V75 Årjäng


V75-1: Stoeliten öppnar upp omgången och de flesta strecken kommer att vara på 4 Merger Blue Chip. Det lär bära av till ledningen omgående och då det inte finns någon konkurrent som lär vilja sätta upp tempot så kommer den vikarierande kusken Erik Adielsson få bestämma i det tempot som han passar bäst. Det är bara sjukdom emot och hon är en självklar spik.

V75-2: Även i lägsta klassen hittar jag en spik som ser ut att kunna leda från start till mål. 7 Digital Hard Drive har hittills aldrig förlorat från ledningen på sina fyra försök från den positionen. Nu står han ensam på springspår och Bergh ska ha bra chans att träffa rätt och då förhoppningsvis komma till ledningen omgående. Motståndet är aningen tuffare än på slutet, men samtidigt utvecklas han hela tiden och han gick med bra fart över mål senast. Bra chans, men bakom finns det några kapabla hästar som kommer göra bra lopp så det gäller att han springer på topp. 8 Global Limit har gjort två starter efter en svårare skada och vann direkt i comebacken för att sen galoppera bort segern senast då hon inte klarade av att springa barfota. Chansartat läge nu, men kommer hon bara ut så kommer hon avsluta bra. 2 Super Karma hade två misslyckade lopp och fick efter det några månaders vila. Vann direkt senast på ett bra sätt och lär vara minst lika bra igen. Tidig vid gardering.

V75-3: Årjängs stora sprinterlopp blev riktigt fint i år och det är många som ses med segerchans. Trots bakspår så ger jag tipsnicken till 9 Sanity som förhoppningsvis får bättre ryggar den här gången. Senast hamnade han alldeles för långt bak och även om han spurtade väldigt bra så var hans placering maxutdelning. Formen ser ut att vara på topp och det ser ut att kunna bli en del körning från start här och högt tempo är såklart gynnsamt. Med lite flyt så blir han farlig. 6 Orecchietti har inte alls fått någon större utdelning på sina lopp i år, men när det stämmer kan han vinna vilket lopp som helst. Senast så hamnade han fel på det i loppet och kom sen aldrig till. Örjan lär köra framåt den här gången och förhoppningsvis i alla fall komma ner i andraspår på en gång. Även om han skulle få dödens så har han fortfarande en vettig vinstchans. 7 Oracle verkar vara i sitt livs form och har nu två raka imponerande segrar. Senast dundrade han till ledningen och körde sen i ett stenhårt tempo och vann säkert. Han lär laddas framåt igen och då det inte alls är säkert vem som kommer att köra i ledningen så kanske det blir så att han kommer dit igen. Nu är det inte alls säkert att han gör det, men en häst i hans form måste med på kupongen. 3 Tamla Celeber ska bli kul att se och trots att hon inte har startat mot sådant här motstånd förut så borde hon räcka bra. Hon gick bra senast, men trots 1,07 sista 800m så var hon chanslös mot ledaren. Nu slipper hon göra jobbet som hon oftast får göra i stoloppen och ett lopp på innerspår i främre träffen skulle vara perfekt. Hon har bra skalle och med lucka till slut så kommer hon säkert vara med och kämpa om segern. 2 Quarcio Du Chene gör bra lopp hela tiden, men sprinterlopp känns inte som någon fördel. Har bra spår, men kommer ändå tappa en del positioner i starten och han blir troligen den som får gå på först i tredjespår och det kommer att bli tufft att utmana om segern då. Får han dock lite hjälp så finns det kapacitet som både räcker och blir över. 8 Wishing Stone vann inte en start hos Svanstedt, men vann direkt i debuten för Bo Westergård efter en rykande spurt. Senast så fastnande han och hade mycket krafter kvar. Dåligt spår nu och det blir svårt att komma till, men han kan spurta väldigt vasst och har han all flyt han behöver så är han inte helt borta.

V75-4: Silverdivisionen ligger mitt i smeten den här gången och ska det vara dags för 2 Mellby Sambuca att få till en seger igen. Har gjort tre starter i år och även om han har gått bra så har det inte gnistrat om honom direkt. Nu ser det ändå upplagt ut för en spets och slut vinst och den ända som kan göra något åt det är 8 Parkin som måste upp och trycka lite. Nu kan han vinna även om det blir så, men jag väljer att dubbla med 1 Nantucket som däremot har varit väldigt laddad på slutet. Det är bara senast han var lite sämre, men då trivdes han inte på banan. Gången innan så spurtade han ganska lätt ner Friction. Nu ser det ut att bli rygg på favoriten och kommer han bara ut i tid så kommer han utmana rejält.

