V75 Hagmyren 6/10


V75-1: Silverdivisionen öppnar upp omgången och det är väl inget imponerande startfält som kommer till start. 6 Calvados Crane har ingen fin rad, men har nu gjort en start efter vila och gick då okej från kön. Med loppet i kroppen så lär han vara klart vassare nu och den här gången så blir det full laddning mot täten. Ska ha bra chans att ta sig dit och han växer flera klasser när han går i ledningen så sitter bara formen där så ska han ha bra chans att hålla undan. Kan vara ett spikförslag, men då formen ändå är lite svårbedömd så blir det gardering. 4 Covington Ås är klar andrahäst i loppet. Är i bra form och gör bra lopp hela tiden. Senast gick han i dödens och kunde inte få tag i ledaren och det finns en risk att det blir ett liknande scenario här så Svanstedt lär vilja undvika dödens. Ska absolut med på systemet. De två hästarna borde räcka långt, men en skräll som smyger med bakom kan alltid vara bra att ha med. 5 Truly Devoted gjorde ett bra lopp efter vila senast. Gick då i dödens och fick bara stryk mot ledaren. Har vunnit i klassen förut och nu borde hon kunna få loppet bakom favoriterna och då kan hon nog utmana rejält.

V75-2: 13 Hallsta Lotus kommer ut på V75 igen och har förlorat två gånger på raken där. Var dock i Finland senast och vann då enkelt. Visst är det några att runda, men det är många statister med i loppet och värsta konkurrenten 8 Lome Mix har ett instängt läge. Kommer han bara fram till täten i tid så ska han tugga ner det här motståndet. Spik!

V75-3: Inte det bästa guldloppet, men det är väldigt jämnt och de flesta bra hästarna har fått dåliga lägen. 4 I won’t Dance har vunnit spårlottningen klart, men är trots ingen självklar ledare även om Adielsson lär ladda max för att ta sig till ledningen. Han är ganska ojämn, men i ett sådant här fält så har han i alla fall visat att han duger. 7 G.H.Nemo är väldigt snabb från start, men har ett dåligt läge och det kan kosta väldigt mycket att ta sig till ledningen härifrån. Lär inte bli någon defensiv styrning i alla fall. Går bra från andra positioner också och han är tidig på systemet. 11 Francais Du Gull gör en spännande gulddebut. Ser ut att ha toppform för dagen och kommer från en imponerande spetsvinst. Långtifrån lika bra förutsättningar nu och det blir till att köra på chans och hoppas att det blir hårt tempo framme i täten. Lär avsluta bra igen sen får vi se hur långt det räcker. 12 Timetosaygoodbye har hittat toppformen och hade varit het från ett bättre läge. Nu har han sämsta läget och det är knappt möjligt att vinna härifrån. Han är dock farlig att ta bort och han åker med på systemet som sista häst. 1 Womanizer var chanslös i Åby Stor Pris senast, men nu är det annat motstånd. Från det här läget så kommer han få ett bra lopp även om det inte blir någon ledning. Har haft svårt på V75 förut även i lägre klasser, men han har blivit bättre och från ett perfekt utgångsläge så är han inte helt borta. 8 Monster Drive trodde jag på en del senast när han hade exakt samma läge som nu. Då backade Åke från start och var sen chanslös. Verkar ha svårt att hitta den där riktiga toppformen och oavsett om han backar eller köra framåt från start så får han svårt att vinna.

V75-4: 1 Molle C.D. får bli spik här då jag tror att han tar hand om ledningen. Han har visat sig vara väldigt effektiv i den positionen och även utmanat kulltopparna. Senast vann han enkelt trots ett lopp i dödens hela vägen. I kriteriekvalet var han dålig, men då tappade han en sko och kunde inte trava ordentligt. Lägsta klassen och det ser inte alltför tufft ut på förhand och lyckas han bara försvara ledningen så borde han vid sunda vätskor vinna. Värst emot är nog den andra treåringen loppet 4 Charles Boko. Han har visat fin fart, men haft lite otur i loppen på slutet. Härifrån borde chansen till en bättre position vara bra. Han är helt klart under utveckling och han borde göra ett bra lopp och det är åtminstone en bra platschans.

