V75 Åby 13/10


Toppfina lopp på Åby men en lite knepig årstid då flera hästar borde bli märkta av en lång och slitsam säsong.

 

V75-1: 3 Caliber T.T. har vunnit spårlottningen och det är mycket värt på Åby. Fin häst som här lär laddas mot tät. Sedan borde man köra så länge lampan lyser, han biter ifrån sig bra i den positionen. Står dessutom bra inne i loppet, var ju med i en bronsfinal senast. 10 Pingus Vang verkar vara något extra men att spela hårt på hästar som kommer från galopp har man bränt sig på ett par gånger. Flemmings stall är i finfin form och den här vill jag ha med på lappen. Det trots att det står en tungt lopp i programmet och han på sätt är sårbar. 7 Pacific Joy är jag svag för. Härlig häst och en sådan här konstellation av häst, tränare och kusk beundrar jag. Normalt ingen bronsvinnare men lång distans och några konkurrenter verkar sugna på att ”pröva” rejält. Då biter spurten bra till slut. 5 Aristocat Boko spurtvann en V75-final snyggt senast men det var med god hjälp av ett överpace. Kankse såg det lite bättre ut än det var? Chans att släppas till front och Svanstedt vill man gärna ha med på lappen.

V75-2: Fint lopp för klassen! 2 Stein Daylight är riktigt bra för att tävla i klass ett. Det kändes som en solklar spik innan ögonen fortsatte neråt i programmet och la märke till fler kanoner för klassen. Nu har jag emellanåt blivit så charmad av hästen fina inställning att jag går på singelstreck trots att Witasp inte vinner lika ofta som Svanstedt på V75. 8 Västerbo Prestige är en av mina favorithästar. Han har en utstrålning på något vis… Han är riktigt bra men kan galoppera, tål jobb men har ett strulläge. Ja det är lite av varje…

V75-3: SM och vinnaren kan man utse före loppet men Ludde har aviserat att han ska köra om det! 10 Sebastian K. har varit ruggig sedan ankomsten till Svanstedt. Han är nummer ett i åtminstone norden för tillfället. Hästen har gjort sina bästa lopp i karriären på Åby och är svår att frångå trots startspåret. Han vann med minsta möjliga marginal senast och det var väl ingen uppåt prestation i alla fall. Ludde vill syna och det motiverar en gardering samtidigt som Sebastian i mina ögon är bättre över kortare distanser. 2 Deuxieme Picsous trodde jag hårt på senast men han var ju chanslös att gå i närkamp med Saston. Det är inget att säga om när det strulade för Lejons häst underslutvarvet. Duktig spurtare som brukar kliva fram när han slår ur underläge. 9 Oracle har åkt på däng av Sebastian K. en tid… Lite uppåt på slutet efter en svacka och jag vill nog inte räkna bort honom här. Adielsson upp gillar i alla fall jag! 1 Noras Bean har drömläget men anmälan mot dom bästa direkt efter vila är tuff.

V75-4: Smålurigt lopp för lägsta klassen, vem får egentligen loppet? 8 Girlpower Diamant får man väl säga är i sitt livs form. Senast på ett krävande banunderlag så gled hon bara undan från ledningen. Helt rätt intryck inför en kommande start. Två duktiga startkuskar ser ut att göra upp om ledningen. 1 Sonar Brodde och 6 Perfection Pellini. Båda har visat sig vara bra tävlingshästar och på Åby är man definitivt med i matchen när man sitter i främre träffen. 4 Count Tooma kommer med två raka segrar från lite billigare gäng. Upp till bevis här…Så bra som Marcus Savins hästar går för dagen är han ett streck. 3 Manstone’s Classic är en fin häst. Melander tränar och Adielsson sitter upp. Givet streck utan att jag blev särskilt imponerad senast, snarare har jag blivit lite besviken i dom senaste starterna. Får någon chans till.

V75-5: Lärlings-SM. Bästa lärlingen sitter bakom 7 Jitanes och det är ingen dålig uppsittning Peter har givit Johan. Stoet är i toppslag för dagen! Såg ut att kunna utmana kanonen Västerbo Prestige senast men den var för bra. 2 Michael November är en bra häst för lärlingslopp. Det är inget att hymla om men Kolgjinis stallform är inte speciellt bra. Ofta behövs det en häst som är bäst för att vinna i loppen för Kolgjinis, här kan dom ha det men formen är dunkel. 4 J.L.’s Buv vill jag egentligen inte strecka… Det är ju ingen flitig besökare i vinnarcirkeln. Rejält härdad och det är väl så att man har en ungefär lika bra kusk här som i vanliga lopp. Startsnabb häst som passar fint med Åbys förutsättningar. 5 Power M.S. Trodde jag inte på senast men man var bara bäst från ledningen. Konkurrenterna var bleka och jag vill gärna stå kvar när tåget går igen. Dock är jag lite charmad av Stig Hanssons champagnedrickande.

V75-6: Sto-SM. 1 Victoria Fame måste man strecka. Bättre än någonsin och sådant ska inte underskattas i några sammanhang. Man har dessutom siktat hit och jag tror på en mycket vass prestation. 2 Global Midnight floppade senast och har gjort så en tid. Hur många chanser till ska hon få? Jag har tröttnat men vill verkligen inte åka på en så fin häst. Dessutom luktar det tidig ledning här. Open strech vinnare den här gången? 5 Viola Silas har inte tagit årets första seger ännu men samlat på sig ett par fina insatser. Ute i ett 1140m lopp senast och det kändes enbart som prepare inför den här starten. Det känns som man siktat hit en längre tid… 3 Simb Ruby har ett fint läge och när man är i toppslag är man aktuell även i SM.

V75-7: Fungerar 3 Perfect Toll är det en sund vinnare. Floppade näst senast men var fräsch senast och då var man föga oväntat överlägsen. Inte helt pålitlig bakom bilen eller i loppen, jag har sett galopper i år som inte förträngs så lätt. 9 Prawns var läcker vid årets ända seger… Efter det så blev han lite knäckt i sprintermästaren och har inte kommit tillbaka. Smygläget här passar bra och det luktar faktiskt tempo i loppet.

 

Systemförslaget:

V75-1: 3,5,7,10
V75-2: 2 Stein Daylight
V75-3: 1,2,9,10
V75-4: 1,3,4,6,8
V75-5: 7 Jitanes
V75-6: 1,2,3,5
V75-7: 3,9

Systmet är på 640r/320kr

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.