V75 Bergsåker 25/8


Fina travtävlingar på Bergsåker men hur härligt är det spelmässigt? Gott om fina favoriter och utdelningen kan bli begränsad. Välja rätt spikar är som vanligt nyckeln och är man hemma där vill man nog ha en V7-bong inför sista avdelningen.

 

V75-1: Silverdiviosionen. En häst höjer sig klart över mångden. 6 Mr Picolit som nu är åter efter uppehåll. Det låter som dom styrt upp något med halsen. När han gjorde årsdebut i år var han totalt värdelös. Jag tror inte det upprepas utan här sänds han till ledningen och vinnner på 11,6 över medeldistans. Bergsåkers snabba bana lär gynna honom rejält.

V75-2: Lite tveksam klass på det här lopppet. Mycket öppet och frågan är hur många man har råd att gardera med. 11 Digital World var en av få Melander hästar som floppade under Jubileumspokalsdagen. Materialfel på en konkurrent och sedan körde man startgalopp. Känns som hon har fart men läget garanterar inte vinst. 10 Bodo Di Quattro verkar vara rejält på gång och Bergh sänder ut positiva vibbar från stallet. Dom lär ha laddat hyggligt för att kunna ha chans till hemmasegrar den här helgen. 9 Jamesson Broline har en del anhängare och jag väljer att haka på dom den här gången. Två lopp i kroppen efter längre uppehåll, stall på väg uppåt i form och sedan läste jag något om helstängt huvudlag. 8 Com Valle satt fast senast och Åke Svanstedt kanske inleder med en dubbel på V75 trots spåret. Inte otänkbart.

V75-3: SM för kallblod och finns det någon buckla med namn inristade har arrangörerna ordnat detta i förhand. 2 Hallsta Lotus spås vara en av årets bästa V75-spikar. En förlust i år och han förlorar inte så ofta. Det är väl ändå ingen toppform för dagen? Jag spelar honom som u-häst, kanske kör en konkurrent på honom eller så kan han vara sjuk. Bara för att alla andra spikar och jag vill inte spela flerbong idag. 8 Jenny R.G. Laddas framåt? Var bra när man gjorde så i Sto-SM. 4 Vingbo Stjärn pratas det skoryck på. 1 Farmfurir ser ut att ha formen på topp. 5 Rino Dox står tufft inne men har lite ungdom kvar i sig.

V75-4: Lägsta klassen. 10 Mystery Love är en vettig treåring som fått stryk på slutet av fina kulltoppen Standout. Klart meriterande och stallet säger att distansen är postiv. Jag vill strecka! 9 Paladin Sisu har fått en fin start hos Åke Svanstedt och vi får se om det bara varit billigt på slutet. Det känns som jag vill strecka även här. 2 Amiral D’Inverne har samlat ihop till en seger men så rättvist är inte travet så skänks den idag. Ändå klart härdad utan att gå upp för snabbt i klass. Det här ser bra ut. Sedan fyller jag på med hästar med framspår: 1,3,4,5,6.

V75-5: Lasse Lindbergs minne. 4 Braås Palema står förnämligt bra inne på pengarna i det här loppet. Måste bli mycket mycket svårt att ta in 20m på henne. Banan i Sundsvall är mycket snabb den här helgen och hon sprang 12,5 senast över medeldistans. Lite lurigt startspår men en häst struken i alla fall. Anders sätter inte alla straffar men här grejar han det.

V75-6: Sundsvall Open Trot. Mycket fint lopp för dom bästa hästarna i landet. 7 Friction gjorde inte mig besviken när han senast bara var bäst i Jubileumspokalen. Kämpigt utgångsläge här och Tarzan behöver lyckas med styrningen. Garanterat med i segerstriden då. 10 Nahar kan vara någon att gardera med här. Slipper han göra jobbet kommer han gå starkt till slut men behöver självklart tempohjälp. 3 Spring Erom höll upp ledningen senast och då blev det en enkel seger. Ser ut att komma i bättre och bättre skick för varje start som går. Uppåt och intressant. 2 Amaru Boko har läget och kan få ett fint rygglopp här. Tror inte man har chans att nå drömpositionen ledningen. 1 Sebastian K. har av media blivit en av världens bästa hästar på en start hos Åke. Riktigt uppsnackad och han har inget spelvärde idag. 66% och ett fegstreck… Körs han i ledningen tror jag han tvärar till slut och minst en konkurrent går förbi.

V75-7: 6 Tidied Acceleratior var fruktansvärt bra senast på Solvalla. Overkligt att vinna trots en så tung löpning men det var bara han som orkade till slut. Kanske är lite tuffare här trots allt, konkurrenterna har annonserat att dom inte ska köra för andrapriset. 1 Caliber T.T. snabb från start, bra häst som senast spurtade starkt. 5 Tresor d’Inverne ska vara Berghs bästa V75-chans idag. 11 Ed You kanonhäst, nu med Örjan Kihlström. 9 Rite Key blomstrar det inte om men jag gillar att Björn kör. 8 Kalypso Face kanske har en för dålig kusk men jag ritar ändå…

V7-Systemet:

V75-1: 6 Mr Picolit
V75-2: 8,9,10,11
V75-3: 1,2,4,5,8
V75-4: 1,2,3,4,5,6,9,10
V75-5: 4 Braås Palema
V75-6: 1,2,3,7,10
V75-7: 1,5,6,8,9,11

Minst en U-häst av Hallsta Lotus, Friction och Tidied Accelerator måste vinna.

Systemen är på 960kr

2 Comments

Add yours
 1. 1
  Ivarsson

  ”Stall Attract (Bergh Robert)” försöker sälja av sex av sina sexton hästar på tisdagens internetauktion. Två av dessa är Bodo di Quattro och Amiral d’Inverne. Personligen är jag mycket tveksam till om Robert Bergh skulle sälja ut två stycken V75-vinnare från stallet på en marknad där man knappt får betalt. I mina ögon är det här två avslag på förhand. Samma ägare är det på Tresor d’Inverne i den sista avdelningen och den är inte till salu, så det är väl den om någon som ska streckas.

  Vi får se hur det går!

 2. 2
  Henrik Lagerstedt

  Jag hade inte koll på att han skulle sälja av sina hästar.

  Tresor som bästa chansen och den har han kvar i stallet. Låter ju sunt, om han utmanar Tidied Acclerator och co är han värd att ha kvar såklart.

  Sedan Bodo di Quattro och Amiral d’Inverne kanske man kan se som avslag då… Men Bergh lär ju ha toppat dom maximalt inför dagens start å andra sidan! Loppen de deltar i är inte direkt dom bästa V75-loppen som körts även om man måste vara bra för att vinna lördagar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.