V75 18/8


V75-1: Finaler och en hel del fina lopp framför oss. I bronsdivisionen dyker det upp ett gäng fina hästar och där dom fyra bästa alla drog bakspår. Det gör att loppet blir lite mer öppet särskilt då banan verkar hypersnabb. Måste ändå ge tipset till 11 Perfect Toll som är en grymt bra häst när han springer på topp. Det gör han dock inte i varje start och senast var han usel då han var trött och slagen redan i sista sväng. Lär vara bättre nu, men det kommer krävas en topprestation för vinst och han kanske inte är helt på topp efter senast. Med lite hjälp på vägen så blir han svår att stå emot. 9 Ardi Boko har sen han kom till Sverige varvat några topprestationer med riktiga floppar och då senast loppet slutade med startgalopp så är han ändå lite svårbedömd. Missgynnas av bakspåret även om han säkert kan få ett skapligt lopp härifrån. Ska inte räknas bort. 1 Kalypso Face spikade jag senast, men då blev öppningen lite för tuff och han orkade inte hela vägen. Nu kan han ta ledningen igen, men då det är ännu tuffare emot nu och längre distans så släpper han troligtvis. Med lucka så är han inte borta. Den som skulle kunna vinna det här loppet från ledningen är 7 Mugger M.M. som trots spåret inte är chanslös på täten. Troligtvis är han också det ända med framspår som vill gå i ledningen i det här gänget. Kan bli svårt att nå honom för dom som sitter långt ner i fältet. 10 Balticas Yahoo är kraftigt uppåt för dagen och han imponerade stor senast. Blev då hängande från start och fick en tung väg fram till dödens, men vann ändå enkelt med krafter kvar. Tempo behövs, men det här är en topphäst i grunden. 12 Quick Razz gillar jag starkt, men han är bäst när han är med där framme och spåret är helt fel. Han är inte så speedig och att han ska ta flera längder på alla topphästar som kommer gå före honom i spåren känns inte möjligt.

V75-2: 1 Indescribable får det knappa tipset i det här loppet. Hon gör bra lopp hela tiden utan att får vinna. Nu är läget bättre än på slutet och hon slipper runda ett helt fällt. Kan öppna skapligt, men få svårt att hålla ledningen. Kommer få ett bra lopp där bakom och med lucka till slut så kan det bli seger den här gången. 4 Candor Hall är riktigt på gång för dagen och han lär vara minst lika bra som senast. Fick ett bra lopp då och kunde vinna säkert. Han kan öppna helt okej från start, men tar inte någon ledningen av egen hand. Dock inte omöjligt att han kan få överta om Örjan gasar framåt direkt. Går från alla positioner och han ska räknas tidigt igen. 8 Hallelujamoment F. har gjort två starka prestationer efter lång vila och borde gå framåt ännu ett steg till den här starten. Spåret är dock inte bra nu och han riskerar en tung inledning. Även om han är bra för klassen så tror jag inte han klarar av att vinna från dödens så Per får försöka att hitta en rygg. Måste med på kupongen. 9 Jam Face har gjort flera bra lopp sen dom började köra barfota. Senast så spurtade hon bra och var inte så långt från segern. Gången innan vann hon från ledningen på ett bra sätt. Nu blir det till att smyga med och får hon rätt ryggar så är hon vass sista biten. 5 Strong Reasons vann som storskräll för tre starter sedan och har sen haft otur i två raka lopp. Formen ser fortsatt bra ut och här kan spets och släpp var ett alternativ för honom. Visade vid segern att han är farlig när han får sina rygglopp och det kanske är dags att skrälla igen.

V75-3: Första spiken för dagen kommer i gulddivisionen där jag hoppas att Svanstedt ska lyckas ta en seger med 8 Monster Drive. Har gjort idel bra lopp sen han kom till Åke, men hittills har det alltid varit någon som har varit bättre. Lite chansartat är det på läget, men jag tror att han laddar framåt direkt och i värsta fall så får han ta och vinna från dödens. Kortdistans är nog hans bästa och även om det är några hyggliga emot så har jag en bra känsla att han kommer göra ett topplopp.

V75-4: Lägsta klassen och 9 Super Karma står riktigt bra inne här. Senast så var han ute mot flera av dom bästa fyraåringarna och hamnade bland dom sista. Det gick sen inte att ta något från kön på en dålig bana. Med minsta flyt så borde han ha en bra chans att vinna. 5 Digital Darling var en av favoriterna i stochampionatet och hon fick också bestämma helt i täten, men hon var usel för dagen. Senast så galopperade hon bort sig från start så formen är lite svårbedömd. Hon är snabb från start och trivs bra i spets så kommer hon till ledningen så lär hon köras där. Är formen som vid segrarna så leder hon länge. 7 Future Love gick barfota för första gången senast och kunde då ta ledningen för att sen stanna där in i mål. Sämre spår nu och någon ledningen blir det inte. Tål att göra en del jobb och han räknas tidigt. 4 Geting Sånna var fin vid segern och gjorde det även bra senast. Bra spår nu och han kan öppna bra från start så det borde bli en bra position. Trivs med Kontio och ska inte glömmas bort. 10 Global Limit är inte så tokig, men är helt bortglömd här. Med rätt lopp så är hon inte chanslös.

