V75 lördag 19/5


V75-1: Vem som ska vinna första avdelningen här inte helt lätt att klura ut. Stor favorit från sitt förstaspår blir 1 Janthom Kåpe och det är inte säkert att det är fel då han har passande förutsättningar. Tycker dock att han har visat i sina senaste starter att det finns klara begränsningar hos honom. Har en vettig chans att försvara ledningen, men samtidigt finns det några som är snabba utanför som lär göra ett allvarligt försök att ta sig förbi. Han är en favorit i fara. 7 Disney Tooma visade senast att formen var på gång efter genomklappningen i starten innan. Fick då luckan lite försent från rygg på ledaren för att hinna utmana. Spåret kan ställa till det då han riskerar att inte hitta ner i rygg och från dödens vinner han inte. Förhoppningsvis så blir det lite körning i början så det skapas luckor där bakom. Med ett rygglopp så blir han giftig. Från bakspår kommer 9 Saved From Above, 10 Star Brodde och 11 Oppoppopp som alla kan bli farliga om det blir bra tempo på loppet. 5 Renate Bowl blir rejält kuskförstärkt med Örjan Kihlström den här gången. Senast galopperade hon i ledningen i ingången till upploppet. Såg inte speciellt pigg ut då och nu blir det ett lopp i ryggar istället.

V75-2: Lägsta klassen och loppet ser väldigt öppet ut. 6 Diaz A.E. får tipset då han har det bästa läget. Är startsnabb i volt och missar inte Örjan i starten så borde han sitta i ledningen direkt. Om han sen körs där beror väl på vad konkurrenterna hittar. Samtidigt kan det vara läge att prova i front då hans hittills ända seger kom därifrån och det ser inte ut att var det tuffaste motståndet. 7 Valnes Ali har toppform och även om det är debut över distansen så lär den knappas ställa till några problem. Problem kan däremot spåret vara då han hittills inte har öppnat speciellt bra från start tidigare. Måste ha tur om han ska hitta ner i någon rygg i främre träffen och dödens känns mer troligt om han nu inte väljer att backa. Löser det sig bara någorlunda så är han bra för klassen och borde ha bra chans att vara med och slåss om segern. 3 Free To Dance trodde jag på en del senast, men då galopperade han från start. Gjorde sen en bra upphämtning utan att plågas. Trivs bra på distansen och startspåret borde inte ställa till det då han inte brukar galoppera från start. Kliver han bara iväg så kan han öppna rätt bra och jag tycker att han borde testa mot täten. Måste vara en av dem hetaste till segern. 9 Divine Razz går jämnt och bra hela tiden och har visat bra fart. Gjorde debut på distansen näst senast och vann då trots att hon blev rundad på sista långsidan. Tål att göra en del jobb och blir tempot för lågt så körs hon troligtvis offensivt. Dessa fyra streck kommer man långt med, men när det handlar om lägsta klassen så kan det dock hända mycket på vägen.

V75-3: Gulddivisionsfinal och fina 500 000kr till vinnaren. Det är också sista chansen att försöka få en biljett till Elitloppet. Jag väljer att spika 3 Caballion som såg riktigt bra ut senast. Öppnade då oväntat bra från start, men fick trots det gå i dödens. Galopperade sen in på upploppet och även om han aldrig att fått tag i ledande Sanity så hade han gett honom en match. Riktigt bra prestation och han borde vara minst lika bra nu. Ska dessutom gå barfota runt om för första gången. Kan säkert vara med och köra om ledningen igen, men enligt mig är det bättre om han tar det lite lugnare och sen kör fram till dödens så slipper han lägga någon direkt kraft i starten. Även om det är flera topphästar emot så tror jag att han vinner från dödens. 7 Alvena Pele är den troliga ledaren bara han går felfritt. Trots att det har blivit galopp i dem två senaste starterna så är formen säkert bra. Kan hålla länge, men är aningen tveksam till slut om han blir utmanad. 8 Brioni är redan klar för nästa söndag och lär köras defensivt den här gången. 9 Prince Tagg och 10 Whishing Stone vill båda till Elitloppet, men ingen av de två har några prestationen att luta sig mot i år. Måste ha hjälp med tempot. 2 Micro Mesh vann på 10,7 från ledningen i söndags och var oväntat bra.

