V75 4/8


V75-1: Väderleken talar om fint och klart väder och det är bara hoppas att det verkligen blir så. 3 Nantucket är väldigt väderberoende och har inte fungerat ordentligt i sina två senaste starter. Spurtade ändå helt okej senast trots aktionsproblem genom sista sväng. Har perfekt spår nu och då hans värsta och kanske ända riktiga konkurrenter startar från bakspår så borde Örjan kunna köra sig till ledningen efter en bit. Är en bra löphäst och från spets har han aldrig förlorat och ska inte behöva göra det den här gången heller. Spik! Bakom ser det rätt tunt ut och värst emot är 9 On Track Piraten som dock inte har någon seger än i år. Han har okej form, men verkar ha svårt att hitta den riktiga formtoppen. Höll bra från dödens senast. Riskerar tungt lopp igen och han får svårt att vinna. 11 Gossip’s Winner har hittat formen och gjort två bra lopp på rad. Senast satt han fast med krafter kvar och kom i mål på en bra tid. Tråkigt spår nu och han behöver lite tur. Är med i matchen vid högt tempo.

V75-2: Per Lennartsson har hittat lite form på stallet igen efter en svacka och nu kan det börja komma några V75 segrar framöver. Här har han ett nyförvärv i 2 Hallelujamoment F. Gjorde debut och årsdebut senast och vann då direkt på ett bra sätt mot skapligt motstånd. Borde gå framåt med loppet i kroppen och har nu också fått ett bra utgångsläge. Kan öppna bra, men behöver inte ha spets. Även om formen säkert inte är på topp än så ska han ändå räcka långt i det här loppet. 6 Stein Daylight är en fin fyraåring som har kommit igång rätt sent och blir nu bara bättre och bättre för varje start. Senast mötte han kulltoppar och slutade tvåa på ett imponerande vis. Är startsnabb vid laddning och kommer han till ledningen så borde han bli svår att slå. 9 Candor Hall har gått bra på slutet och formen är på uppåtgående. Har rygg på tipsettan och kan nog hamna hyggligt till. Ska troligtvis lättas i balansen och blir det hårt tempo så kan han spurta vasst. Tre streck borde räcka här då det handlar om tre kapabla hästar.

V75-3: Gulddivisionen ser ut att kunna bli ett spännande lopp med många jämna hästar. Ska bli kul att se 5 Friction göra debut i högsta klassen och han ser ut att bli favorit direkt. Att kräva seger direkt känns lite tufft och det är heller inte säkert att han kommer att gå barfota runt om den här gången och det skulle vara ett klart minus. Ser ut att kunna bli hård körning från start och då borde han kunna komma ner bakom och då kanske han inte behöver göra allt jobb själv som han brukar. 2 Micro Mesh gjorde första starten efter att han ramlade ur hästtransporten i full fart på vägen. Blev inga större fel på honom då, men han har fått tagit det lugnt över sommaren och gick väldigt bra i comebacken. Lär ta ett steg framåt i form och det är rätt förutsättningar nu. Är en av flera som kan ta ledningen, men då formen kanske inte är helt på topp så kan ett rygglopp vara bra. Är med långt framme. 3 Amaru Boko hade stallet stora förhoppningar på inför säsongen, men efter tre årsstarter där han inte fungerade optimalt fick han gå till vila igen. Ska vara bra förberedd, men knappast i toppform direkt. Är startsnabb och kommer han till ledningen så lär han köras där. Fungerar han fullt ut nu så kan han absolut vinna. 6 Rutger Raket är i toppslag för dagen och har två snabbloppssegrar bakom sig. Har fått rygglopp vid vinsterna och det lär han behöva nu med, men får han rätt resa så är han alltid vass till slut.

