V75 Axevalla 21/7


Mellan blöjbyten och packning inför Skaras trevliga meeting. Torsdag kväll är mina tankar åt det här hållet och jag kan svänga om igen med mer info på fötterna. Johnny Takter är nyckelkusk… Sitter bakom båda spikarna.

 

V75-1: Ett rivigt kortlopp inleder och hade det varit på Halmstads självspringande bana hae man kunnat nöja sig med täthästarna. 6 Orione Spin var ruggigt bra i sprintermästaren. Man blir bländad av tiden men det var en hel del metrar i tredjespår. Riktigt stygg resa och att han tog sig i mål var strongt gjort. Har ha tagit det här bra och Ludde lägger sig lugn i dödens bör han vinna. 7 Borga Baron var fin näst han senast spurtvann från rygg ledaren. Kanske kan man hitta ett smygresa bakom dom mer betrodda här. Form finns så det räcker! 10 Nimbus Hackstable kommer till slut över Axevallas långa upplopp. Om täten kör alldeles för fort. 12 Kalypso Face är i form och är aktuell om det blir toktempo. 4 Ardi Boko och 5 Stormysky laddas båda våldsamt för täten men upploppet är lite för långt?

V75-2: 6 Sir Lexington är mycket fin för klassen och här borde han ta dom till slut om Johnny lyckas med styrningen. Lång distans och långt upplopp borde passa perfekt. Spåret är frågetrecknet kan jag tycka. Ett bakspår hade fungerat väl så bra. Kvick i fötterna och det kanske lika bra kan bli ledningen även om jag sett honom vinna loppen bakifrån. 8 All Access har formen i ordning. Det kan man verkligen inte klaga på och jag kan se en skrällseger framför mig. Senast småfastnade man i tredje invändigt och det kan bli en liknande taktik här. 2 Uraium har varit klart bra på slutet men här är uppgiften en annan. Fyraårigt sto mot grabbarna här är jag inte helt bekväm med. 5 Ernst Hugo har spurtat bra gång på gång men nu sitter tränaren själv upp i sulkyn. Det går inte jag igång på men streckvärdig blir han säkert. 12 Sonar Brodde surrade Untersteiner positivt om senast men han orkade inte ta något från kön. Den gången över kort distans och idag är det förhoppningsvis lite mer stumma ben på täten.

V75-3: 9 Highlight Brizard är man rejält nöjd med i stall Lennartsson och det här loppet kan väl inte passa så mycket bättre. Lång distans och lite klenare motstånd, vi lägger till att bakspåret borde innebära en felfri avgång. Intressant! 3 Eliott Hall passar för den här uppgiften men formen är lite oklar. Annars känns det väl som han kan avancera tidigt och kanske kan släppas till ledningen rent av? 8 Spring Erom gillar man men aktionen har inte flytit särskilt bra. Ojämn häst som dock har presterat väl efter vila förut. Härlig löpskalle och gillar lång distans. 1 Nahar har floppat två gånger om med galopp och dagens startspår är det sämsta tänkbara. Luktar en ny startbrasa. Att han har kunnande som räcker såg vi inte minst i Boden men han är sårbar på speed dessutom.

V75-4: 1 Santiago Wibb är en fin treåring som hade en hopplös uppgift senast med tillägg på duktiga jämnåriga kamrater. Bättre läge här och man har ett lopp i kroppen som jag tror kan ha fört honom framåt. 9 Noble Knight klaffade det för senast och Örjan lyckades med en styrning med ännu en treåring. Ulf Thoresens minneslöp i söndags löste sig ju lika väl. Vi får se om flytet håller i sig! Bra häst men det måste klaffa lite även om utvecklingskurvan är rätt rask! 8 Mellby Amiral har inte fått någon direkt utdelning på sitt kunnande hittills. Senast i Halmstad spurtade man väl utan att hinna ända fram. Långt upplopp känns plusbetonat! 4 Mosaique Face var fin på Halmstad men idag körs han för offensivt och bjuder någon annan på segern?

V75-5: Svårt och jag streckar på! 4 M.T.Etna var vettig från ledningen näst senast men Nectarine hade man inget svar mot till slut. Galopp i starten efter och hennes vettiga skick syns inte i resultatraden. Bortglömd? 2 Cobol Queen bet ifrån sig ganska bra i ledningen senast. Försökte kontra ut Lollo Tilly men lyckades inte riktigt. 1 Anastacia Trot ska försöka ge Anders en ny V75-seger under stochampionatshelgen. Den här är inte lika bra som Global Midnight och jag är lite osäker på formen hos Svanstedts hästar för dagen. Fint spår och vi får se vad hon står i för odds på lördag. Ständigt tryckt i toton men beror också på ett blekare motstånd. 6 Muscles Girl är bättre än vad raden säger och hemmaekipaget borde vara i skick till den här helgen. 7 Lyckliga Lotta vann ett E3-kval efter en smygresa men galopperade bort sig i finalen. Riktigt trist att inte få se hur hon hade stått sig.

V75-6: Silverdivisionen. 6 Armando Kievitshof floppade senast från ledningen när han blev mosad i ledningen av alltför pigga kanonen Friction. Det är inget att skylta med utan man får gå tillbaka till elitloppshelgen för att se hans senaste lopp som motiverar streck. Ludde låter uppåt och hästen ska få en chans till väl? 7 True Advantage var snuskigt fin från dödens senast, hon var bara häst och tiden glänser. Inte samma fina banuderlag att vänta denna lördag och den här hästen är inte att lita på. 2 Peak hängde med bra i klassen näst senast och borde varit närmare vinnaren i mål efter den fina smygresan. Kanske växer in lite i klassen?

V75-7: 1 Sigurd Speed öppnade bra från start senast men det blev inte bättre än tredje invändigt. Därifrån satt han fast med gott om kräm kvar i tilltalande stil. Spännande spår här och man borde väl pröva att köra i ledningen hela vägen. Varför inte runt om? Inga stjärnor och på Charlottenlund gled han undan ganska ohotat. 4 Rite Key blev det fel för senast när man överlät dödspositonen. Det behöver inte vara fel att gå i mål med lite krafter kvar men i en V75-final kan det inte kännas alltför bra. Fel distans här? Upploppet känns dock passande och 8 Torgil har ett vingelläge men farten för klassen finns ju. Visade tveksam moral någon gång förra året och det här är inte riktigt min häst än. Fin chans till för hårt streckad och flopp.

Systemförslaget:

V75-1: 4,5,6,7,10,12
V75-2: 6 Sir Lexington
V75-3: 3,6,8,9
V75-4: 1,8,9
V75-5: 1,2,4,6,7,10,11,14
V75-6: 2,6,7
V75-7: 1 Sigurd Speed

V75-systemet är på 1728r/864kr

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.