V75 Östersund 9/6


Ett av sommarens större löpningar bjuds vi på idag när Jämtlands Stora Pris avgörs. Omgången ser väldigt favoritbetonad ut på förhand och tanken var fram till att Yarrah Boko ströks att köra en rejäl flerkupong. Nu gör jag i alla fall ett tappert försök att få lite utdelning och det är bara att hålla tummarna. ”Alla” spikar Mr Picolit och Hallsta Lotus, därför landar min tredje spik på en häst som inte lika många singlar.

V75-1: Allt talar för en favoritseger i prologen. 4 Mr Picolit infriade förväntningarna och lite därtill senast när han krossade ett bra Bronsdivisionsgäng från ett uselt startspår. Den här gången går han upp i klass, men istället fått ett mycket bättre startspår. Silverdivisionen är inte i närheten ett tak för den här hästen och det här loppet vinner han enkelt från ledningen. Stjärnhäst och dunderspik!

V75-2: Mer öppet i den andra avdelningen. 6 On Hold galopperade bort en säker seger i lördags och går nu ut för att säkra en plats i V75-finalerna på hemmaplan om några veckor. Hästen är mycket kapabel för klassen och klarar tufft jobb ute i spåren. Med i striden, men inget singelstreck den här veckan. 2 Une Tequine är också en rejäl häst som fått ett fint startspår. Tycker hästen har visat tillräckligt med kunnande för att duga i den lägsta klassen på rikstoton. 12 Valnes Ali har varit hårt betrodd tidigare på lördagarna, men blir den här gången totalt bortglömd från uselt startspår. Med överpace så kan han överraska. Även 8 Matrix Revolution har dåliga förutsättningar den här gången, men det är också en häst som blir farlig om tempot är högt uppskruvat i täten. 1 Rite On Win har en segerrik häst som har perfekt förutsättningar. Kan vinna från ledningen om han får bestämma tempot efter eget behag.  4 Marcus Palema har känts som en mycket enkel häst på våra breddgrader, men det kan vara så att ”Svanen” hittat ytterligare en växel i hästen. Streckas tills den visat ny begränsning. 5 Ninepoints Charlie är en formstark häst som kommer avsluta bra om det klaffar.

V75-3: Jämtlands Stora Pris. 4 Iceland är berättigad favorit på den form han visat under våren. Såg ut att vara i toppslag vid Elitloppet, men galopperade bort sig direkt. Hästen kan komma till ledningen här och få snabb revansch. 1 Beanie M.M. räckte inte alls till i Oslo GP nästsenast och blev störd till galopp i Elitloppsförsöket senast. Här har han fått ett fint startspår och när hästen får trava på innerspår i den här konkurransen borde han duga långt. 3 Noras Bean gjorde ett topplopp i Olympiatravet som trea, men har därefter haft lite småstrul. Kanske inte är på topp till den här starten, men har samtidigt fint startspår och det kan leda till en kanonresa. 10 Formula One är oprövad i dessa sammanhang, men kommert räcka långt. Med ett bättre spår hade han kommit mycket högre i rankingen, men nu är han lite utelämnad till hur konkurrenterna kör. 9 Oracle har  ett perfekt smygläge och har på allvar växt in i klassen.

V75-4: 1 Hallsta Lotus har dragit sämsta spåret han kunde få, men Ulf Ohlsson är en riktigt vass kusk som borde få ut honom i andraspår i tidigt skede. Att hästen går barfota runt om känns extra tryggt för spelarna som spikar honom. Jag spikar också då det känns onödigt att gardera rasens okrönte konung!

V75-5: Stolopp med lärlingar och jag slänger med hela tio hästar. 15 Roxa Sisu sprang 13 blankt över distansen för tre starter sedan och borde väl vara ganska klar favorit på det. Hon står dock inte inför en lätt uppgift med dubbla tillägg och det är en given gardering. 7 Miss Beniss är en jättefin häst som har lopp i kroppen nu. Kördes passivt senast och fick chansen försent. Är formen riktigt bra för dagen och om hittar till ledningen är det bra segerchans. En riktig rysare kan 13 Xandra Liss vara som jag inte tycker är så tokig och är nästan ostreckad här.

V75-6: 7 Perfect Toll är en klassklättare och är totalt överlägsen det här gänget om det alla biter faller på plats. Han var ruggig i Sverigeloppet senast även om han förlorade, då han sprang rejält under det svenska rekordet. Vingelspår över kort distans i den här divisionen ska man dock inte underskatta och det finns motståndare som har kapacitet till 11-tider känns det som. Han har heller inte varit helt rumsren bakom bilen tidigare så det kan vara kul att testa en gardering. 5 Inhibited var mycket hårt spelad mot en häst som Mr Picolit senast och det säger en del. Det finns mer att ta ur den här hästen och det ska bli kul att se hur snabbt han kan springa över korta häcken. 1 Credit Fayline är en grundkapabel häst som sprang en fin tid senast som stort slagen. Innerspår passar perfekt då han är startsnabb och det kan vara ledaren. 3 Ed You har fin statistik över kort distans och kan vara extra trimmad nu när det är dags för ”hemma-V75”. 10 Ardi Boko är en mycket bra häst som var ursäktad av det bedrövliga innerspåret senast och han har också varit sjuk efter den starten. Ska bli intressant att se den här hästen bakifrån samtidigt som tempot kan bli riktigt högt framme i täten. 4 Chanel Håleryd är en fartfylld märr som kanske inte borde räcka mot dessa hästar. Per Linderoth har skrällt den här helgen förr och brukar ha hästarna i ordning när blickarna riktas mot hans gamla hemmabana. Med en sparsnål resa och lucka så dyker hon kanske upp på målfotot.

V75-7: Omöjligt sista lopp. Jag tänker försöka mig på att chansa mig ur svårigheten och spika 4 Glenn Palema. Det är ingen personlig favorit, men jag tycker motståndet känns ganska svalt och han blir spelvänlig nu när Anders Svanstedt kör. Hästen är riktigt startsnabb och kan få en fin position. Senast var det ingen superinsats han bjöd på, men förhoppningsvis är han bättre med den genomköraren. Han vann försök i den här klassen i förra meetinget och står alltså kvar. Med ett hot invändigt struken kan det till och med bli tal om ledningen. Hade kanske varit favorit om ”Pappa Åke” kört och jag chansspikar!

Systemförslag
V75-1: 4 Mr Picolit
V75-2: 1-2-4-5-6-8-12
V75-3: 1-3-4-9-10
V75-4: 1 Hallsta Lotus
V75-5: 2-4-5-7-8-9-10-12-13-15
V75-6: 1-3-4-5-7-10
V75-7: 4 Glenn Palema

1x7x5x1x10x6x1 =  2100 rader/ 1050:- (V7)

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.