V75-5: Ett inte helt lättlöst stolopp där det inte är många som känns som några potentiella V75 vinnare. 14 Flowstarter G. borde ju duga bra här, men att stå tillägg när det är kortdistans är inte det lättaste. Hon är heller knappast gynnad av distansen då hon är mer stark än snabb. Hade starthästarna varit lite vassare så hade hon troligtvis varit chanslös, men nu så kan hon nog komma in i matchen ändå, men det får absolut inte strula något. En favorit i fara kan man räkna in henne i. 6 Lipstick Jungle är en duglig treåring som har mött ganska bra hästar på slutet. Senast så höll hon bara sin fart till slut efter ett lopp i ryggar. I oakskvalet gick hon bra efter galopp. Spåret är ett frågetecken, men förhoppningsvis kan hon öppna så bra att det blir ledningen. Kan hon komma dit och få bestämma och få bestämma en bit så kan hon leda ett bra tag. 10 Ashado Boko vinner inte ihjäl sig, men har bra form för dagen. Galopperade direkt senast och gången innan vann hon efter en stark långspurt. Nu lär hon få smygas så länge som det går för att spara speeden tills upploppet. Med lite flyt kan hon vara med där framme. 11 Naghty But Nice är helt bortglömd här, men hon är inte sämre än någon annan. Formen ska fortsatt vara bra och det blir till att söka rygg. 3 Baroness Boko var bra näst senast då hon vann på en bra tid i ett överpaceat lopp. Senast såg hon ut som hon brukar igen och hängde på skapligt utan att glänsa. Lättare emot nu och går hon felfritt så är hon en av flera som ska räknas.

V75-6: Kortlopp och det verkar vara många som är sugna att ladda från början så det är möjligt att det blir en hård öppning. 5 Steve Fourty har tagit tre enkla segrar mot enklare motstånd än dagens och det är såklart lite svårbedömt hur han står sig i klassen. Det borde fungera och han är snabb från start och kan säkert hitta en vettig position. Ledningen blir det svårt att komma till då alla innanför också ska ladda från start. En av flera som kan vinna. 10 Future Love är nog bästa hästen, men bakspåret var inte optimalt för honom. Han kan agera aningen trögt ibland och hårt tempo är ett måste. Ska köra barfota och det är i alla fall en extra växel. Räknas! 3 Package Deal vann ett liknande lopp för tre starter sedan även om det då var en klass under. Sämre spår efter det, men han har ändå visat att formen sitter där. Bra spår nu och med ett rygglopp som vid segern så blir han farlig. 6 Young Mystic har absolut farten för att vinna, men är inte så snabb ut och han kan bli hängande från start. Han är kanske inte gynnad av distansen och hårt tempo skulle vara att föredra. Har inte haft någon lycka hittills närt han har startat på V75, men det kan vara dags att ändra på det. 1 Digital Hard Drive gjorde comeback efter vila senast och gick bra. Perfekt spår nu och det ser ut att bli en smygare på innerspår för ledningen tror jag inte att han kan ta. Ska inte nonchaleras.

V75-7: Fint bronsdivisionslopp avslutar omgången och det ser väldigt jämnt ut på förhand. Skulle 4 Stormysky ta sig till ledningen så kanske loppet är över, men det finns en viss Robert Bergh som nog försöker sätta stopp för det. Adielssons springare går annars riktigt bra för dagen och det är en fin travare som inte riktigt har lyckats i årgångsloppen. Han är som sagt startsnabb och kommer att laddas i början, men kommer han inte till ledningen så är det ingen katastrof då han går lika bra i ryggar. Han borde han bra chans att vinna. 9 Good Speed har gått väldigt bra hela året och formen ser ut att hålla i. Han är stark och det kan nog bli en offensiv styrning om det blir för dåligt tempo. Kan annars gå en rejäl långspurt och han ska vara med där framme. 2 Across The Bridge har vunnit dom flesta av sina segrar från ledningen så det är självklart att han måste laddas när han har ett perfekt läge. Det är tuffare motstånd än vad han är van med, men han ska ändå räknas tidigt. 3 Hallelujamoment F. har varit chanslös två starter på rad efter att ha försökt hänga med i tredjespår under slutrundan. Nu har han bättre läge och kanske kan han hitta ner på innerspår. Var bra vid vinsten för tre starter sedan och visade då att han kan vinna i klassen bara han får rätta resan. 11 Pine Alone går rätt bra, men har inte visat sig så mycket på V75. Duger säkert i klassen, men har ett dåligt läge och måste ha en del tur. 12 Air Gunner får kanske svårt att vinna, men han är inte så tokig och får den här gången Kihlström i sulkyn. Smyger med och går loppet alldeles för fort så kan han komma in i matchen.

V75-systemet:
V75-1: 4-5-6
V75-2: 13 Hallsta Lotus

V75-3: 4-7-11-12
V75-4: 1 Molle C.D.
V75-5: 1-3-6-8-10-11-14
V75-6: 3-5-6-10
V75-7: 2-3-4-9-11-12

3x1x4x1x7x4x6 = 2016rader / 1008:- (V7)

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.