V75 28/7


V75-1: 5 Merger Blue Chip startade senast som storfavorit och vann då pliktskyldigt efter ledning från start till mål. Är minst lika stor favorit den här gången också, men det är svårt att gå emot då uppgiften ser väldigt bra ut. Som den amerikanskan som hon är så passar sprinterdistansen ännu bättre och även om kretsen bakom 1 Bachelores Dream vill se henne i ledningen så tror jag inte hon är tillräckligt snabb för att svara. Försökte hitta något scenario där hon skulle förlora, men hon är nog för bra för dessa konkurrenter och jag tror även hon skulle vinna från dödens om det skulle behövas. Spik

V75-2: Klass 1 över långdistans är ett av dom loppen som är mest öppet på förhand och det löser jag med en helgardering. Börjar med att nämna tre skrällar som har minst lika stor chans som favoriterna. 4 Kalle har varit lite svår att få igång i år. Ska ändå vara på väg uppåt i form och nu är det rätt förutsättningar. Han är mest stark och håller alltid farten hela vägen. Tappar säkert lite från start, men hittar han bara ner i banan så är det ingen fara. Gynnas om överpace. 9 Inix Jubb gick senast i dödens i ett V86-lopp och höll väldigt starkt, men åkte dit precis på linjen. Ska inte behöva göra lika mycket jobb den här gången och då kan han istället gå en stark långspurt. Trivs bra med Kontio i sulkyn som sitter upp igen. 10 Zic Zac Life gick bra bakom en vass konkurrent senast. Går bra över denna distans också bara han får gå i ryggar. Witasp har fortfarande bra form på stallet. Favoriten 2 Kimono Pearl är det inga fel på och formen lär vara bra då hon startade i Stochampionatet förra veckan. Där blev det inget lopp då hon startgalopperade. Nu handlar det om voltstart och det har hon inte testat på i år och hon har några galoppera sen tidigare. Bra häst, men absolut fällningsbar. 5 You Two och 6 Global Mazerine blir båda hårt spelade trots att ingen av dom imponerar. Har inte större segerchans än någon annan.

V75-3: Vanlig gulddivision även denna vecka, men några fina hästar får vi ändå se. 3 Beanie M.M. vann spårlottningen och kommer troligtvis laddas för ledningen. Har ingen fin rad, men senast såg han fin ut som fastlåst bakom bra hästar. Formen ska alltså vara betydligt bättre än raden och sådant här motstånd har han slagit många gånger förut. Känns som hästen att slå på förhand. 4 Monster Drive är en topphäst som har gjort två starter hos Svanstedt utan att få vinna än. Har dock gjort två bra lopp och han lär gå framåt i form. Borde kunna få ett bra lopp härifrån och han kommer göra ett bra lopp igen sen får vi om det räcker till seger. 7 Yield Boko hade svårt att hitta formen, men i sina två senast så har formen verkligen varit på topp. Senast bombade han runt på en topptid utan att se helt slut ut i mål. Blir svårare att komma till ledningen den här gången, men han går bra i ryggar också bara han slipper dödens. Måste ha lite flyt, men ska inte räknas bort. Skrällar behövs och 9 Frillan Filiokus kan vara en sådan. Hon har toppform och slipper den här gången göra jobbet. Att hon ska vinna med hennes tränare i sulkyn känns dock långsökt, men blir det bara hårt tempo och hon får gå med i rätt ryggar så är det inte helt iskallt. 8 Nahar tas bort då han inte alls har sett bra ut på slutet. Har sämsta läget och kommer få en tuff inledning om han laddas framåt, men backar han så är det nästan kört ändå. Får visa bättring.

V75-4: 7 Hallsta Lotus kommer ut igen efter den förvånande förlusten senast. Då gick han med skor och kördes för långsamt för att passa honom och åkte dit på speed sista biten. Nu ryker skorna igen och den här gången så lär tempot hållas lite högre så inte konkurrenterna har någon större speed att komma med på upploppet. Börjar med en ny segerrad igen.