V75-5: Kallblodslopp och det är flera som startade på V75 för två veckor sedan som går ut igen. 2 Rinde Turbo gick bra senast och var den som utmanade om segern på upploppet. Då fick han ett invändigt lopp och kom ut över upploppet. Kan bli något liknande igen och skulle han öppna lite bättre en senast så kan det bli ledningen istället. Det är ett öppet lopp och han är en av flera som gör upp om segern. 10 Rigel Odin vinner ofta och räknas igen. Senast orkade han inte riktigt från ledningen, men var bara längden bakom. Då han är snabb från start så är han nog snabbt framme vid täten igen trots tillägg. Även om han går bättre i ryggar så kan han vinna från ledningen också bara han får bestämma en bit av loppet. 7 Raggmunken, 8 Fetter’n T.G. och 11 Björlifaks var alla med i samma lopp i sin senaste start och det var tur att kuskarna inte hade mikrofon på sig under loppet för dem var inte nöjda efteråt. Troligtvis blir det inte lika mycket störningsmoment den här gången och alla är i bra form och ska räknas. Skrällar kan norrmännen 6 Rossi och 9 Mjölner Flaks vara som båda kommer med bra form.

V75-6: Testar att tippa 6 Orion Kronos här. Han har haft svårt att hitta formen, men var klart bra senast i sprintermästaren även om han inte tog sig vidare. Det loppet kan dock ha fört fram honom ett steg och med värsta konkurrenten startande från bakspår så lär han gasa framåt. Inte alls omöjligt att han får överta ledningen och sen kan det bli tufft att plocka ner honom. Ska någon göra det så är i alla fall 10 Quick Razz rätt häst att göra det då han både är riktigt bra och är även oöm för positioner. Han var dålig näst senast, men hade hittat tillbaka till toppformen i senaste starten då han toppspurtade. Vet inte hur Erik tänker köra, men han räknas tidigt oavsett. 3 Twigs Tiffany har äntligen hittat tillbaka till formen igen, men har fortfarande inte vunnit sedan hon vann ett uttagningslopp till Oaks. Höll bra från ledningen senast och hon har bra chans att ta sig dit igen, men ett lopp i rygg ledaren kanske vore bättre då det är några tuffa emot. Hon är så pass bra att hon ska kunna utmana om segern. 11 Credit Fayline gjorde en plattmatch näst senast som oplacerad, men såg ruggigt fin ut senast. Ska köras barfota igen och han borde göra ett bra lopp. Hur långt det räcker från det här läget får vi se, men med lite flyt så har han kapacitet att segerstrida. 2 First Lane åker med också då han har toppform och ett bra utgångsläge.

V75-7: Omgången avslutas med ett fint fyraåringslopp där mycket handlar om Daniel Redéns 3 Only In It’s Class. Går den felfritt så kommer han säkert till ledningen rätt tidigt och då blir det väldigt svårt för tilläggshästarna att rubba honom. Nu är det scenariot inte helt självklart då galopprisken är hög och garderingen känns självklar. På tillägg har vi en hel del kapabla hästar som inte har hunnit med så många starter än så länge. 12 October Kronos visade fin styrka senast då han vann lätt på en bra tid utan att vara bottnad. Spåret är inte det bästa och han kan tappa en del i starten. Är knappast omöjligt att det blir en offensiv styrning om det finns läge för det. Han kan vinna oavsett löpning. 13 Unique Lover är mer stark än snabb och här lär Bergh köra framåt direkt om han träffar rätt från sitt springspår. Lägger han sig där bak så behöver det bli högt tempo för att han ska kunna komma in i matchen. 9 Brasil Boko gjorde senast debut för Svanstedt och imponerade direkt vid seger. Kan nog vara med i årgångsloppen framöver och ska såklart med här. 14 Coco Chip hade ett bra fiol år innan hon blev svårt sjuk i samband med en resa till Italien. Har gjort två starter efter vila och har gjort det okej även om det har saknats i form. Borde bli bättre och bättre och den här gången får hon smyga med och med rätt ryggar så ska hon inte räknas bort.

V75-systemet:
V75-1: 4 Merger Blue Chip
V75-2: 7 Digital Hard Drive

V75-3: 2-3-6-7-8-9
V75-4: 1-2
V75-5: 2-6-7-8-9-10-11
V75-6: 2-3-6-10-11
V75-7: 3-9-12-13-14

1x1x6x2x7x5x5 = 2100rader / 1050:- (V7)

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.