V75-4: Treåringslopp på V75 är inte så vanligt, men här har vi ett och det är ett gäng orutinerade hästar som kommer till start. 9 Quadrupedans är den mest rutinerade och står och på tjugo meters tillägg. Lär inte betyda så mycket då det är ett litet fällt och hon är ensam där bak. Gjorde sitt bästa lopp senast då hon gick barfota och det ska hon göra igen. Har sprungit lite på halvfart hittills, men det kanske börjar lossna lite nu. Tror hon har bra chans att runda till seger. 7 Astoria Amour är snabb från start och borde ha bra chans att komma till ledningen. Vann lätt från den positionen senast och är säkert ännu bättre nu. Kan säkert springa minst en låg 16-tid och det borde räcka långt i sällskapet. 8 Nato Dream är en utav alla Stefan Melander tränade treåringar som har börjat karriären lovande. Näst senast vann han överlägset från dödens efter att enda hotet galopperat på upploppet. Även senast fick han ett lopp i dödens och kunde då aldrig gå i närkamp med ledaren. Han är garanterat med långt framme igen, men samtidigt så är den som har gjort minst starter och det går inte att begära seger. Hemmalaget får hoppas på 3 Helios Du Gull som har gjort det helt okej hittills. Kan öppna från start och rygg på ledaren vore optimalt. Måste göra sitt bästa lopp någonsin för att kunna utmana om segern.

V75-5: Kallblodsloppen brukar kunna sluta hur som helst och på förhand ser det här loppet ut att kunna sluta precis på det sättet. 10 Odin Tabac är kanske bästa hästen i fältet, men där är formen ett frågetecken. Va inte som bäst senast och var dessutom sjuk efteråt. Inte startat på ett tag nu och någon toppform borde han inte ha. Står dock bra inne och han är så pass vass att han kan vinna ändå, men då måste det klaffa med positioner också. 3 Lome Mix är en bra häst som vanliga fall ska ha bra vinstchans i ett sådant här lopp. Var dock inte bra i årsdebuten senast och han måste vara betydligt bättre nu. 1 Jenny R.G. är spårvinnaren och vare sig det blir ledningen eller ett rygglopp så ska hon ha bra chans att vara med där framme. Formen är bra för dagen och hon trivs bra på distansen. 12 Stamping är inte direkt gynnad av distansen då han är mer stark. Han går aldrig att räkna bort, men han måste göra en riktigt bra prestation för att ha någon chans att komma in i matchen. 13 Lome Stjernen hade inget bra fiol år och gör nu årsdebut så han såklart väldigt svårbedömd. Lär få gå i ryggar hela vägen och han är mest en rolig skräll den här gången.

V75-6: Andra spiken för dagen blir en chansspik på 7 Goofy Bermon. Har inte tagit någon seger än i år, men kommer från en topprestation där han bara åkte dit mot Beau Mec på linjen. Starten innan kan man glömma då det blev alldeles för tufft att springa i ledningen på den kletiga banan. Motståndet den här gången är inte alltför skrämmande. Spåret blev lite långt ut på vingen, men då dem flesta innanför honom lär söka sig ner i ryggar så fort som möjligt så är det bara att gasa framåt. Kommer han fram tidigt så hoppas jag han testar för ledningen då det inte är omöjligt att han kan bli släppt dit även om det sitter en betrodd häst i ledningen. Dödens går annars bra och ledaren lär han slå sen finns det alltid en risk att det kommer någon smygkörd bakifrån.

V75-7: Även i sista avdelningen blir det spik, men handlar det om storfavoriten 11 Friction. Har varit fantastiskt bra i sina tre senaste starter. Förlorade visserligen senast, men var ändå riktigt bra då han fick gå i dödens i stenhårt tempo. Även gången innan fick han gå i dödens i hårt tempo då han blev väldigt het. Höll dock undan på en bra tid och det känns inte som att konkurrenterna nu har kapacitet att springa dem tiderna han gör. Spåret kan såklart ställa till det, men jag hoppas att Örjan löser det. Motstånd kommer främst från stallkamraten 8 True Advantage. Har toppform för dagen och gör bra prestationer på löpande band. Senast så galopperade hon när hon var på väg framåt i tredjespår och som hon såg ut så hade hon haft bra chans att blivit i alla fall tvåa i loppet. Har även hon ett dåligt spår och det blir svårt att få en bra position härifrån. Brukar alltid göra bra avslutningar. 2 La Bellouet har suttit fast två gånger på rad och den här gången lär inte kusken vilja sitta fast igen. Hon kan öppna bra och från ett bra spår så kan det bli ledningen. Hon lär leda länge och kommer favoriten bort så kan hon mycket väl vinna.

V75-systemet:
V75-1: 1-2-4-5-6-7-9-10-11
V75-2: 1-3-5-6-7-9-10

V75-3: 3 Caballion
V75-4: 3-7-8-9
V75-5: 1-3-4-8-9-10-12-13
V75-6: 7 Goofy Bermon
V75-7: 11 Friction

9x7x1x4x8x1x1 = 2016rader / 1008:- (V7)

3 Comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.