V75-4: Kallblodslopp där det är svårt att hitta någon klar vinnare. Jan-Olov Persson har tre till start och där är det jämnt mellan hästarna och positionerna kommer att avgöra. 4 Björlifaks har inte lyckats när han har startat på V75, men har haft otur med positionsproblem. Finns lite chans till det igen då han har förstaspår på tillägg. Kommer han bara ut och slipper göra grovjobbet så finns farten för att segerstrida. 12 Faksblixten är andrahästen och är nog den med bäst form av Perssons hästar. Har dock bakspår på tillägg och har några fler att runda. 6 Järvsö Ole är kanske den med bäst kapacitet, men han håller på att växa in i klassen. Med lite flyt så ska han inte vara helt borta. 1 Edolles Malte blir nog hästen att slå då han kommer ta hand om ledningen. Björn Goop hoppar upp denna gång och han leder länge. 13 Lome Mix står längst bak, men är själv där och kommer komma ikapp fältet snabbt. Gjorde det bra mot elithästar näst senast, men var sjuk senast. Har lite mer snabbhet än sina konkurrenter och med rätt ryggar sista rundan så kan han avsluta fort. 9 Tyri Svarten har gjort bra lopp på slutet. Örjan körde näst senast också och då blev dem hängande i tredjespår nästan hela loppet så det var bra att vara med i matchen ändå. Han är snabb från start så han borde hitta ner direkt den här gången och då ska han ha chans.

V75-5: Lägsta klassen och det ser väldigt öppet ut på förhand. 9 Diamond Of Ace är en av Witasps bästa chanser till seger under dagen. Senast fungerade han inte fullt ut och galopperade på upploppet. Hemmaplan nu och formen ska vara bra. Är mer stark än snabb så bra tempo på loppet skulle vara en fördel. 2 Future Love gör bra lopp för det mesta, men utan att riktigt glänsa. Nu har han fått ett bra spår och han borde sluta i främre träffen igen och med minsta flyt så kan segern komma. 3 Rite On Win är troligtvis ledaren och där trivs han bäst. Vek ner sig förra gången han testade V75, men då fick han hårt tryck och orkade inte över upploppet. Får han bestämma en bit så är han effektiv från spets och kan leda länge. 10 Lassabo Palema har bytt regi sen sin senaste start. Gick då barfota för första gången och vann enkelt från ledningen. Ska gå barfota igen, men nu är det bakspår och betydligt svårare. 8 Lollo Tilly har gjort två bra starter hos Lennartsson som har slutat med seger. Tråkigt spår nu, men det är en kapabel häst för klassen som måste räknas om hon kommer till.

V75-6: 2 Kalypso Face blir andra spiken för dagen. Allt hänger på att han kommer till ledningen och det ska han kunna göra från det här läget. Inga stjärnor emot även om det finns några skapliga, men han kan nog få bestämma en bit av loppet utan att det kommer någon som trycker. Måste vara toppchans att leda runt om.

V75-7: Finalen av sommartravet och det är inte ofta hästarna i det här fältet tävlar om 500 000kr i förstapris. 8 Montgomery Gel har gjort flera bra lopp på V75 i sina senaste starter och det har dessutom blivit två segrar. Senast orkade han inte riktigt efter att ha avancerats upp till dödens. Distansen passar bra och han borde vara med långt framme. Stallkamraten 9 Ardi Boko har gjort flera topplopp på slutet och är nog bättre kapacitetsmässigt. Lång distans och voltstart är lite frågetecken då han bara har startat bakom bilen i Sverige. Lär duga bra felfri. Längst bak på fyrtio meters tillägg har vi tre starka konkurrenter. 14 Highlight Brizard har haft bra form på slutet. Avslutade bra senast trots att han fick gå själv i tredjespår. Får försöka ta någons rygg här på vägen fram och han är inte borta. 12 Pitch Command satt fast senast och väntar fortfarande på första årssegern. Får han bara ett skapligt lopp så brukar han alltid vara med långt framme. 13 Francais Du Gull har inte lyckats vinna på V75 än i år trots flera starka lopp. Tål distansen, men ska nog inte göra för mycket jobb själv. Visat bra form på slutet. 4 Arazi Boko tror jag är den som kan vinna av dem på start. Kan öppna bra från start och skulle han komma till ledningen så kan det bli svårt för tilläggshästarna att komma ikapp. Han är stark och kommer hålla farten hela vägen och han verkar trivas med Örjan i sulkyn.

V75-systemet:
V75-1: 3 Nantucket
V75-2: 2-6-9

V75-3: 2-3-5-6
V75-4: 1-4-6-9-12-13
V75-5: 2-3-8-9-10
V75-6: 2 Kalypso Face
V75-7: 4-8-9-12-13-14

1x3x4x6x5x1x6 = 2160rader / 1080:- (V7)

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.