V86 12/9


V86-1: Ett jämnt och ganska bra lopp kör igång omgången. 1 Haraldinho gör det alltid bra med Örjan i sulkyn. Var bara sådär senast och formen är aningen tveksam. Har chans att svara ledningen, men kanske väljer Örjan rygg den här gången för att ge honom ett snällt lopp. Räknas oavsett. 3 Aaron De Veluwe har gått några tuffa lopp i Finland och det här är i alla fall inte tuffare. Har bra form för dagen och borde kunna få ett bra lopp härifrån. 4 Latitude är skrällen i loppet. Redéns stall har bra form och med Untersteiner i sulkyn på hästarna så har resultaten blivit stadigt bättre. Hästen har bra form, men ska ha ryggresa i det här sällskapet och med lite flyt så kan han slå till. 6 Rano gjorde ett bra lopp senast och såg ut att gå mot segern, men stumnade lite sista biten och blev tvåa. Kan nog vara ännu lite vassare nu och hittar han bara ner i position så ska han räknas. 7 Francais Du Gull borde kanske vara högre rankad, men tränaren ligger lite lågt och satsar på nästa start för honom. Nu har han så pass hög kapacitet att det inte går att ta bort honom från kupongen ändå.

V86-2: Här blir det spik på 6 Charlie Trotter. Senast hade han troligtvis gått till Derbyfinal utan en galopp på upploppet. I den här klassen är han överlägsen och det som är emot är orutinen och att han har galopperat i två av fem starter. Nu behöver inte Tony pressa hästen från start och det är bara att hoppas att det går vägen. Skulle han komma bort så tror jag att 7 Manstone´s Classic har bra chans. Även han är bra för klassen och senast så körde Melander lite försent och han inte fram trots en toppspurt. Kan komma till spets här.

V86-3: Första uttagningsloppet till Europaderbyt och 4 Brad De Veluwe blir stor favorit. Väljer trots det att spika då förlust knappast är troligt. Har inte visat några tendenser till formtapp och här lär det bära av till ledningen direkt. I normal form vinner han det här.

V86-4: Tredje raka spiken kommer här i form av 4 Star Cross som ser ut att stå bra till i loppet. Senast galopperade han från start, men trots det så var han den som gick bäst på upploppet. Svanstedt får en ny chans i sulkyn och den här gången planerar dom att köra barfota runt om. Förhoppningsvis tar han ledningen här då någon annan på start knappast är intresserade av att köra där. Från tät borde han kunna hålla ett hyggligt tempo och det blir svårt för tilläggshästarna att komma ikapp. Finns några skapliga hästar på tillägg som kommer att göra ett försöka att utmana. 8 Cool Dream har mött tuffare hästar på slutet och gjort det bra. Har en del galopper på slutet och om det kommer hjälpa med voltstart vet jag inte. Tål att göra en del själv. 6 Chase Dreamcatcher har gått bra på slutet utan att få vinna. Lite lättare emot nu, men samtidigt så är han tränarkörd den här gången och det är ett minus. Med rätt lopp så är han med där framme.

V86-5: Det andra uttagningsloppet är lite mer öppet än det första. 5 Perfectly Enough är en kulltopp som bara har satsat på Derbyt hittills i år och väl där gjorde han ett bra lopp, men hade lite otur och hamnade i tredjespår en lång bit innan han hittade ner i andraspår längre bak i fältet. Fick sen gå i tredjespår sista halvarvet och gick bra till tredjeplatsen och det var maxplacering då Pato och Panne De Moteur var chanslösa att nå. Formen lär vara fortsatt bra och när han är på topp så ska han alltid räknas. 2 Brasil Boko har fått ett lyft med barfotabalansen och gick helt okej senast i derbyt. Nu är det inte omöjligt att han kan ta sig till ledningen och då kommer det behövas en bra prestation för att rå på honom. 3 Rocky Winner är strax bakom kulltoppen och satt fast senast i Derbyuttagningarna. Skulle han hitta ner i rygg på ledaren här så vore det perfekt och helt chanslös ska han vara. 7 Mellby Viking är en topphäst i vardande. Fick ett omöjligt lopp i Derbyt med tredjespår sista 1500m och var trots det med i matchen om en tredjeplats när han galopperade. Tål ett lopp i dödens, men att begära vinst därifrån är tufft även om det inte är omöjligt. En häst med hans kapacitet ska alltid räknas. 1 Mermaid Ås har väl ingen större vinstchans, men kommer nån av de värsta bort och hon får sitt perfekta lopp så är hon vass på speed. Hon har haft ett år följt av otur och det har varit dödenspositioner i nästan varje storloppskval och det är inte hennes melodi. Johan är efter en start obesegrad med henne. 6 Olympic Kronos galopperar alldeles för mycket, men har visat bra fart däremellan. Bra senast och på väg uppåt i form och även om det är ett tufft lopp så ska han inte vara helt borta.

