V75 Elitloppslördag 26/5 JACKPOT


Årets mest efterlängtade V75-lördag är kommen och även om jag inte är helt nöjd över klassen på alla finalerna, så kan man konstatera att många av dagens fyrbenta verkligen tillhör ”Elitserien”. Dessa tankar skrivs redan på torsdagskvällen och just nu den här helgen brukar den riktiga känslan växa sig större ju närmare start man kommer, så jag kommer bara redovisa lite kort om vilka hästar jag tror mest på i skrivande stund.

 

V75-1: Sämsta spåret på storfavoriten var precis det som behövdes för att göra den här prologen till ett spännande och sevärt race. 12 Mr Picolit har förutom en start imponerat grymt för Åke Svanstedt varje gång och han är på väg emot den yttersta toppen. Senast glänste han enormt hela vägen, även om det egentligen var totalt intetsägande med tanke på tempot. Det är väl ingen typ av häst som rundar ett gäng bara så där, men jag har otroligt höga förväntningar på honom och det här ska bara vara klasskillnad. Helt ärligt så tycker jag att han startar i fel lopp denna helg, Elitloppet hade varit en mer passande kostym… SPIK alla dagar i veckan här!

V75-2: Här kommer den stora massan gardera friskt och då ska man med andra ord själv få tunt. Mest tror jag på 8 Royal Winner som gjorde det riktigt bra utvändigt ledaren senast på Oslo. Dessvärre har han lottats till ett ruttet startspår och det känns lite väl vågat att spika Lars Anvar Kolle från bricka åtta. 11 Pampas S.I.R. har inte haft den rätta turen i sina rikstotolopp och skulle det bli rejäl överpace kommer det här ekipaget in i bilden över upploppet. 3 Kricken C.D. har verkligen blivit rikstotohärdad och måste snart få en fullträff. Bra spår, bra kusk och bra form är en kombination som gör han streckvärd. 5 Obama Gel avslutar alltid snabbt över upploppet och ska passas om rätt resa.

V75-3: När jag såg startlistan till det här loppet grät jag (nästan). Hade verkligen hoppas att någon av utlänningarna skulle få spår innanför svenska stostjärnan 2 Tamla Celeber som då hade blivit det perfekta avslaget denna omgång. Nu har hon istället vunnit halva loppet redan i spårlottningen med tanke på hur snabbt ut hon var senast. Hon var grymt läcker senast och träningsrapporterna går fortfarande i dur. 8 Nalda Nof borde varit given i Elitloppet, men fick nobben och startar istället här. Den här italienskan besitter grymma speedresurser och favoriten får verkligen inte ha en lite sämre dag. 9 Marielles är en ruggigt bra märr som känns lite svårbedömd här. Det verkar också vara lite av en frontrunner, så startspåret sänker hennes chanser betydligt. 11 Nobodybeatsthebest har verkligen hittat tillbaka till gammalt gott slag hos Flemming Jensen och hennes superform för dagen kan räcka till en fin slant.

V75-4: Lutfi Kolgjini ser på förhand ut att ha riktigt starka kort i den här avdelningen. 2 Hurricane Blue höll undan precis från ledningen senast över opassande distans, men bevisade samtidigt att han emellanåt kan sköta sig. Distansen är bättre denna gång och Takter börjar lära sig hästen alltmer. Stallkompisen 6 Vici Lane är en riktigt rejäl typ som borde ha en hel del att hämta framöver. Galopperade senast i ett Kungapokalkval utan att vara riktigt tom på upploppet. Offensivt upplägg är troligt här. Ett mer defensivt upplägg lär Örjan Kihlström välja med 4 Keep Well. Jag trodde mycket på den här hästen senast, men då fick han attackera lite för tidigt och det var väntat att långspurten skulle ebba ut sista biten. Förhoppningsvis kan han lättas i balansen till denna gång och då är han en trevlig susare. 9 Jocke måste man bara gilla. Riktigt rejäl kille som verkligen vet vad det här går ut på. Är riktigt skör och startar inte frekvent, men är troligtvis fint trimmad inför det här loppet.

V75-5: 3 Braås Palema är en typisk häst man försöker fälla varje gång utan att lyckas. Nu står hon faktiskt inför en perfekt uppgift och gör hon om insatserna som hon stått för på slutet är det toppchans från ledningen. Värst emot är nog stallkamraten 9 Opportunity som fortsatt är obesegrad i regin, men nu fått ett byngligt läge. En rysare kan 5 Pinot Ribb vara. Heroisk senast och nu är det bäst att Kim Eriksson väntar till upploppet med att använda hästens krafter. 12 Global Kitten och 13 Quassia Lascaux är två formstarka märrar, men som ändå får tufft att runda hela gänget.

V75-6: Silverdivisionen är ett riktigt topplopp. Jag måste tro mest på 7 Calvados Crane som imponerat grymt under våren. Senast blev han fast från innerspåret, men den här gången kan Peter Eriksson lägga upp taktiken efter eget huvud. Hästen är bäst när han får gå i hårt tempo och det kan bli svettigt för ledarhästen som tar emot det här ekipaget. Spetshästen borde väl vara 2 Hard Cider som gjort två väldigt bra årsstarter. Jag vet inte riktigt var botten i honom finns och det kan vara så att han glider undan enkelt från ledningen sista biten trots hård press från utvändigt ekipage. 9 O’Grady lyser det ingen toppform om för dagen, men vi hur bra han är i grunden. 1 Mysterious brukar det inte klaffa för på svensk mark, men rygg ledaren här borde det bli och då kanske det kan lösa sig. 3 Carlos Lightning har äntligen fått ett fint utgångsläge och formen är nog bättre än raden. 8 Blue Rock har imponerat hos Per Lennartsson efter att ha plockat hem två meriterande silversegrar. Hästarna från stallet verkar dock inte gå hela vägen för tillfället och man kan nog ta bort hästen om man vill gå ganska tunt i loppet.

V75-7: Harpers Hanover håller en väldigt bra och jämn kvalitet och är utan tvekan lördagens mest sevärda race. Jag har inte riktigt hittat någon lösning på loppet och det är klurigt. Därför väljer jag i det här skedet att gå ”all in” på 15 Swedishman och hoppas på att hästen helt enkelt är överlägsen. Tanken var att hästen skulle starta i det här loppet redan förra året, men då satte hans fräschör stopp för det. Nu är nog hästen i superslag och om man går på rapporter är det bra chans. SPIK! Motbuden är i förstahand förra årets täthästar i Derbyt. Vinnaren 14 Beau Mec har ett lopp i kroppen och är hur stark som helst. 11 Deuxieme Picsous gör nästan alltid bra lopp och med sin tunga avslutning ute i spåren duger han bra här.

 

Torsdagssystemet:

V75-1: 12 Mr Picolit
V75-2: 3-5-8-11
V75-3: 2-8
V75-4: 2-4-6-9
V75-5: 3-5-9
V75-6: 1-2-3-7-9
V75-7: 15 Swedishman 

1x4x2x4x3x4x1 = 384 rader / 192:-

2 Comments

Add yours
  1. 1
    Pelle

    Tackar satte tvillingen med Keep Well och Vici Lane tack var Vinnarskallar den räddar budgeten hela helgen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.