V75 Eskilstuna 3/11


Vi har topplopp framför oss på min fina hemmabana. Breeder Crown finaler för varje årskull är inlagt på V75 och även om det ser ut att kunna bli favoritbetonat så är det bra hästar bakom som garanterat kommer utmana.

V75-1: Största favoriten kommer redan i första loppet som är finalen för 3-åriga hingstar och valacker. 1 Noble Knight var sämre i två starter, men var senast tillbaka i fin form igen. Flög då till ledningen, men blev samtidigt stekhet och rusade första varvet och dom flesta trodde nog att det var kört för honom. Nu höll han undan ändå, men mötte samtidigt inga av de bättre konkurrenterna. Borde ta ledningen igen och håller han sig lugn måste han bli väldigt svår att slå. Blir han däremot het igen så finns chansen för övriga att blanda sig i striden. 2 Santiago Wibb har tagit ett steg till i utvecklingen och får nu räknas till kulltoppen. Vann sitt försök enkelt från ledningen och i Kriteriet spurtade han bäst av alla. Bra spår nu och även om han inte kan vara med från start så borde han få en bra position här. Får han någon bra rygg tillslut så är han med i matchen. 3 A.Hannibal vann sitt försök efter ledningen från start till mål. Lär göra ett minst lika bra lopp nu. Laddas framåt, men får svårt att komma till ledningen. Inte helt omöjligt att han kan krypa ner i ryggen på favoriten då är det bra chans på en topplacering. 4 Increased Workload är en utav dom bättre hästarna i kullen. Var kanske inte helt på topp i Kriteriet, men gjorde det okej. Får ofta gå den tunga vägen och även om han klarar det så är det alltid svårt att vinna då. Blir det bra fart på loppet så blir han farlig. 6 Barracuda River har inte vunnit något lopp i år, men är bra i grunden och såg fin ut i försöket där han satt fast med krafter kvar. Skulle han hitta ner i en vettig position så kan han vara en skräll. 9 Pine Cool har haft svårt att räcka mot dom bästa. Höll starkt i försöket från dödens. Får smyga med nu och kan vara långt framme med klaff.

V75-2: Hoppar över till stonas uppgörelse och även här har vi en riktigt stor favorit i 3 Fascination. Hon har varit på topp på slutet och är helt klart kullens etta så här långt. Hon är startsnabb, men det är inte helt säkert att hon kommer till ledningen nu. Kommer hon är troligtvis loppet över, men blir hon utsvarad är hon helt klart sårbar. Bra vinstchans, men vill va ha lite utdelning så kan man hoppas på förlust. 2 My Golden går bra start efter start, men har inte lyckats vunnit något stort lopp än. Hon är stark och håller alltid farten och skulle gynnas om det blir högt tempo. Slipper hon göra grovjobbet den här gången så kan det vara hennes tur att stå överst på pallen. 4 Mousse vann korta E3 och har visat efter det att det inte var någon engångsföreteelse. Spurtade helt okej i försöket trots att det kanske var lite låg fart då. Med lite bättre fart i det här loppet så biter hennes spurt bättre och hon har bra chans att sluta i främre träffen. 1 Metior Easy är den som kommer att försöka svara ut favoriten och lyckas Svanstedt så lär han knappast släppa. Är väl tveksam till om hon är tillräckligt bra för att vinna det här loppet från ledningen, men skulle hon få bestämma en bit så ökar i alla fall chansen. 5 Penny Garline spurtade strålande i försöket efter ett lite struligt lopp. Får den här gången en rejäl kuskförstärkning och ska dessutom vara ännu vassare till den här starten. Med rätt lopp så kan hon vara en rolig skräll.

V75-3: Gulddivisionen ser rätt öppet ut på förhand även om 2 Friction startar med bäst chans. Vann senaste med ett nödrop efter att ha kört i hårt tempo i ledningen. Visade ändå att formen är där även om den inte är helt på topp. Blir knappast ledningen den här gången och risken är att han får göra grovjobbet. Har visat många gånger att han klarar det, men samtidigt så kan han få stryk av någon smygkörd. 5 Oracle var dålig sist, men fick inte fäste den gången. Starten innan såg han bra ut när han satt fast med krafter kvar mot topphästar. Gillar distansen och med rätt lopp så ska han räknas. 4 I Won’t Dance satt fast senast. Gången innan så orkade han inte riktigt från ledningen. Har liten chans på ledningen, men troligtvis så söker Adielsson rygg. Kan inte göra så mycket jobb själv, men kan spurta bra om han får smyga med. 9 Monster Drive vann ett försökslopp i Tyskland, men var dålig i finalen. Kan få rygg på favoriten och han kan spurta bra om kan hålla den ryggen fram till upploppet. 3 Saston blir hårt streckad, men han borde få svårt att hinna med över den här distansen.

