V75 Romme 15/12


V75-1: Går ut hårt och chansspikar 1 Elles W.Phedo. Har inte haft ett helt lyckat år, men har visat uppåtform på slutet. Brukar ofta stå tillägg, men det slipper hon nu och då hon är startsnabb så är det ledningen som gäller. Trots näst högsta klassen på V75 så är inte motståndet speciellt bra och från ledningen så borde hon bita ifrån sig bra. Förhoppningsvis enda hem. Går bra på alla banunderlag.

V75-2: Öppet stolopp där starten kan bli väldigt avgörande. 6 Satine Calmon kommer med bra form och har ett intressant läge. Det är första gången med springspår på framspår och hon borde kunna öppna bra då hon gör det från andra spår. Är inte beroende av ledningen, men det är ett klart plus om hon kommer dit då hon är stark och biter ifrån sig bra. 3 Global Nirvana kan också öppna bra och är trots sitt lite knepiga läge inte alls chanslös på ledningen. Toppform för henne och hon är med där framme oavsett lopp. Andra hästen på springspår 7 Leonas Jaffa ska också laddas för ledningen och den av dom här tre som kommer dit kommer köras där. 8 My Love Star är rätt så bra även om hon kanske lovade mer än hon har presterat. Härifrån kan hon få ett fint smyglopp och med lite flyt med positionerna så är hon med och utmanar om segern. 14 Caramelle Zon ska ha rygglopp så länge det går. Blir kuskförstärkt med Kihlström den här gången. Vid maxflyt så kan hon spurta vasst.

V75-3: Andra spiken kommer här då 6 Saston ser ut att ha hittat en passande uppgift. Han har visat direkt att gulddivisionen inte kommer vara några problem, särskilt nu över vintern. Senast kördes han till spets och höll sen undan i tveksamt trav. Mer passande distans nu och han borde sitta i ledningen relativt tidigt. Förhoppningsvis håller han ihop travet lite bättre den här gången och han ska inte förlora det här loppet i normala fall.

V75-4: 3 Starbec’s Macklo var väldigt bra senast efter att inte ha startat på över fem månader. Ska normalt sett vara ännu bättre nu. Spåret är bra och han ska ha bra chans att ta sig till ledningen omgående och därifrån blir han sen svårslagen om han är som han ska. Orutinerad häst och långresa kan dock sätta ner prestationen och jag garderar. 2 Simb General Lee är en fin treåring som inte alls har gjort bort sig sen han började starta på Solvalla och möta betydligt bättre hästar än tidigare. Det bästa vore att hamna i rygg på ledaren och därifrån få smyga med fram till upploppet. Skulle sen luckan dyka upp så kan han utmana. 4 Loads Of Dosh har gått väldigt bra sen han kom till Robert Bergh. Han är stark och det finns väl en ganska stor chans att han får göra grovjobbet den här gången. Kan bli väl tufft, men det är en fin häst. 9 Horton spurtade ganska bra senast i snöstormen. Borde kunna komma ganska vettigt till härifrån och med rätt ryggar så kan han avsluta bra. 5 Eklas Superior var dålig senast han försökte på V75, men har visat bra form efter det. Kan en del och han är inte helt borta.

V75-5: Kallblodslopp och Jan-Olov Perssons 1 Lärkan är klar favorit. Ser också ut att ha en intressant uppgift. Har en lite chans att försvara ledningen, men är inte beroende av den positionen. Finns några tuffa hästar på tillägg, men får några av dom problem på vägen så kan han mycket väl hålla undan. 15 Höstbo Fredrik börjar växa in i högsta klassen. Senast gick han i dödens och var väldigt nära att plocka ner ledaren. Det är många att runda, men han är stark och går hela vägen till mål så hinner han fram till täten innan upploppet så blir han svår att stå emot. 11 Vingbo Stjärn såg fin ut senast, men fick ett för tufft lopp. Hade han fått ett rygglopp då så hade han nog kunnat utmana om segern till och med. Den här gången hoppar Adielsson upp och hittar han någon bra rygg att följa så kan det bli en bra skräll. 13 Lix Molly galopperade senast när Jansson försökte försvara ledningen. Hamnade sen en bit bak invändigt och spurtade sen okej på upploppet. Verkar vara i bra form och han måste räknas här. 10 Lome Mix var toppbra vid segern, men har varit lite sämre efteråt. Möter lättare hästar nu och med lite flyt så ska han inte räknas bort själv.

V75-6: Inte helt lättlöst klass 1 lopp. 4 Disney Tooma är väl ingen häst som direkt brukar glänsa, men nu ser han ut att ha en vettig spetschans och i den positionen trivs han. Den korta distansen känns som ett plus. Motståndet är heller inte det vassaste, men han är knappast något spikförslag. Får han ledningen och får bestämma en bit så kan han rinna undan. 9 Molle C.D. har visat bra fart emellanåt. Senast fick han för en gångs skulle ett vilsamt lopp trots att han kördes av Svanstedt. Han spurtade sen klart snabbast över upploppet, men det var alldeles för långt fram till täten. Bättre spår den här gången och att Björn Goop hoppar upp känns lite intressant. Har han en bra dag så borde han vara med och slåss om segern. 2 Illinois Rose tar spets och släpper. Hade bra form, men har varit struken. Kan få loppet här och kan räcka långt med lucka. 3 Lönshults Birgitta har visat bra form en längre tid och duger absolut på V75. Senast spurtade hon bra från kön och som loppet blev kört så var det maxplacering. Starten innan är bara att glömma då hon blev dragen bakåt av trött konkurrent. Hon gynnas om det skulle bli lite tempo på loppet då hon alltid är stark till slut.

V75-7: I sista avdelningen så tror jag att två fina fyraåringar kommer göra upp om segern. Tipset går till 6 Overtaker By Sib som har det bästa läget. Även om det har blivit två stycken tvåor på slutet så är inte formen vikande på något sätt. Senast kördes han ganska passivt och spurtade sen vasst när han fick chansen, men då var ledaren alldeles för långt bort. Från det här läget så är siktet inställt på ledningen och därifrån blir det riktigt svårt att slå honom. Bra chans även från andra positioner. 12 Udo’s Oiler är riktigt bra i grunden och har trots galoppen senast formen på topp. Starten innan så vann han från dödens och distansen är bara ett plus. Spåret däremot är inte så bra, men kör Bergh upp till dödens när det går som långsammast så behöver han inte lägga så mycket kraft. Borde bli en bra match mellan dessa två topphästar. Vis mer gardering så ska 3 Prey Frontline och 4 Buck Boko med tidigt på systemet.

V75-systemet:
V75-1: 1 Elles W.Phedo
V75-2: 3-5-6-7-8-14

V75-3: 6 Saston
V75-4: 2-3-4-5-9
V75-5: 1-10-11-13-15
V75-6: 2-3-4-9
V75-7: 6-12

1x6x1x5x5x4x2 = 1200rader / 600:- (V7)

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.