt under sommaren, men jag räknar med han kommer gå bättre än normalt nu när han fick en rejäl vintervila. Enklaste vägen vore givetvis om det blev spets här, men jag tycker Björn Goop har en så pass bra häst att han inte behöver ge sig in i en idiotkörning med något av motbuden. SPIK! 8 Clear Sign är väl den jag närmast tänker på som motbud och han har en bra årsinledning bakom sig. Men samtidigt har flera tuffa lopp på slutet gjort att det inte längre gnistrar någon toppform om hästen och då vill jag inte spela med honom även om han går ner i klass.

 

V86-8: Fin klass på det här Bronsdivisionsförsöket. Chansspikar 1 Online d’Amour som visat att han har lite överkvalitéer för klassen och borde få ett kanonlopp härifrån. Utdelningen har varit ganska mager på slutet, men jag tycker ändå han visat fin smygform i skymundan och Johnny Takter kommer defintivt bara släppa ledningen till rätt typ av häst. Skulle detta scenario bli verklighet skulle jag bli väldigt förvånad om han förlorade. SPIK! Hästen jag gärna vill se i ledningen är 3 Obay Kronos som är en riktigt bra häst i grunden som garanterat kommer hålla fram till upploppet. Hästens statistik är mycket mager med bara en seger totalt, men hästen har tävlat uteslutande emot kanoner karriären igenom och det ska bli kul att se hästen i en annan typ av konkurrans nu. 5 Quality Control kommer från en riktigt snygg segertid senast och lär bli hårt betrodd på den. Han är riktigt vass över ett upplopp och jag hoppas verkligen inte det klaffar bättre för honom än för min spik.  Vill man verkligen gå på stora pengar ska man inte glömma bort 12 Mr X.F.Royal som är en norsk gäst som visat under året mycket goda resurser för klassen.

 

Systemförslag:

V86-1: 3 Global Midnight
V86-2: 1-6-9
V86-3: 12-13
V86-4: 1-6-7-10
V86-5: 1-3-4-10-11
V86-6: 1-2-7-9-10-14
V86-7: 6 Global Investment
V86-8: 1 Online d’Amour

1x3x2x4x5x6x1x1= 720 rader / 180:- (V8 of course)

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.