V86 29/8


V86-1: Hultman och Kihlström inleddel förra veckan med seger och den här veckan tar han ut en annan av hans få starthästar. 9 Nantucket har inte riktigt fått utdelning för sin fina form även om han har fått in en seger på sina V75 starter. Senast gick det inte att ta något från kön efter att ha körts väldigt defensivt. Spåret behöver inte vara så tokigt nu och han är både stark och snabb och är han på rätt humör så fäller han dom flesta. 2 Inhibited kan en del när han är som bäst. Det är dock inte så ofta, men senaste starten var i alla fall ett fall framåt. Höll då bra efter ett stentufft första varv. Han borde ta hand om ledningen här sen tror jag inte Melander släpper. Får han bestämma en bit så kan han abslolut hålla undan. 4 Gossip’s Winner fick ett stentufft lopp i dödens för bara en vecka sedan. Har han återhämtat sig ordentligt så står han bra inne här och måste med på kupongen. 10 Yosemite Boko vinner inte så ofta, men brukar alltid gå bra och det är lättare nu än på slutet. Hårt tempo och rätt ryggar så kan han slå till.

V86-2: 4 Handler ser det lite upplagt för här och han kan vara ett spikförslag. Jag tycker dock han är för ojämn för det. Som dom flesta av Nurmos fyraåringar så har han toppform nu och senast så kan det varit en finalbiljett han galopperade bort i derby uttagningarna. Skulle han bli släppt till ledningen här så blir han nog väldigt svårslagen, men sårbar från andra positioner. 11 Magnificent Match har inte någon seger än i år, men han är kapabel för klassen och var ytterst nära att gå till Derbyfinal senast. Får Örjan i sulkyn den här gången och ska även gå barfota. Måste få hjälp med tempot. Tål att gå en bit i spåren. 5 Sweeping Candy kunde inte ta något till slut senast. Gången innan så såg han ruggigt taggad ut i både försök och final under samma kväll. Svanstedt lär försöka ta sig förbi favoriten från start och skulle han lyckas så har han en klar fördel. 10 Gigant Girl kan mycket, men har inte visat det i år. Förbättring senast, men hon måste ändå vara betydligt bättre för att räcka till seger här.

V86-3: Veckans rikstotoförsök är i lägst klassen och dessutom ser loppet väldigt ihåligt ut. Spika därför 10 Manston’s Classic som Melander har fått fart på nu i sommar. Har tre raka segrar och alla är tagna med krafter kvar och det är väldigt tydligt att han kommer att kunna ta några segrar på V75 om han fortsätter så här framöver. Bakspår över sprinterdistans är aldrig bra, men jag tror att Melander kör fram relativt tidigt och kontrollerar det här loppet från dödens.

V86-4: 6 Keystone Toffee var bra i debuten för Svanstedt senast. Svårt att säga hur hon kan öppna från start, men det är inte omöjligt att hon tar sig till ledningen och då kan hon säkert bli en hård nöt att knäcka. 15 J.Bo Andover spurtade strålande näst senast då hon han fram till vinst. Senast galopperade hon innan start och var bort direkt. Många att runda nu, men med rätt ryggar går hon alltid vasst till slut. 13 Angie Boko är kapabel, men får alltid tuffa lopp och när konkurrensen ökar så är det inte bara vinna från utvändigt ledaren. Får säkert göra jobb igen och hon lär vara med där framme. 10 Raising Rhonda kan var en skräll trots att hon står tufft inne. Ska gå i ryggar för att vara som bäst. Vass spurtare.

V86-5: 3 Quicksilver är väldigt kapabel, men har väldigt många galopper i raden. Gick felfritt senast och då blev det också en väldigt enkel seger. Örjan satt i sulkyn då och han får chansen igen då dom fortfarande efter två starter är obesegrade tillsammans. Spåret är bra och även om han lär vara med och köra om någon ledningen så borde han få en bra position. Han är stark och skulle kunna vinna loppet från dödens om det skulle behövas. Felfri är det en toppchans. 5 Beckman går jämnt och bra och gör nu debut hos Svanstedt. Då han aldrig tidigare har gått barfota runt om så kan man tänka sig att det kommer att bli den balansen nu. Har han hittat någon extraväxel så är han med i matchen.

V86-6: Lärlingslopp brukar det kunna skrälla i, men här väljer jag att spika favoriten 2 Eleanor Rigby då det ser väldigt upplagt ut för henne. Hon har gjort det väldigt bra sedan hon kom till Robert Bergh och tagit tre segrar på fyra starter. Vid alla segrar har just dagens kusk Martin Djuse suttit i sulkyn så dom känner varandra bra. Hon är tuff och tål att gå en bit utan rygg. Kan inte ta ledningen av egen hand, men kan nog köra sig till ledningen då konkurrenterna knappast är tillräckligt bra för att gå i ledningen. Ser ut som en toppchans.

V86-7: Fint fyraåringslopp där 5 Disco A.E. blir stor favorit. Såg ruggigt bra ut senast när han dundrade runt ovalen på nytt svenskt rekord. Gör han om den insatsen så blir han självklart svårslagen, men han har varit en liten besvikelse innan och jag vill se en liknande insats igen. Han blir kanske släppt till ledningen här och då går det knappast att slå honom, men får han svar så har han visat sig klart sårbar. 7 Angelo galopperade i derbyuttagningen och har inte haft något lyckat år. Är dock alldeles säkert i bra form och han kan mycket i sina bästa stunder. Kan öppna bra och lär behöva ladda för att komma till från den här positionen. Inte helt borta med lite flyt. 1 Kash’s Cantab lär ta hand om ledningen från start sen får vi se hur Erik gör när Melander kommer fram och ställer frågan. Är ändå i bra form och det är inte omöjligt att han svarar även om jag tror att han kommer att släppa. Har visat flera gånger att han duger i dom här loppen. 11 Johnny B.Kemp har verkligen hittat en formtopp och gjort två topplopp på raken. Nu är spåret sämre och chansen till vinst är väl inte så stor, men med hårt tempo och rätt ryggar så kan han spurta bra igen.

V86-8: Ett fint treåringslopp avslutar omgången och här är det flera som ska toppa upp formen inför Kriteriet. Jag väljer att spika 1 Mellby Apollo som i början av året såg väldigt trög ut och han såg knappast ut som en som skulle springa 10,9 några månader senare. Det gjorde han senast trots ett ganska tungt lopp utvändigt om ledaren delar av loppet. Åkte dit på linjen av den hade gått med i hans rygg hela vägen och han var heroisk. Nu så är chansen till ledning bra och jag tror Per vill testa att köra där. Ny distans är ett litet frågetecken, men han verkar stark och får han bara bestämma en bit så ska han bra chans att hålla undan.

V86-systemet:           

V86-1: 2-4-9-10

V86-2: 1-2-4-5-10-11

V86-3: 10 Manston’s Classic

V86-4: 2-6-9-10-13-15

V86-5: 3-5

V86-6: 2 Eleanor Rigby

V86-7: 1-5-7-8-9-11

V86-8: 1 Mellby Apollo

4x6x1x6x2x1x6x = 1728rader / 432:-

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.