V75 Färjestad 30/6


Grattis till er som satsade på ett lite större system igår på V65. Vägledningen härifrån var bra och borde slutat i alla rätt och några lakan in på sommarkontot!

V75-1: Det blir spik direkt i första då vi får besök av holländske 5 Your Love Lois som har visat vid tidigare sverigestarter att han duger bra här. Imponerade på Solvalla då han trots en snabb inledning bara körde ifrån fältet över upploppet och landade på en bra tid. Senast så höll han väldigt bra från dödens efter en tung inledning och gav aldrig upp. Han går inte så bra i ryggar så kusken lär ladda framåt och det vore såklart en fördel om han blev släppt till ledningen. Kommer göra ett bra lopp från dödens också även om det alltid är lite tyngre att gå utvändigt. Den som känns värst emot är 9 Long Night som har hittat en riktig toppform för dagen. Höll strålande från ledningen näst senast och var aldrig direkt hotad. Senast var han ute i ett starkt fyraåringslopp och spurtade vassast av alla efter en spårsnål resa. Till min spiks fördel så ser det ut som att han kommer hamna en bit bak då han har rygg på en starttrög häst. Lär dyka upp där framme igen.

V75-2: Starten kommer vara väldigt avgörande här om 1 Truculent lyckas svara spets eller inte. Han kan öppna bra, men är inte någon raket ut och det finns risk att någon tar sig förbi. Vid ledning så blir det svårt för övriga att rå på honom. Jag garderar och hoppas att det blir favoritfall. 2 Tyko Marje gör sin fjärde raka V75 start och nu är det andra gången i en final. Förra gången så hade han inget flyt i loppet och fick chansen försent för att kunna göra något åt sin position. Även senast satt han dåligt till då han fortfarande var sist när dom svängde in på upploppet, men efter en snabb avslutning så han hann fram i god tid innan linjen. Nu har han ett bra spår och borde kunna få en fin position för att sen komma med en bra avslutning igen. 4 You Two var nära att vinna senast från dödens och var vassare då än i starterna innan. Är på väg uppåt och kan nog vara ännu lite förbättrad till den här starten. Är rätt stark och tål att göra en hel del själv. Örjan körde fram i dödens senast och räds nog inte att göra det igen om det skulle behövas. Han är med och slåss om segern igen. 9 Fayence har formen helt på topp för dagen och går från alla positioner. Tog ledningen från bakspår näst senast och vann sen enkelt och senast så kördes han fram till dödens varvet kvar och var sen ohotat om segern. Bakspår igen, men har bra startryggar och borde kunna komma hyggligt till. Högt tempo skulle gynna och är han bara med där framme när det ska avgöras så kan han bli svår att stå emot.

V75-3: Guldfinalen blev ett helt okej lopp där vi har några som sticker ut från mängden. Då 2 Iceland vann spårlottningen så får han ta på sig rollen som spik. Gjorde ett topplopp från dödens senast och kämpade hela vägen in till mål. I Elitloppsförsöket så galopperade han bort sig från start. Han har en viss tendens att kunna agera ojämnt, men det är upp till Melander då det är huvudlaget och hur han går skodd som brukar vara avgörande. Förhoppningsvis går han med optimal balans och då borde han sitta i ledningen tidigt sen ska det till en väldigt bra prestation för att slå honom utvändigt. 10 Sanity var bra direkt efter sjukdom senast och vann på ett bra sätt från ledningen. Nu har han för honom fått det sämsta läget och han lär hamna en bit bak. Går bra i ryggar och lär göra ett bra lopp igen, men att hinna fram till seger kommer bli mycket svårt. Självklar vid gardering. 7 Oracle har växt in bra i klassen och senast var han väldigt bra då han vann på 10,6 från dödens. Spår är inte det bästa då han inte är så snabb ut och han riskerar att bli hängande. Ska räknas tidigt bakom favoriterna. 6 Nahar var usel i första starten för Bergh, men senast så plockade han bort det mesta i utrustningsväg och han var som en ny häst och han sånär fram till segern efter en toppspurt. Blir spännande att se om han kan göra ett lika bra lopp igen för då ska han inte vara helt borta.

V75-4: Finalen av lägsta klassen blev rätt bra då det ser ut som att några av dom här hästarna kan springa rakt genom klasserna. Då dom även har tagit hand om dom bästa spåren så blir det svårt för övriga att blanda sig i striden. 2 On Hold kommer från en imponerande prestation där han trots startgalopp vann hur lätt som helst efter att ha varit klart starkast över upploppet. Gången innan så galopperade han bort segern i ledningen med ca 50 meter kvar. Nu har han chans att komma till ledningen igen om han laddas. Ledningen är alltid närmsta vägen till mål, men han har visat att han går från andra positioner också. 3 Banker’s Office höll bra senast från ledningen efter att ha fått tryck hela vägen. Gången innan mötte han några vassa konkurrenter och spurtade strålande. Blir ingen ledning nu, men han borde få en position i främre ledet. Han är stark och skulle gynnas om det blir hårt tempo. Med passande tempo så kommer han komma med en bra avslutning. 4 Added Power har hittat minst en extra växel med barfotabalans. Har blivit två raka segrar på den balansen och det har inte sett ut som det varit slutsålt i mål någon gång. Är ingen spetskandidat, men går bra i ryggar och kan gå en rejäl bit i spåren. 1 Spinnaker är 10 år, men har bara gjort 12 starter och vunnit i 8 av dom. Höll bra från ledningen senast och då det endast var andra starten på 1,5 år så borde han kunna gå framåt i form. Han kan öppna bra och det är inte helt omöjligt att han kan hålla upp ledningen och i så fall lär han köras där. Kan leda länge.

