V75 lördag 2/6


V75-1: Trolig fartfest är att vänta i denna inledande silverdivision. 1 Mellby Sambuca hade åtta raka segrar innan han senast årsdebuterade med en tredjeplats. Han kördes då defensivt, men spurtade vasst över upploppet och gick med full fart över mål. Verkar vara i bra form direkt och borde vara ännu lite bättre till den här starten. Ska inte ha några problem med att ta hand om ledningen, men han lär inte få sitta lugn där framme. Är ett spikförslag, men då han som sagt bara har ett lopp i kroppen efter lång vila så kan det ändå saknas några avgörande procent i formen. 6 Friction har varit aktuell för Elitloppet, men kom inte med där. Formen ska fortsatt vara på topp och han lär köras fram till dödens och hålla ett högt tempo som vanligt. Motståndet blir tuffare och tuffare och det är inte bara att vinna från dödens, men han lär sluta långt framme igen. Troligtvis kommer segern stå mellan de två strecken, men jag väljer att ta med ytterligare två då det kan bli stumma ben om det blir för hårt tempo. 2 True Advantage har gått bra en längre tid och har nu ett perfekt läge. Kan få ett bra lopp bakom favoritduon och tål att följa med i tuffa tempon och ska inte nonchaleras. 4 Bagley gick bra i lördags och formen verkar vara på väg åt rätt håll efter sjukdom. Borde kunna få ett bra lopp och sen får vi se om han har någon chans att utmana om segern.

V75-2: Ett av flera svårlösta lopp och att hitta en klar tipsetta är inte lätt. 1 Star Support är en chansning så formen är svårbedömd. Är i alla fall frisk och kry nu och spåret är perfekt. Ser upplagt ut för ett lopp i rygg på ledaren. Han verkar trivas med Goop i sulkyn och har vunnit överlägset båda gångerna han har kört. Vid rätt form så är han med där framme. 12 Jocasta Lane hade varit en självklar ide från ett bättre spår, men nu krävs det mycket tur. Kommer med formen i zenit efter att ha suttit fast med allt sparat i senaste starten. Hon får hoppas på högt tempo och att några försvinner på vägen annars kan det bli svårt att gå runt ett helt fällt. 6 You Two blir favorit, men en tveksam sådan. Har vunnit V75 från dödens i år så kunnande finns det, men har efter det gjort två sämre prestationer. Nu ser uppgiften bra ut på förhand då han ska kunna ta hand om ledningen direkt. Borde leda länge, men ska han hålla till vinst så måste nog formen han blivit lite bättre. 9 Rayon Lascaux besitter bra kapacitet, men kan vara lite ojämn. Gick bra senast efter galopp och kom i mål på en bra tid med krafter kvar trots punktering under vägen. Spåret borde passa bra och han borde hamna skapligt till. Får gå med i ryggar och ta dem till slut.

V75-3: Efter elitloppshelgen så har många av de bästa hästarna startat och därför blir veckans Gulddivision aningen klen, men samtidigt väldigt öppen. 10 Yellow Eden har fått två lopp i kroppen efter resan till Frankrike. Senast gick han okej, men det var samtidigt omöjligt att ta någonting då det hade gått långsamt i täten. Lär hamna en bit bak även den här gången, men det är längre distans nu. Högt tempo är att föredra då Örjan knappast går fram till dödens. Kan avsluta bra en längre bit och det känns som att han kommer sluta långt framme trots bakspår. 12 I Saw You har ett ännu sämre läge, men har bevisat bra form för dagen. Senast gick han i ledningen, men kunde inte stå emot Brioni över upploppet. Från sådana här lägen måste man alltid ha det rätta flytet för att ha någon chans. Kan gå ett starkt slutvarv och distansen ska inte vara några problem. 6 Eliott Hall vet man aldrig vart man har och det är oftare galopp än ett felfritt lopp. Distansen är rätt den här gången och troligtvis blir det så att han körs framåt direkt och det kan till och med bli ledningen, men det är lite beroende på vem som leder när han kommer fram. Trivs bäst i ett jämnt tempo hela vägen så ledningen eller dödens passar bäst. Har galopperat bort sig två gånger på rad så det är dags för ett felfritt lopp igen. 2 Express Type gör sin första start hos Timo Nurmos och det handlar om en intressant häst med bra kunnande. Lär ta ledningen inledningsvis, men det är inte alls säkert att han körs där. Oavsett vilket så måste han med på kupongen. 3 Prince Tagg har inte haft något riktigt lyckat år hittills och har endast en andraplats som bäst på sin fem årsstarter. Nu är det hemmaplan och han verkar trivas bra där. Han har fått ett bra spår och då det handlar om distansdebut så borde han få ett rygglopp den här gången. Jag tror formen är bättre än raden och i ett sådant här sällskap så ska han räcka bra.

V75-4: Lägsta klassen och här kommer också första spiken i Magnus Jakobsson körde 3 On Hold. Han blir visserligen stor favorit här, men han är bra för klassen och är dessutom i toppform. Hade tre raka segrar innan senast då han fastnade i rygg på ledaren med mycket krafter kvar i mål. Han är inte lika snabb i voltstart som bakom bilen så det blir nog ingen ledning direkt i starten, men vill Mange dit så blir han säkert släppt om han ställer frågan. Tycker han är huvudet högre än sina konkurrenter och han känns som dagens säkraste spik.

