V75 22/9


V75-1: Ett relativt öppet lopp öppnar upp omgången och oavsett vem som vinner så borde inledningsvärdet bli bra. 2 Zizou Limburgia får tipset på det utmärkta läget han har. Härifrån lär det bära av till spets och även om Åke släppte senast så lär han inte göra det igen. Han är ingen stjärna och måste få bestämma en bit, men det är en snabb bana och han leder länge. 10 Lovelock är bästa hästen, men har inte haft något lyckat år. Tog sig ändå till Derbyfinal senast, men där fungerade han inte ordentligt. Tål att göra en del jobb och oavsett vilket upplägg Goop väljer så är han given. 3 Eros Tooma vann väldigt lätt senast efter att ha tagit ledningen omgående. Nu är det tuffare motstånd och sen lär det knappast bli någon ledning. Går dock bra bakifrån också. Stark och gynnas av högt tempo, men ska ut i finalerna nästa vecka och kommer knappast sätta upp tempot själv. 5 Jitanes har bra form för dagen och har mött en del tuffa konkurrenter på slutet. Ska helst ha en smygare här för då kan hon vara vass på speed och helt klart en möjlig vinnare. 7 Indigious är helt klart kapabel, men är bara tre år. Hade troligtvis vunnit Tyska derbyt utan galoppen in på upploppet. Galopperade bort sig även senast och han är lite svårbedömd för dagen. Kommer han bara till från sitt spår så ska han dock räknas ändå. 11 Västerbo Prestige har bara gjort en start på två år och borde behöva mer lopp i kroppen för att vara segermogen på V75.

V75-2: Öppet stolopp över tre tillägg där jag chansar på att spika 7 Keystone Toffee. Hon är ganska ny i Svanstedt stallet och har gjort bra lopp utan att vinna. Näst senast tog hon ledningen och slutade trea, men kämpade hela vägen in i mål. Senast satt hon fast i rygg på ledaren med en hel del krafter kvar. Troligtvis så för loppen fram henne en del och hon kan nog vara lite vassare nu än på Solvalla. Är snabb från start och det är kusken emot för att ta ledningen. Finns ingen direkt i fältet som ser ut att vilja köra upp till dödens och hålla tempot uppe och får hon bestämma tempot själv så ska hon ha bra chans att hålla undan.

V75-3: Här kommer en spik till som jag dock känner mig väldigt säker på. 2 O’Grady är jag inte ensam om att spika, men han har en mycket lämplig uppgift framför sig. Spåret är perfekt och även om det finns några snabba utanför så ska han inte behöva bomma spets. Formen ser ut att vara på topp för dagen. Det är ett väldigt jämnt och bra lopp, men han är bästa hästen och får ledningen och det borde vara avgörande. Om man vill gardera så kan 4 Francais Du Gull med Adielsson i sulkyn vara ett bud. Gick väl bara sådär senast, men han har satsats mot det här loppet och var hårt jobbad inför senast och lär vara rappare nu. Går dessutom med optimal balans den här gången.

V75-4: Peter Untersteiner får äran att var tipsetta här bakom 6 Perfect Power. Kan vara lite tufft då det handlar om en treåring mot äldre, men det är lägsta klassen och han ska kunna stå sig bra. Hade ett kortare uppehåll innan senast och går framåt för varje start han gör. Ska nu också lättas på allt och köra bland annat barfota runt om. Det är bara att hoppas att det slår väl ut får då blir det roligt när han sticker nosen först. Bakom finns det ett helt gäng med fina hästar. 4 Overtaker By Sib är en riktigt bra häst. Slog bland annat Mellby Viking som var en av favoriterna i Derbyt och som fortfarande är obesegrad felfri. I den starten så galopperade han dock på mållinjen så det blev aldrig registrerat. Har gjort en start efter uppehåll och rundade då ett helt fält och tog en kontrollerad seger. Lär gå framåt med loppet i kroppen och med både visad styrka och skalle så ska han räknas tidigt.

