V75 Solvalla 29/9


Vinnarskallar är på plats i Stockholm sedan Onsdag och det är tidiga tankar som presenteras här före barhäng.

V75-1: Bronsfinalen och dom bästa hästarna har lottats till dom sämsta utgångslägena… 8 Tidied Accelerator var ruggig på Solvalla för tre starter sedan. Han vann trots ett blytungt lopp, det var smått overkligt att se en sådan insats. Bara bra efter det och han är mycket svår att frångå trots att ett tungt lopp ligger på lut. 12 Ed You var bara bäst i senaste starten och han kommer klara sig även i Silverdivisionen. Spår tolv är tuffa papper och man behöver lite hjälp på vägen.

V75-2: 7 Pegnoir fick lite gratis senast när man kom till ledningen mitt i loppet. Kan väl bli en repris här om man laddar från start? Känns som 50%-chans att Takter släpper den tidiga ledningen. 2 Sigurd Speed är kvick från start och kommer ju få en fin löpning här. Är inte helt övertygad om hur gott man räcker till här. Aktuell. 8 Sam Jafet är en fin häst men bortlottad här. Det krävs lite tur för att räcka till seger här.

V75-3: 12 Merger Blue Chip staplar segrar men uppgiften här är inte självklar. Bra bakifrån men det måste klaffa med ryggarna. Med ett staket i programraden lär dock spelvärdet inte finnas över huvud taget. 10 Simb Ruby var ruskigt bra senast och är hon lika bra är man mycket segerfarlig här. 1 Global Midnight har inte följt upp fjolårets siffror. Riktigt lovande då och nämndes som landets bästa sto. Det steget har man inte tagit, formen är inte på topp annars hade hon varit min vinnare här trots ett möjligt strulläge från start. 9 Canaka B.F. är i fint slag och är en av flera med chans. 7 True Advantage går ruskigt bra och det är lätt att sätta ett streck på henne. 2 K.L.M.Prelong sprang in finfina pengar förra året men är sämre i år. Finfint läge och är ett garderingsbud.

V75-4: Klass två finalen… Jag har inte så stora förväntningar här utan vill strecka ett gäng dugliga hästar. 5 Tab Hall spetsvann lätt i skral omgivning senast, det sa inte så mycket mer än att han är bra. Kan öppna men någon innanför lär vara svår att ta sig förbi.  1 Greenstar spurtade förbi alla från en köposition senast. Lite bättre löpningsförlopp att vänta här. Jag tror man inte behöver vara rädd för moståndet. 7 Le Mat har inte jag kärat ner mig i ännu. Fyra raka segrar för Youpies lillebrorsa och man ska nog strecka trots att hjärtat klappar ännu. 2 Guinness Trot fick en gratisledning i sista sväng senast och det blev en lätt seger. Imponerade inte på mig men stallet verkar vara riktigt nöjda med sin häst. 10 Gigant Proud kan komma in i matchen om framspårshästarna inte kommer överens om positionerna i den främre träffen. Sjunnesson upp gör att man aspirerar på segern, Söderholm känns inte som en V75-finalvinnare. 3 Power M.S. är rapp från start och gör säkert ett allvarligt försök att leda detta runt om. Medeldistans och tuffare motstånd lockar inte mig till streck.

V75-5: 14 Braås Palema är för dagen ett av landets bästa ston! Uppgiften här är överkonmlig men det får inte strula alltför mycket när man står med tillägg. 6 Abborren var bra i stoderbyt och gick ju 12,8… Gör man den tiden blir det inte lätt att ta tillägg! 1 Alandias Michelle har smygläget och blir då ett skrällbud här.

V75-6: Finfin silverfinal. 5 Obi Wan öppande snabbt från start senast men släppte ifrån sig täten. När luckan kom så exploderade han förbi. Det var ett toppintryck! Verkligen på väg uppåt för dagen och jag vill inte utesluta en spets viktoria. 4 Saston är i ruggigt slag! Luktar dock ett lite sämre lopp än för konkurrenterna. 7 Parkin har varit läcker hela året och hit borde man verkligen ha siktat. Ändå är jag inte helt nöjd med insatsen senast trots segern. Det såg lite plågat ut och kanske är man på väg att tappa formen lite?

V75-7: 10 Quick Razz såg mycket bra ut senast efter en inte lika begåvad styrning. Bra prepare inför dagens start där Adielsson sitter upp. 9 Beckman låter Svanstedt mycket uppåt på och han brukar ha ganska klart för sig. 3 Alki Flevo var fin vid segern och har ju visat bra kapacitet för klassen. Klart fartfylld och såna är ju intressant ”starthästar”. 13 Haraldinho var åter i bra slag senast… Före det floppade man rejält, annars är man rätt stabil i insatserna. Får han loppet kommer det gå undan på upploppet. 1 Inix Jubb ska gå barfota runt om och har ju läge för att skrälla.

 

Systemförslaget:

V75-1: 8,12
V75-2: 7 Pegnoir
V75-3: 1,2,7,9,10,12
V75-4: 1,2,5,7,8,10
V75-5: 1,6,14
V75-6: 5 Obi Wan
V75-7: 1,3,9,10,13

Systemet är på 1080r/540kr

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.