V75 Bergsåker 20/10


V75-1: 1 Ed You gör visserligen silverdebut, men det är inget vidare silverförsök och han är nog ändå den bästa hästen. Distansen ska inte vara några problem. Spåret är det som kan ställa till problem då han kommer att få svårt att svara ledningen och tar han sig sen inte ut direkt så kan han bli kvar på innerspår resten av loppet. Kommer han bara ut så borde han ha bra chans. 9 Brianson är en av många som kan utmana om favoriten kommer bort. Senast så tappade han rejält med mark i starten och sen fick han också problem på sista långsidan. Gick ändå skapligt och är han med direkt från start den här gången så lär han ha mer krafter kvar till slutet av loppet. Kan få en bra position härifrån och det är bara att följa rygg under slutvarvet och får han bara rätt lopp är han inte sämre än någon annan. 4 Yosemite Boko vinner inte så ofta, men brukar alltid hänga med bra om han får rätt lopp. Nu när loppet inte blev så tufft så har han sin chans att vinna på V75. 8 Peak kan en del och är gynnad av distansen. Spåret blev dock dåligt och då han inte kan öppna så snabbt så riskerar han att bli hängande om han laddas framåt. Skulle dock favoriten bli kvar invändigt så kan han säkert få överta ledningen och då är mycket vunnet. Är ett måste på systemet vid gardering. 5 Zyrano Boko kan en del i grunden, men måste ändå snäppa upp sig ett steg för att kunna vinna på V75. Får han sitt lopp är han inte helt borta.

V75-2: Dagens första spik kommer här i form av 11 Lollo Tilly som den här gången får duktige lärlingen Frank Nilsson i sulkyn. Hon var inte så bra näst senast då hon vek ner sig för enkelt fråb ledningen trots att hon hade fått bestämma tempot. Senast hade hon ingen chans mot ledaren efter att ha fått gått utvändigt om denne nästan hela vägen. Formen borde ändå vara helt okej. Springspåret är perfekt och hon är startsnabb och gör bara kusken sitt jobb så kommer hon komma fram till starthästarna direkt och ingen av dom lär vilja svara så då blir det ledningen. Hon möter några bra, men blir det som jag tror så ska hon inte behöva ta stryk.

V75-3: Senast så missade jag 1 Youpie helt, men den här gången spikar jag istället. Är såklart en chansning då 4 Friction är storfavorit i loppet. Han är i toppform för dagen och vann väldigt lätt senast mot ungefär samma motstånd som nu. Han borde ha bra chans att ta hand om ledningen och troligtvis vill kusken säkert köra där, men sen får vi se hur hårt Tarzan kör med sin. Det är bara att hoppas att det går vägen. Vill man vara säker så dubblar man med Friction som är bästa hästen, men kanske ändå inte är i lika bra form längre. Om han sen får gå i dödens och inte riktigt vara på topp så blir det svårt och bättre hästar än honom har förlorat på det sättet.

V75-4: Lägsta klassen ser inte speciellt roligt ut och några framtida klassklättrare är det knappast med här. Nån måste i alla fall vinna loppet och 9 Yes We Can gjorde det bra senast på V75. Då galopperade han från start, men hittade snabbt tillbaka till sista position igen. Spurtade sen bra och var inte så långt efter i mål. Har en del galopper i raden och ska han vinna så har han inte råd med det. Går han bara felfritt så kommer han att vara med i matchen. 3 Finest Scotch har dragit vinstlotten bland dom bättre hästarna. Vann från ledningen senast på ett bra sätt och han skulle såklart gynnas av ta sig dit nu också. Är ingen blixt från start, men kan nog köra sig dit efter en bit. Han är sen hästen att slå. 4 Lassabo Palema var i sista starten för Svanstedt, men fick ingen visare start hos sin nya tränare. Senast gick han i alla fall okej efter ett vilsamt lopp. Nu lär det finnas förhoppningar om att ta ledningen och sen är det väl tveksamt om han körs där, men han får då ett bra lopp. Kanske kan var en skräll. 8 Sith Lord är långtifrån någon stjärna, men går bra på Solvalla där det är minst lika bra motstånd som nu. Spåret är dåligt och han behöver lite flyt härifrån. Han tål att göra lite jobb själv och han ska räknas tidigt. 11 Masse Palema hade fyra raka segrar innan senast då han startade på V75. Hamnade då i dödens och orkade inte slåss om segern, men höll ändå farten bra. Nu blir det rygglopp istället och skulle tempot bli lite för högt så är han inte borta.