V75-4: Jämnaste finalen är nog den för dom fyraåriga stona. Hälften av startfältet har i alla fall vettig chans att vinna. 1 Askens Valencia är helt klart en av dom bättre i kullen, men har misslyckats varje gång det har gällt något. Egentligen finns det inget som tyder på att hon ska göra det igen då formen är bra. Var strålande i försöket och vann på en bra tid trots ett jobbigt lopp. Hon är startsnabb och har en bra chans att svara ledningen och skulle hon lyckas så har jag svårt att se henne förlora. Vid missad ledningen så får hon ändå ett bra lopp, men måste samtidigt ha lite tur för att inte bli fast. 3 Mermaid Ås har verkligen kommit igång på allvar på slutet. Flera topplopp mot hingstarna följdes upp med en dödensvinst i försöket på en vass tid. Dom loppen har hon inte alls klarat av tidigare i år. Slipper helst dödens nu och hon har bra chans att vara med i täten igen. 2 Vincennes har inte varit anmäld till dom stora loppen och förra årgångsloppet hon var med i var just Breeders Crown för exakt ett år sedan. Då vann hon och stallet siktar självklart på en ny seger. Hon är riktigt bra och såg fin ut i försöket efter lite sämre insats i starten före. Bra spår och går det för långsamt så kan hon göra jobbet själv. Måste definitivt räknas. 5 Red Red Red är en utav två från Fredrik Perssons stall som båda startar med fin vinstchans. Hon vann lite överaskande Derbystoet efter en strålande prestation. Var dålig näst senast, men bra i försöket igen. Går bäst i ryggar och då hon är startsnabb så kan hon hitta ner i en vettig position. Blir det bra tempo på loppet så blir hon farlig till slut. 9 Chat Chip är jämnbra med Perssons andra och även hon går bäst i ryggar. Var även hon dålig näst senast, men tillbaka i fullform i försöket. Har rygg på favoriten och borde kunna hamna hyggligt till. maxflyt härifrån, men farten för vinst finns där.

V75-5: Lärlingslopp med femton till start är inte helt lättlöst. 2 Jean Pierre Corner är en ny häst från Tyskland som har vunnit många lopp där, men samtidigt inte fått så mycket pengar på sig. Står väldigt bra inne i loppet även om han är lite svårbedömd. Volt kan vara ett frågetecken, men går han iväg från start så borde han ha bra chans. 10 Udo’s Oiler är i bra slag för dan och har visat sig duga bra på V75 förut. Hade gynnats av längre distans, men går på medel också. Inte omöjligt att han körs fram tidigt om möjligheten finns. Han har hög kapacitet och måste räknas tidigt. 12 Oleander har gått bra i Marcus Savins regi. Har fått lite snabba pengar på sig, men står ändå bra inne i loppet. Lär köras på väntan då han är vass på speed och får han gå med i ryggar så är han långt framme. 9 Air Gunner fick lite för tufft lopp senast och stumnade sista biten. Spurtade bra i starten innan från ett svårt utgångsläge. Får han ett bra lopp här så ska han inte nonchaleras. 14 Jackal Face har hårdheten, men han har inte startat på ett tag och det är många att runda. Han går bakifrån, men gör ändå sina bästa lopp när han är med där framme direkt. 6 Cobol Queen kan vara en skräll om hon lyckas ta hand om ledningen för att sen släppa. Har hon en bra dag så kan det räcka om hon får luckan.

V75-6: Första spiken blir på 1 Panne De Moteur. Det här är en blivande elithäst som har det mesta. Har varit tvåa i tre årgångslopp i år, men nu är det dags för seger. Vann försöket lekande lätt efter att ha tagit ledningen med lätthet. Samma spår igen och ingen ska i normala fall ha någon chans att ta en längd på honom. Lär inte få bestämma tempot utan det kommer nog bli ganska bra tryck på loppet. Han har både styrkan och skallen och ingen i det här fältet kan slå honom utvändigt. 2 Pato är den självklara utmanaren. Han visade inget toppintryck i försöket där han var ytterst nära att förlora. Lär vara vassare nu och Ingves lär lägga sig i dödens och hålla tempot uppe. Har styrkan, men inte farten för att fälla min spik. Kan nog inte springa så mycket snabbare än när han vann Derbyt.

V75-7: Även här blir det spik. Har Svanstedt kört blank hittills så hoppas jag att han kan sätta dit 2 Main Kronos. Inte det bästa silverloppet som har körts och spets är det som gäller. Därifrån är han helt klart en annan häst än när han går bakifrån. Han ska köras med samma balans som när han vann på Jägersro och gör han något liknande igen så blir han svår att slå.

V75-systemet:
V75-1: 1-2-3-4-6
V75-2: 1-2-3-4-5

V75-3: 2-4-5
V75-4: 1-2-3-5-9
V75-5: 2-6-9-10-12-14
V75-6: 1 Panne De Moteur
V75-7: 2 Main Kronos

5x5x3x5x6x1x1 = 2250rader / 1125:- (V7)

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.