V75-5: Kallblodslopp och ingen Hallsta Lotus till start gör att det blir svårare att tippa. Senast jag tippade kallblod så tog jag med alla femton hästar och då vann favoriten så den här gången tar jag bara med dom som faktiskt har sett bra ut på slutet. 6 Rigel Odin har fyra raka segrar varav den senaste var på V75. Då gick han i ledningen, men blir det istället ett rygglopp och det är faktiskt en fördel då han är bättre bakifrån. Jorma har inte kört honom på ett tag, men har vunnit med honom förut så det ska inte vara några problem. 4 Fetter’n T.G. har gått riktigt starkt i två raka segrar. Ska vara ännu bättre nu och han måste räknas tidigt. 12 Tord Viking är egentligen inte sämre än sin nyss nämnda Norrman, men var chanslös mot honom senast. Ska vara bättre nu och kommer han till så är han inte borta. 5 Raggmunken och 10 Björlifaks är skrällarna i loppet då båda är vana motståndet och hittar dom bara vettiga positioner så ska dom inte vara helt chanslösa.

V75-6: E3-finalen av öppna klassen är första stora drabbningen för treåringarna och efter flera bra prestationer i uttagningarna så ser det öppet ut på förhand. 3 Nostromo var bra som tvååring, men man trodde att han blev lite bränd efter det tuffa lopp han fick i november särskilt då han har börjat året med två för honom tveksamma prestationer. I försöket visade han dock att han har mer att ge och jag tycker han var en av dom som imponerade mest. Körde då hårt för ledningen, men fick svar och gick ner bakom för att sen gå ut halvvarvet till mål igen. Vann sen rätt enkelt även om segermarginalen inte var så stor. Han kan öppna vasst från start och kan vara en spetskandidat om kusken vill. Helt klart kommen han vara med och slåss om segern. 2 Quid Pro Quo var även han riktigt vass senast efter en stark långspurt där ingen hade något att sätta emot. Fick ett perfekt spår och då han alltid gör bra lopp oavsett position så måste han räknas tidigt igen. 1 Romeo Amok vann sitt försök från ledningen trots att formen inte var på topp. Är nog ännu bättre nu, men det är inte säkert att han vill gå i ledningen nu när det handlar om final. Rygg på ledaren skulle vara optimalt och sen är det bara att hoppas att luckan dyker upp i tid. 5 Chelsea Boko gör bara sin femte start nu, men han verkar ha kapacitet utöver det vanliga och även ett bra psyke. Fick ledningen i försöket och dit blir det svårt att komma nu. Känns som att det är han som riskerar att få göra grovjobbet den här gången och det kan bli tufft, men det är en riktigt fin häst och man ska inte räkna bort honom. 11 Cool Style tappade massor från start i försöket, men spurtade sen bra utan att ha någon chans mot vinnaren. Han är inte så speedig, men går hela vägen till mål och hårt tempo skulle gynna honom kraftigt. 10 El Mago Pellini är väldigt grön i sammanhangen, men höll bra i försöket trots ett tungt lopp. Får han smyga med i rätt ryggar så kan han vara en storskräll. 6 Molle C.D. var oväntat bra i försöket efter att ha dragit i ett stenhårt tempo. Lär laddas mot ledningen igen och jag tror inte att någon vill svara. Att han ska vinna tror jag dock inte på.

V75-7: Silverfinalen ser väldigt bra ut på förhand och det ska bli spännande att se vem som är starkast. 2 Friction är svår att gå emot då han fortsätter att imponera start efter start. Senast förlorade han dock då han blev het i dödens och blev avslagen av en smygkörd sista biten. Nu har han fått ett bra läge för en gångs skull och Melander kan om han vill köra i ryggar. Tror dock att han behöver gå fram i alla fall varvet kvar för att inte ge bort lopp. Han har ju visat lopp efter lopp att dödens inte är något problem och han har bra chans igen. 6 Mellby Sambuca blev mosad av tipsettan senast, men var då inte som bäst och han kommer garanterat att göra ett bättre lopp nu. Om det räcker till seger beror väl lite på hur mycket han får bestämma innan han får tryck på sig. Leder längre än förra starten. 4 True Advantage har gått bra en längre tid utan att ha fått den riktiga utdelningen i loppen. Senast fick hon i alla fall vinna efter att Melander kört fram till dödens för att sen vinna hur enkelt som helst. Gången innan så Mötte hon tipsettan och fick då ett invändigt lopp och fastnade med allting sparat. Ett rygglopp i främre träffen skulle vara perfekt och hon har visat att hon kan slå dom här konkurrenterna. 9 Global Money spurtade bra senast och var inte långt efter i mål. Verkar vara på väg uppåt i form och han står på tur för seger. Han tål att gör en del själv och han räknas tidigt. Båda Stefan Hultmans hästar 8 Nantucket och 10 Bagley har dragit varsin nitlott i spårlottningen. Båda har bra form och är bra spurtare, men det blir svårt att hinna fram på så pass bra hästar som det är med.

V75-systemet:
V75-1: 5 Your Love Lois
V75-2: 1-2-4-9

V75-3: 2 Iceland
V75-4: 1-2-3-4
V75-5: 4-5-6-10-12
V75-6: 1-2-3-5-10-11
V75-7: 2-4-6-9

1x4x1x4x5x6x4 = 1920rader / 960:- (V7)

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.