V75-5: Stolopp och det ser relativt öppet ut även om det är rätt låg klass på en del av hästarna. 14 Jumble Ås var ute i final av Drottningens pokal senast efter att ha vunnit ett av uttagningarna. Galopperade då direkt från start. Formen borde således fortfarande vara på topp och det kan behövas nu när det är många att runda. Får söka rygg under slutvarvet och hoppas på att det inte blir för långt fram. 13 Xtra Hot Kemp har sett fin ut vid segrarna, men dem är tagna från spets och nu är det helt andra förutsättningar. Borde kunna runda många med rätt lopp. 1 Miss Beniss är en fin typ som dock gör sin första start sedan augusti. Är knappast på topp direkt och troligtvis kör dem inte i ledningen med henne. Står dock bra inne i klassen och man kan inte räkna bort henne helt. 2 Famous Dream gör första starter hos Lennartsson. Ska gå barfota runt om för första gången och har hon sen tänt till med stallbytet så kan hon vara en skräll. Borde kunna få ett bra lopp från sitt andraspår. 6 Chicago Jenny är den troliga ledaren då hon brukar öppna snabbt i volt. Vann från dem positionen senast, men dock i enklare sällskap. Får hon bestämma så ska hon kunna leda länge.

V75-6: Bronsdivisionen håller ingen högre klass och Åke Svanstedt blir stor favorit med sin 4 Golden Boy. Har tre raka spetssegrar och är hittills obesegrad med Åke i sulkyn efter fem starter. Segrarna har tagits i enklare gäng, men senaste prestationen visade ändå att han borde duga bra på V75 också. Troligtvis så kommer han till ledningen omgående och sen tror jag nog att han får sitta och bestämma lite som han vill där framme. Känns som att risken är stor att han kommer att rinna undan. 10 Wiss Rambo var märkligt bra senast då han från dödens och senare ledningen vann på ett bra sätt trots att han låg på under vägen. Vi får se om han kan vara lika bra igen. Nu är dock förutsättningarna helt andra då det är bakspår över lång distans. Lär bli en mer avvaktande löpning den här gången. 9 Montgomery Gel hade laddat för finalerna förra veckan, men kom inte med och borde alltså vara bra förberedd till den här starten. Han är stark och trivs bra över distansen och för hans del kan det bli en offensiv styrning om det går alltför sakta. Kan annars gå en stark långspurt ute i spåren, men då behöver det ha varit lite tempo där framme för att han ska hinna fram. 7 Global Manhattan är inte alls så tokig och har redan vunnit två lopp i den här klassen i år. Trivs bra över distansen och då han kommer från seger så borde formen vara bra. Han går som bäst när han är med där framme direkt så kusken borde ladda framåt med honom även om det då är risk för dödens. Vann från dödens senast så han borde inte rädas den positionen.

V75-7: Ina Scots ära avslutar omgången och det är ett starkt fällt som ställer upp. Med 3 Opitergium senaste prestationer på näthinnan så är det svårt att gå emot honom i tipsen och han får agera spik. Senast var han heroisk från dödens i kungapokalen och åkte dit på linjen mot två hästar som kom långt ut i banan. Innan dess tog han fyra raka segrar och han har verkligen utvecklats sen i fiol. Nu blev spåret bra och Ludde lär gasa framåt direkt och jag har svårt att tro att någon kommer vilja svara ledningen då. Sen ska det om han är som han ska vara spel mot ett mål. Konkurrensen är dock inte dålig. 1 M.T.Golden Boy var sjuk vid enda förlusten hos Lövgren och det här är en av kulltopparna. Är ganska startsnabb och är en av dem som kan ta ledningen. Tror inte Lövgren vill svara ledningen mot Ludde den här gången. 4 Ghetto Blaster ser ut att ha kapacitet utöver det vanliga, men har nu tre raka galopper. Borde gå felfritt den här gången och i så fall ska han vara med där framme.

V75-systemet:
V75-1: 1-2-4-6
V75-2: 1-4-6-9-12

V75-3: 2-3-6-9-10-12
V75-4: 3 On Hold
V75-5: 1-2-6-8-13-14
V75-6: 4-9-10
V75-7: 3 Opitergium

4x5x6x1x6x3x1 = 2160rader / 1080:- (V7)

5 Comments

Add yours
  1. 5
    Ahla

    Får tacka för informationen på Montgomery Gel. Letade efter en storskräll i det loppet och var på väg att ta 1:an på läget, men läste ditt tips innan jag lämnade in och ändrade till 9. Tyvärr sprack jag i andra avd där jag spikat Örjan, men blev 6 rätt och 15.000kr i vinst och sen tippade jag V5 efter jag flög i andra och den satt klockrent för spelade 90kr blev det 49.416kr. Sen hade man 20 kr på dubblen och så 2000kr till 🙂 Så tack så mycket Wasan 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.