V86-6: Fjärde och sista spiken för kvällen kommer här. 1 Digital Beautiful har faktiskt ingen seger på nio starter i år och hennes år har varit väldigt misslyckat. På slutet har hon dock tänt till rejält och senast var hon inte långt ifrån att kvala in till Derbystoet trots galopp. Hon är riktigt startsnabb och borde ta spets och sen är det ingen i det här gänget som kan gå dom tiderna som det kommer krävas för att slå henne.

V86-7: Ett av kvällens öppnaste lopp. Chanstipset går till 12 Parodie som har gjort en rejäl uppryckning sen hon bytte tränare. Står fortfarande på noll segrar, men det ska hon inte behöva så länge till. Senast fick hon ett tufft lopp och gick bra hela vägen in i mål. Gången innan så fick hon ledningen och trots att Örjan ville köra där så fick han en konkurrent över sig som körde tills han var tvungen att släppa. Fick sen den i knät och så var den dagen förstörd. Från det här spåret behövs såklart en hel del tur, men med tempo på loppet och inte för många konkurrenter i vägen så kan det gå vägen. 9 Twigs U.canfly vann på Solvalla senast trots ett lopp i dödens. Innan det satt hon fast två gången på raken. Ganska bra spår nu och kusken kan välja om han vill köra på avvaktan eller gå framåt tidigt. Räknas tidigt. 3 Believe Me har gjort det bra i början på karriären och tagit två raka spetssegrar på slutet. Det har blivit ganska billigt och den här gången kan det bli svårt att komma till spets. Ska ändå räknas då hon är under utveckling. 4 Zefiras Kavat kan en del, men har inte varit på topp på slutet. Får Adielsson i sulkyn den här gången och håller hon sig bara lugn och får ett bra lopp så kan hon vara en rysare.

V86-8: Ett stayerlopp avslutar omgången och det ser inte helt lättlöst ut. 3 High Bypass ser ut att ta hand om ledningen inledningsvis, men sen om Örjan vill köra där är en annan sak. Borde oavsett få ett bra lopp och han är stark och ska tåla distansen. Räknas tidigt. 1 Ultralum är väldigt stark, men var dålig senast och formen är ett frågetecken. Gången innan var han grymt bra och vann hur lätt som helst från ledningen. Kan nog inte försvara ledningen från början, men jag tror att kusken gör ett försök att köra sig dit efter en bit. Är han som vid vinsten så blir det tufft för konkurrenterna. 5 Blue Star Cosmic är en kapabel häst som gjorde det bra i debuten för Nurmos. Senast var han för het och tröttnade tidigt. Måste hålla sig nu på den här distansen för i så fall så blir den inga problem. Får gå med i ryggar och spurta till slut. 11 Quick Razz har kanske inte den där gnistrande toppformen fördagen även om han gör bra lopp hela tiden. Den här gången kör ägaren själv och det är såklart ett minus gentemot Adielsson. Ska köras passivt och det kan bli långt fram, men han är bra och ska räknas i det här inte alltför tuffa loppet. 13 Klio face bättre än raden och räknas felfri.

V86-systemet:           

V86-1: 1-3-4-6-7

V86-2: 6 Charlie Trotter

V86-3: 4 Brad De Veluwe

V86-4: 4 Star Cross

V86-5: 1-2-3-5-6-7

V86-6: 1 Digital Beautiful

V86-7: 1-3-4-5-6-9-12

V86-8: 1-2-3-5-6-8-9-11-12-13

5x1x1x1x6x7x10x = 2100rader / 525:- (V8)

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.