V75 Solvalla Elitloppet 27/5


Elitloppet!  Korta motiveringar idag då jag inte har tillgång till dator.

V75-1: Fyraåringseliten för ston. 3 Miss Shape är en flygmaskin som en kort sprintuppgörelse passar mycket bra till. Ingen bevisad toppform gör dom garderingen motiverad. Kanske kan man få svar om ledningen? 2 Miss Sue V. satt kvar med krafter kvar i debuten. Det var i ”Disco A.E.-loppet” Tilltalande och körs i ledningen här? 8 Unabella Perrine öppnade bra senast i Norge men vågade/ville inte chansa lite för att hålla upp spets. Fast med krafter kvar och såg bra ut. Vingelläge…

V75-2: Elitloppets första försök. 1 Windsongs Geant floppade i Norge senast men det fanns förklaringar med lång resa och fel skoning. Värd en chans till och det är idag. Innerspåret är bra och det låter som man kör i spets så länge lampan lyser. Intressant. 6 Rapide Lebel är normalt sett helt överlägsen. Har inte fungerat på slutet och det oroar lite. Matchats hit och bör vara i skick. Lite otäckt att tro hårt på när han inte är beoende av ett bra spår i finalen. 8 Yarrah Boko måste man beundra. Vilken fighter! Kör nordamerikanen för fort där framme kliver man in i matchen.

V75-3: Elitloppet försök två. 1 Commander Crowe kommer till start med ett fint bagage av färska meriter. Håller han upp ledningen finns inte förlust i försöket. Inte helt säker på att han kan försvara innerspår och han är lite i fara. 6 Iceland är ett allvarligt motbud från start. Det låter också från stallet att man ska ge allt i försöket för att få ett bra spår i finalen sen. Fin stallform och hästen har följt med den. 2 Orecchietti har haft tur i lottningen men här kör väl Örjan till slut och satsar helhjätat i finalen. Motbud.

V75-4: Elitkampen för kallblod. Vi har en megafavorit i 4 Hallsta Lotus. Jag vill hemskt gärna vara med och fälla honom men det blir inte från det här spåret och barfotabalans. Slog norrmännen lätt senast och lär göra det igen.

V75-5: Fyraåringslopp där man inte får ha tjänat över 400 000kr. Bäst ska 3 Caddie Gallant vara. Har inponerat vid segrarna och förnedrat sitt lite klena motstånd. Senaste starten var dock i början av Aprim när Solvallas bana var riktigt tung. Inte startat sedan dess och jag är lite orolig för formen. Bakom kan man strecka på rejält. Varför inte 4 Nelle Käck som varit förbättrad i dom senaste starterna mot kullens bästa. Bra läge och form plus att att amn går ner klass.

V75-6: Femåringlopp! 1 Amaru Boko ville vara med i elitloppet men fick ingen inbjudan. Jag räknar med att man vill visa Tore att han hade fel. Innerspår ska normlt vara spets och slut! Inte helt klockren i travet vilket oroar en del… 2 Hataldinho fick äntligen vinna senast. Klart bra före det men det hade inte klaffat. Fint spår och han blir inte ifrånsprungen idag heller. 7 Amour D’Occanges var mäktig i några starter förra året. Bland annat i fyraåringstestet på Sundbyholm. Kan bli streckvärd imorgon med en sämre rad och läge.

V75-7: Fyraåringseliten. Sprinterlopp och den enkla lösningen är 2 Kash’s Cantab som leder lopper länge. Det känns faktiskt som en sund vinnare. Finns det någon som hindrar Erik att dämpa tempot på mellanvarvet? 5 Panne De Moteur spurtade mycket vasst senast i Kungapokalen. Lite längre och han vinner loppet. Barfota idag igen och man är en tidig segeraspriant.

Systemförslag:

V75-1: 2,3,8
V75-2: 1,6,8
V75-3: 1,2,6
V75-4: 4 Hallsta Lotus
V75-5: Alla 12 hästarna
V75-6: 1,7
V75-7: 2 Kash’s Cantab

Systemförslaget är på 1944/972kr
V7

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.