V65 Umeå 9/8


1) 3 Rafael Blågul hakade på bra bakom en trio topptreåringar senast. Inte startat på ett tag nu men ska ha en skaplig form än än inte på topp enligt stallet. Detta känns dock som en enklare uppgift än vad han ställts inför på sistone och han borde kunna räcka långt även om han inte är helt på topp. Väljer dock att dubbla med 2 Crooked som blivit allt bättre.   Höll emot länge i en snabb avslutning näst senast och fick löpa utvändigt senast och höll bra även då. Dessa två känns som de står klart bäst placerade i detta lopp och låser där.

 

2) 9 Ulixorio har jag väntat på ett tag nu och Robert har lämnat mycket positiva rapporter kring hästen. Han har dock ofta straffat ut sig själv med galopp, skulle han sköta sig så står han mycket billigt inne i detta lopp och känns som den givna förstahästen. 12 Juliano Rags är stark och rejäl men har kanske inte utvecklats så mycket som jag trodde han skulle göra inför denna säsong. Möter dock hästar här som känns ganska lämpliga och visst är han tidig. 1 Parimutuel gillar läget här och skulle han kunna tävla barfota runtom är han mycket gynnad. vann sitt försök till Sverigeloppet i överlägsen stil så efter spets där. 6 All The Way kändes rätt enkel till en början men har utvecklats under sommaren. Stallformen är ju riktigt bra nu och läget är passande med startsnabb kusk. Streckas. 5 Buffon Boko får även han ett streck. Svag näst senast men hade stått över före det och klart vassare vid segern senast.

 

3) 12 Munter gör det riktigt bra och trots att han står lite illa till här har han ändå visat så mycket att jag tycker han får sättas först i ranken. Kan göra det som behövs själv och kommer nog farande tidigt om tempot är lågt. 3 Forssaga mötte tipsettan senast från samma start och var i princip jämspelt då. Kunde inte utmana den gången men står ju betydligt bättre till denna gång. 2 Järvsö Ninja har det krånglat en hel del med under våren/sommaren. Men när hon nu är tillbaka borde formen vara skaplig och dessutom intressant med ny kusk i sulkyn denna gång.

 

4) 15 Frillan Filiokus har inte mött denna klass på hästar sedan hon kom i Daniels regi. Smög med senast i guld och brukades aldrig för fullt. Har tidigare visat att hon inte har några problem att gå runt fält och visst är hon det givna budet här. Det kan dock bli långt fram till täthästarna och jag garderar på en del. 2 Heey Lovely är en stark och rejäl märr som också visat sig alltmer travsäker. Så spåret borde inte betyda någon större fara här. Inget spetsbud som det känns men kanske tidigt söker sig fram för att försöka få överta? 1 Ivory Lovely har kapacitet men nyttjar den ganska sällan. Läget här är dock bästa möjliga och hon räknas på det. 14 Pixel Chic var mycket bra i vintras men har vilat länge nu. Normalt sett inte toppad ännu men kanske kan få rygg på tipsettan under slutvarvet och är en stark spurtare. 11 Xandra Liss har inte fungerat på länge men Robert upp denna gång och hon har styrkan att ge sig på dem mycket tidigt.

 

5) Känns som flera ekipage vill åt ledningen här och det öppnar för min idé här i form av 9 Mr Right. Patrik är den bästa kusken norr om Bergsåker och brukar dessutom vara en god tempobedömare så jag gissar han gömmer hästen i ryggar så länge som möjligt och sedan spelar ut speeden när övriga kört klart. I ett annars mycket öppet lopp får han agera lite av en chansspik denna omgång.

 

6) 4 Oppoppopp har haft ett fint år och senast han hade liknande förutsättningar öppnade han riktigt bra och fick tidigt ta över spetsen. Skulle han göra det här också lär han bli mycket svårpasserad. Dubblar ändå med 10 Love Force som i grunden är den bästa hästen, förra året mötte han årgångstoppar i omgångar och gjorde det bra. Inte riktigt kommit igång ännu denna säsong men rapporteras träna bra nu och tål att göra det hela själv om så krävs.

Systemet:

1) 2,3
2) 1,5,6,9,12
3) 2,3,12
4) 1,2,11,14,15
5) 9 Mr Right
6) 4,10

300 rader (V6 förordas denna omgång)

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.