V75-5: Kallblodsloppen är som vanligt svårlösta och det blir till att gardera på med några stycken. 2 Väskinge Prinsen får tipset då jag tror att han tar sig till ledningen. Har galopperat i dom två senaste, men innan det så visade han bra form. Vid vinsten så travade han i dödens hela vägen och vann ändå enkelt. Får han ledningen så borde han bli svår att nå. En som lär utmana om ledningen är 1 Närby Kalabalik som har tre raka segrar. Har både vunnit och förlorat mot tipsettan så det är jämnt mellan dom och den som får ledningen lär ha bra chans att leda runt om. 6 Raggmunken är alltid aktuell när han startar. Kommer från seger så formen är bra, men som vanligt när han startar på V75 så gäller det att kusken gör sitt jobb och det har han inte gjort hittills när han har startat på V75. Får han sitt lopp så kan han spurta väldigt bra och segern kanske kan komma nu. 12 Hulte Magnus kommer med fem raka segrar och måste såklart med på systemet. Får ofta gå runt fälten den tunga vägen och det lär bli så nu med. Ingen lätt uppgift och det finns en stor risk att raden bryts nu. Skulle han dock hitta fram till täten så kommer han i alla fall hålla farten hela vägen in i mål.

V75-6: Här hittar jag en sista spik för dagen i 6 King Tilly som gjorde en intressant årsdebut senast. Han fick då dödens på favoriten i loppet, men kunde trots det avgöra enkelt över upploppet. Trots att det var första starten på nästan 10 månader så såg det väldigt bra ut. Han borde vara ännu bättre nu och förhoppningen är att han blir släppt till ledningen. Det är inte alls omöjligt då han inte är så kul att ha utvändigt om sig. Förra året galopperade han för det mesta bort sig, men det är bara att hoppas att han fortsätter som senast så borde han ha bra chans.

V75-7: Sista avdelningen är ett riktigt getingbo och alla har skaplig chans att vinna. Jag täcker loppet och hoppas att jag sitter med 6 rätt inför det här. 2 Delmonica Sund är Berghs val av fyra i loppet och han lär vara nöjd med spåret. Hon är snabb från start och han lär göra ett försök att ta sig till ledningen. Hon står lite hårt inne så vi får se om hon klarar av att vinna en bronsdivision redan nu. 3 Un Sacco Di Soldi lär också laddas från start och han kommer ifrån en spetsvinst över samma distans. Effektiv därifrån, men går från andra positioner också. 10 Hallelujamoment F. var bra senast efter några sämre prestationer. Fick då dra tåget i tredjespår och även om han blev lite trött över upploppet så höll han farten bra. Han fungerar bättre när han får smyga med hela vägen och med lite tempo på loppet här så kan han bli farlig. Storrysaren är 12 Celeber Sund som är en riktigt fin travare. Gjorde comeback senast efter ett halvårs vila, men fick ett alldeles för tungt lopp då. Fick i alla fall ett lopp i kroppen och nu blir det till att smyga med. Blir svårt att hinna fram, men vid överpace och dom rätta ryggarna så har han kapaciteten att göra det.

V75-systemet:
V75-1: 1-4-5-8-9
V75-2: 11 Lollo Tilly

V75-3: 1 Youpie
V75-4: 3-4-8-9-11
V75-5: 1-2-3-5-6-12-15
V75-6: 6 King Tilly
V75-7: Alla 12

5x1x1x5x7x1x12 = 2100rader / 1050:- (V7)

3 Comments

Add yours
  1. 2
    Wasan

    Han är storfavorit och då är ju Lollo ett roligare bud. Sen att åka i först avd på en som kanske sitter fast invändigt är tråkigt som fan, men nu kan man hoppas att han gör det istället 🙂

  2. 3
    Pk

    Wasan jag höjer på hatten om Youpie vinner men själv tror jag Melanders häst vinner från dödens på Youpie alla dagar i V

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.