V75-5: Kallblodsloppet brukar vara vikt åt Norrmännen och det ser väl ut som att det kan bli så nu också, men det finns några svenska ekipage som inte ska räknas bort. 1 Raggmunken brukar aldrig direkt lyckas på V75 och det har varit en del bortkörningar av kusken. Nu är läget bra och han ska bara hålla sig på innerspår tills det blir dags för spurt och då är bara att hoppas att det blir en lucka för då blir han livsfarlig. 10 Joker Elden är bästa norrmannen. Han tål att göra en del själv i loppen och han lär vara med där framme. 6 Johan Herbjörn höll bra från dödens senast. Nu har han spetsläge och kommer han dit så körs han där. Vinner ofta och han ska räknas. 8 Stjerne Faks vann på ett bra sätt senast, men nu är läget svårare. Borde dock kunna ta sig ut i andraspår direkt om han vill då han inte har någon utanpå sig. Ungefär liknande chans som tidigare nämnda Norrmän. 9 Rino Dox spurtade bra i SM senast och slutade tvåa. Lite knixigt läge och han riskerar att hamna illa till. Med lite tur så har han farten för att blanda sig i segerstriden.

V75-6: Här hoppas Norrmännen innerligt att dom ska få en seger genom 6 Love Force och det är inte omöjligt. Dock så har han blivit väl stor favorit och även om han har hittat formen på slutet så har han inte visat så pass mycket att han bara ska gå ut och vinna här. Kan hamna på vingel om konkurrenterna vill ge honom en match för han tar inte ledningen av egen hand. Känns lite som en favorit i fara. Det kan dock ändå bli Norsk seger genom 4 Carpe Emmanova även om hon står lite hårt inne i loppet. Kan kanske ta sig till spets den här gången och då tror jag att dom testar att köra där. Ska räknas tidigt. 2 Agobra Rubin hittade en riktig formtopp i somras och formen sitter nog där fortfarande även om resultaten har uteblivit på slutet. Han är som allra bäst när han får vara med där framme hela vägen för brukar han hamna långt bak brukar han också bli kvar där. Högt tempo på loppet gynnar honom och med lite flyt så får han in en V75 seger. 1 Global Nelly startade karriären med sju raka segrar, men har nu sju raka utan seger istället. Har mött kulltoppen på slutet och gjort det helt okej. Är startsnabb och kan nog hålla ledningen om Goop vill, men jag kan tänka mig att han vill köra i ryggar här. Med rätt lopp så kan hon säkert utmana om segern. 8 Stormysky har helt klart farten för seger, men vart hamnar han härifrån. Erik måste ladda framåt för att försöka hitta ner någonstans för backar han så är han så gott som chanslös på segern. 11 Jumble Ås har tråkigt läge och behöver såklart hjälp med tempot. Är i bra form för dagen och kan avsluta vasst.

V75-7: 15 Perfect Toll är helt klart hästen i gänget och vinner om han är som han ska. Nu är han inte det varje gång utan det är både galopper och bara rent usla prestationer emellanåt så man kan inte lite på honom helt. Borde kunna hamna skapligt till då han har springspår på tillägg. Motståndet är heller inte det bästa och springer han som han ska så vinner han som sagt. 4 Pingus Vang känns hetast emot då han gillar distansen och vinner för det mesta. Starten kan vara lite avgörande då han har innerspår och han skulle behöva hitta ut tidigt så han kan gå fram mot täten annars riskerar han att hamna alldeles för nära Svanstedt. Flemming håller han dock högt och han ska räknas. 13 Tion Medon Sisu tappade formen efter en bra period och fick en liten vila. Vann lätt i comebacken i ett lättare lopp. Distansen fungerar och med Adielsson i sulkyn blir han att räkna med. 14 Outlaw Merci blir det skolöst på till den här starten och formen ser ut att vara fortsatt bra. Gillar distansen och han får försöka hitta någon att följa under slutvarvet.

V75-systemet:
V75-1: 2-3-5-7-10
V75-2: 7 Keystone Toffee

V75-3: 2 O’Grady
V75-4: 4-6
V75-5: 1-4-6-8-9-10
V75-6: 1-2-4-6-8-11
V75-7: 3-4-5-13-14-15

5x1x1x2x6x6x6 = 2160rader / 1080:- (V7)

1 comment

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.