V75-5: Även kallblodshästarna har fått en final att delta i. Jag lyssnar på mina kollegor och tar ställning för 4 Cali Maks och spikar. Han står bra inne i loppet och förhoppningen är att han kommer till ledningen. Den ändå som kan utmana honom där är 3 Bottem Faks som kanske vill köra där om han kommer dit. Från tätpositionen kan han säkert springa minst på sitt rekord och säkert lite snabbare då banan är snabb. Att då stå 20 eller 40 meters tillägg är inte kul och det ska vara bra chans att hålla undan. Bakom finns det några bra, men inga som direkt skrämmer. 8 Edolles Malte är bra, men blev hårt utmanad av min spik näst senast trots att dom då stod på samma start. Vann enkelt från ledningen senast. Nu blir det ett tuffare lopp, men han är säkert med där framme igen. 14 Rigel Odin är vass på speed när han får sparar den. Är dock många att runda och han behöver en hel del tur för att komma in i matchen.

V75-6: Dagens höjdpunkt då E3-finalen för öppna klassen ska avgöras. Ser ut att bli ett riktigt spännande lopp och då många av hästarna inte har gjort så många lopp så kan dom utvecklas mycket på bara en start. På läget får 1 Global Offshore tipset. Såg fin ut i försöket där han vann enkelt efter att ha fått bestämma i täten. Starten innan var han ytterst nära att vinna förra E3-finalen så att han är med upp i toppen har han redan bevisat. Han är riktigt startsnabb och borde kunna ta ledningen och Åke lär knappast ha några planer på att släppa. Det kommer att krävas en topprestation för seger, men från ledningen är han hästen att slå. 3 Noble Knight är nog den som har imponerat mest av alla på slutet. Härlig typ som är både stark och snabb och ärlig. Johan Untersteiner får chansen att vinna ännu en E3-final och lyckas han någorlunda med styrningen så har han en bra chans att lyckas. 2 Pojke Kronos är Walmanns andra häst i loppet och även Örjans val. Också en väldigt fin häst som vann väldigt enkelt i försöket efter ledningen från start till mål. Kommer knappast dit nu, men visade näst senast att han går lika bra i ryggar också. Självklar på systemet. 9 Quid Pro Que gör bra lopp hela tiden utan att få vinna något större lopp. I förra E3-finalen så blev han påkörd och det är ända plumpen i år, annars har det bara varit bra prestationer. Lite chansartat läge med bakspår och han får hoppas på tempo. Lär göra ett bra lopp igen och han får inte räknas bort. Någon man mer inte får glömma bort är Melander som fortsatt har hästarna i toppskick. Här har han 5 Standout som är på väg uppåt i karriären. Han känns inte stekhet, men han kan säkert rekordsänka en hel del. Har vunnit varje gång han har haft framspår utom en gång då han galopperade. Rolig skräll. 4 Casanova Boko låter stallet uppåt på. Han är ny i sammanhangen, men Nurmos brukar ha iordningställt när det gäller. Får se om han kan göra om stallkamraten bedrift från förra finalen.

V75-7: Omgången avslutas med ett fint silverlopp där 1 Parkin blir klar favorit och jag följer efter och spikar. Han har varit grym på slutet och han har knappast någon överman i klassen för dagen. Det som är emot den här gången är spåret som kan bli en fälla. Han visade dock näst senast att han kan öppna riktigt rejält från start och är han lika snabb igen så borde chansen att ta ledningen vara bra. Från ledningen så ska han inte förlora om formen håller i sig och skulle han missa ledningen så är det bara att försöka att hitta ut så fort som möjligt. Toppchans! Bakom finns det flera bra konkurrenter som nog hoppas att min spik fastnar invändigt. 2 Francais Du Gull har toppform och gör starka lopp hela tiden. Får en bra resa härifrån och kommer vara med där framme igen. 3 Mellby Sambuca har inte lyckats vinna än i år, men han har gjort det bra och kan utmana från start den här gången. Kan mycket när han är som han ska. 9 True Advantage lär slippa göra jobbet den här gången och hon kan komma med en rejäl avslutning.

V75-systemet:
V75-1: 1-5-7-9-10-11
V75-2: 1-3-4-5-8-9-10

V75-3: 8 Monster Drive
V75-4: 1-4-5-6-7-9-10-11-12
V75-5: 4 Cali Maks
V75-6: 1-2-3-4-5-9
V75-7: 1 Parkin

6x7x1x9x1x6x1 = 2268rader / 1134:- (V7)

4 Comments

Add yours
  1. 4
    Limpo

    Bra men Åkes form igår (vann bara med Perfect Toll) sedan två 4e platser jag avvaktar spel på hans hästar tills dem visar bättring.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.