V75 Bergsåker 1/12 alt 1


Sent om sider(?) har jag satt tänderna i Bergsåkers V75-omgång. Det är ju roligt med dessa väderförhållanden som säkert spelar en stor roll! Går det att tävla utan skor och vilka gör det? Lördag morgon är det inte alls stenklart och man får såklart vänta in den allra senaste informationen. Den efter alla V4-lopp gått, den informationen spelar jag utan här!

 

V75-1: Dom bästa hästarna från dom bättre spåren! 1 Good Speed har jag lite kärlek till och man ser honom direkt i startlistan. Innerspår är lurigt men det finns inte några startkanoner med i loppet. Mötte jättebra hästar senast i en V75-final där han var fyra. 4 Warnier är i toppslag och norrlänningarna hoppas på honom… 3 Chip Dealer flyger fram över upploppen! 5 Udo’s Oiler har två raka V75-vinster där han bara varit bäst, lite kort distans nu? 2 Rite Key är en bra häst som är dum att räkna bort.

V75-2: 1 Digital Ink var grym senast när han tävlade barfota runt om i en V75-final. Är det samma balans är det ”stenklart”. Innerspåret är ett aber men han har visat sig startsnabb… Hästen har varit bra med skor också och är hästen i loppet. Örjan är i form…

V75-3: Gulddivisionen och en vinterupplaga där vi inte har någon stjärna till start. 4 Timetosaygoodbye är i toppslag och såg bra ut bakom Friction senast. Får han ett vettigt lopp är han vinnaren… Kan vara värt att gadda då det är risk för tuff körning från start. 12 Simb Ruby ska väl inte kunna vinna guld från spår 12 men är i ruggigt slag! Streckar många och spelar med tipsettan som U-häst.

V75-4: Kallblodslopp för högsta klassen och synd att inte Tekno Odin kom hit och bollade med motståndet. 3 Faksen J:r slog monstret men det med smyglopp och utan skor på hovarna. När Jan-Olov Perssons häst har skor på hovarna är han medioker. Kolla infon men jag utgår från att han tävlar med skor och tar bort. Tioåringen 2 Höstbo Fredrik har växt in i högsta klassen och jag ser honom som ett spiförslag. 6 Jenny R.G. Är ett snabbt sto som jag verkligen gillar! Dessa är inte mil bättre än övriga och en rejäl gardering kan löna sig.

V75-5: Lägsta klassen och jag lockas av att spika 8 Claes Boko. Bästa hästen scenariot är dock inte alltid särskilt framgångsrikt på V75. Här krävs det att han sänder fram till dödens och bara är bättre än motståndet. Jag tror på det men vet samtidigt att löpningsförloppen betyder så mycket. Ambivalent. 7 Magma är stark och en kioskvältare på strecken…

V75-6: E3-revanschen.7 Increased Workload är bäst barfota och fungerar inte särskilt bra i travet emellanåt. Banan kan nog spela honom ett spratt och jag vill ta bort. Dessutom en lång säsong i ryggsäcken. 3 Maffioso Face spets och slut? 8 Molle C.D. tycker jag var tapper på Solvalla senast. Åke Svanstedt upp gör att man streckar honom tidigt idag. Frågan är om man fått bort all mjölksyra ut benen efter den senaste starten… 11 Bubba Sting är äntligen på gång! Finfin häst som är rejäl men det finns inget bra scenario för vinst här. Ska vara att han trots sina tretton starter är minst sliten… 1 Rafael Blågul är inte rolig på strecken men är på uppgång jämfört med konkurrenter.

V75-7: Silverdivisionen och det här loppet vill man inte tippa. Vidöppet! 12 Stay The Night är en fin häst men fråga mig inte hur det ska gå till…

 

V75 Förslaget:

V75-1: 1,2,3,4,5
V75-2: 1 Digital Ink
V75-3: 1,4,11,12
V75-4: 2,6
V75-5: 8 Claes Boko
V75-6: 1,2,3,4,6,8,10,11,12
V75-7: 3,8,9,10,11,12

Systemet är på 2160r/1080kr

 

2 Comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.