V75 Skellefteå 8/9


V75-1: Att spika en häst från bakspår över sprinterdistans är inte att föredra, men 11 Parkin är så pass bra att han ska kunna lösa uppgiften. Han har haft ett bra år och inte gjort ett dåligt lopp. Senast fick han luckan för sent och gick med full fart över mål. Gången innan kördes han bara invändigt och fick aldrig se dagens ljus och hade allt kvar i mål. Nu gäller det att kusken kör i tid för är han bara i närhet av täten vid slutskedet av loppet så är han så pass bra att han inte ska behöva ta stryk. 3 Avalon Spider kommer troligtvis att sitta i ledningen tidigt och är den som är värst emot. Kan en del i sina bästa stunder och kör Henke Svensson för defensivt med min spik så kan han hålla undan.

V75-2: Ett av flera väldigt öppna lopp så jag går ut här i början och spika 6 Eros Tooma. Har en seger över aktuell distans på v75 i år. Två är strukna innanför honom och det ser väldigt bra för honom att ta sig till ledningen. Då han också är gynnad av distansen så är det såklart en stor fördel om han också får fördel av att gå i ledningen. Formen ska vara bra och dom två nollorna ska man inte ta så hårt på. Senast satt han fast och gången innan kom han aldrig in i matchen från ett dåligt läge. Känns som att han borde ha bra chans att vinna. 9 Pasco Frontline är inte alls tokig och har suttit fast två gånger på rad. Går bra på distansen och han borde sluta i främre träffen. 12 Jameson Broline är kanske bästa hästen, men många skador har satt stopp för hans utveckling. Har gjort tre starter nu och han blir stadigt bättre. Rundar många, men behöver nog lite hjälp för att räcka fram till seger.

V75-3: Kallblodslopp och när 5 Hallsta Lotus är med så brukar det betyda automatisk seger. Nu har han dock varit lite sämre i några starter och han verkar vara en bit ifrån formen. Får troligtvis också gå utvändigt ledaren igen. Har han hittat tillbaka till normal form så vinner han troligtvis, men då det inte går att veta på förhand så blir det gardering. 2 Pihlajan Aaroni vann det här loppet förra året mot just Hallsta Lotus. Bästa distansen och han borde ta hand om ledningen här. Finns ingen anledning för honom att släppa och han kommer bli rejält svårtuggad. Den som kan få loppet bakom är 1 Faksen J:R. Har bra form för dagen och med open stretch så kommer han att få chansen. Bra platschans med möjligheter till bättre placeringar om han är helt på topp. Att någon annan än dom tre hästarna ska vinna är inte troligt.

V75-4: Troligtvis en av de sämre klass två loppen som har körts i år och att hitta en vinnare här är inte det lättaste. 11 Charles Boko tror jag är bästa hästen, men han står lite dåligt till och måste ha lite flyt på vägen. 10 Eklas Superior har liknande förutsättningar, men kommer också med bra form. Senaste starten så försvann han direkt och fick aldrig mäta sig med V75 hästarna då. 5 Ninepoints Knight är lite svårbedömd då han springer i Norge. Vinner ofta där och ska nu lättas rejält. Behöver inte vara någon stjärna för att räcka här. 2 Not Invited chans att vinna ligger i att ta ledningen och han borde ha en vettig chans att klara det. Är lite osäker av sig så det är bara att hoppas att han trivs med Adielsson i sulkyn. Från spets så leder han länge.

V75-5: Fyraåringslopp som ser väldigt öppet ut. Kanske är det så att den som får spets kan vara en het kandidat till segern. 1 Happy Bruises borde ha chans att spetsa nu när hon har Kontio i sulkyn. Gick ingenting senast, men ska vara bättre nu. En av dom bättre hästarna på start, men långtifrån klar. De båda springspårhästarna 6 Peaberry och 7 Amiral D’inverne har båda chans att ta sig till ledningen om kuskarna träffar rätt. Båda lär också räcka långt med en tätposition. 14 Zlatan Sisu har mött bättre hästar än så här på slutet och här ska han duga bra. Dock är det många att runda så det får inte krångla för mycket. 13 Tresor D’Inverne vann för tre starter sen, men har två raka misslyckanden efter det. Formen kan vara ett litet frågetecken. Annars duger han bra här även om det är många att runda. Roliga skrällar kan 4 Bueno Di Quattro, 10 Catch My Dream och 11 Vikings New Line.

V75-6: Flera vill till ledningen här och det kan bli rejäl körning om nu inte 5 Kalypso Face bara blåser till spets. Han har gått okej på slutet, men den här gången är det aningen lättare emot. Från ledningen räcker han långt. 4 Rite Key var ytterst nära att få en seger senast, men åkte dit i sista steget. Då gick han i rygg på ledaren och den positionen når han knappast nu, men han borde ändå kunna få en bra position. Står lite hårt inne, men är härdad på V75 och visade senast att han duger bra i klassen. 2 Ariel Boko står perfekt inne och har bra form och spår. Gör faktiskt debut över distansen den är troligtvis ingen fördel. Hårt tempo är en klar fördel då hon är stark och med lite flyt så är hon med där framme. 1 Reveur Sand ska laddas från start och oavsett hur det går så får han en bra position. Ska inte räknas bort helt. 10 Ed You har bra kapacitet, men har fått ett bakspår. Det hade han senast också och galopperade då i slutsvängen under attack. Behöver få lite hjälp med tempot, men får han bara det så blir han farlig. 8 Hallelujamoment F. är bortlottad den här gången och då Lennartsson troligtvis inte kör framåt från start så blir det väldigt svårt att komma in i matchen. Formen verkar annars stiga för varje start han gör.

V75-7: Ett stayerlopp ersätter gulddivisionen den här veckan och två topphästar känner sig manade. 13 Caballion är bästa hästen och skulle man tävla efter bästa kapacitet så skulle han vinna enkelt. Nu är det inte så enkelt och han står fortfarande bara på en årsseger och den tog han mot ett skralt på Eskilstuna Det har blivit många galopper på upploppen och det går inte direkt att lita på honom. Nu ska Adielsson köra och det borde vara en fördel mot ordinarie kusk. Vinner felfri. 14 Nahar är också väldigt bra även om han inte har riktigt samma höga kapacitet. Hos Bergh har han bara gjort bra lopp när han har gått barfota runt om. Borde väl köra så igen om hovarna tillåter. Han är stark och klarar distansen utan problem. Självklar vid gardering. Nu är dessa två hästar inte helt att lita på så några mer streck kan behövas för att vara säker. 6 Odd Fellow blev det fel för senast när han blev utsvarad i tredjespår. Nu har han spetsläge och kommer han dit så körs han nog där om inte någon av favoriterna kommer tidigt. Gillar distansen. 12 Highlight Brizard kommer från seger i finalen av sommartravet och han har visat fin form en längre tid. I det här sällskapet så ska han gå i ryggar så länge som möjligt för då kan han avsluta vasst till slut. Storskräll kan 8 Simb Frizz vara som gillar distansen. Vinner inte så ofta, men är ofta med där framme.

V75-systemet:
V75-1: 11 Parkin
V75-2: 6 Eros Tooma

V75-3: 1-2-5
V75-4: 2-5-10-11
V75-5: 1-4-6-7-10-11-13-14
V75-6: 1-2-4-5-10
V75-7: 6-8-12-13-14

1x1x3x4x8x5x5 = 2400rader / 1200:- (V7)

3 Comments

Add yours
  1. 3
    Urwäder

    Ja, det var tråkigt för er! Snyggt spelat iallafall..
    haha ja men det va inte den enda som gjorde så igår!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.