V75-5: Treåriga orutinerade ston har vi framför oss här och det är inte alltför lättippat då dom kan ändra sig mycket från start till start. 10 Qvintette har gjort det bra hittills. Såg fin ut senast då hon avgjorde relativt enkelt efter ett lopp i tredje invändigt. Gör nog sina bästa lopp i ryggar så att hon kan använda sig av sin snabbhet till slut. 3 Fortuna Sund har inte lyckats vunnit än, men har gjort bra lopp hela tiden. Senast galopperade hon i uttagningsloppen till E3, men gjorde en väldigt stark upphämtning. Lär dessutom utvecklas med ett sådant lite tuffare lopp innanför västen. Borde klara spåret och hon räknas tidigt. 2 Plum Wise As är svårbedömd då hon bara har gjort en start för Nurmos och då blev det galopp. Tar man ut henne under elitloppshelgen så har man troligen lite förväntningar och loppet nu känns lättare. Kan nog få ett bra lopp bara hon går felfritt. 7 La Contessa är nog ingen stjärna, men från ett bra springspår så är inte spets en omöjlighet och kan hon mycket väl hålla undan. Senast gick hon starkt som två bakom en omöjlig konkurrent. 4 Hankypanky Pagan ser fin ut, men har galopperat i 3 av 5 starter. Vunnit i dom felfria. Har inte råd att lägga bort ett antal meter på galopp i det här loppet, men går hon felfritt så är hon stark och rejäl och måste räknas.

V75-6: Bronsdivisionen ser ut att vara väldigt jämn på förhand. Prövar 5 First Lane som tipsetta här då han har sett bra ut på slutet. Senast hamnade han i en dålig rygg och fick aldrig se dagens ljus och hade mycket krafter kvar i mål. Gången innan spurtade han bra. Han är startsnabb om han laddas och det kan vara värt att prova i ledningen den här gången. Chansspik! 3 Flip A Coin har hittat tillbaka till gammal god v75-form. Senast gick han i dödens och orkade inte hela vägen. Vid båda starterna innan så gjorde han bra lopp och var också ytterst nära att vinna på Boden. Går bäst med ryggresa och från det här perfekta läget borde han kunna få det. Ska vara med där framme igen. 10 Montgomery Gel har även han gått bra på slutet och slagit min spik i dom två starterna som dom har möts. Har dock varit med väldigt liten marginal och nu får han starta från bakspår och kommer säkert få göra en hel del jobb själv.

V75-7: Silverdivisionen som sprint avslutar omgången och Svanstedt hade nog tänkt sig att vinna med 11 Mellby Sambuca, men från det här spåret så tas han bort. 1 Bagley har gjort många bra lopp i Sverige, men får aldrig vinna. Kommer från en sämre prestation, men då var banan konstig och det var flera hästar som underpresterade då. Formen är förhoppningsvis som i starterna innan där han gjorde flera bra prestationer. Spåret är bra även om han inte kan svara ledningen. Riskerar förstås att bli fast, men det är bara att hoppas att han hittar ut i tid för då är han vass sista biten. 4 Parkin såg ruskigt bra ut senast även om motståndet var klent då värsta konkurrenten försvann från start. Vann då överlägset från dödens. Nu är det kortare distans och det är knappast någon fördel. Risken finns att han får gå en bra bit i tredjespår och även om han är stark så kan det bli tufft. Han är dock självskriven på systemet. 3 Kejser K.D. är den troliga ledaren då han är väldigt startsnabb och det finns ingen anledning att släppa. Kan springa fort och får han bestämma en bit så kan det bli svårt att få tag i honom. 6 Francais Du Gull är också startsnabb och vann i norska V75 i senaste starten efter ledning från start till mål. Lär inte ta sig dit nu och han lär hamna utvändigt. Får se om han orkar utmana om segern från den positionen.

V75-systemet:
V75-1: 5 Merger Blue Chip
V75-2: Alla 12

V75-3: 3-4-7-9
V75-4: 7 Hallsta Lotus
V75-5: 1-2-3-4-6-7-8-10-11
V75-6: 5 First Lane
V75-7: 1-3-4-5-6

1x12x4x1x9x1x5 = 2160rader / 1080:- (V7)

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.