V65 Umeå 1/11


En på förhand inte alltför svårlöst omgång men vi får se om det stämmer med verkligheten efteråt.

1) 2 Notre Crown är lite trögstark och kanske ingen riktig vinnarhäst. Men har här klart bästa läget av de betrodda och då det troligen blir passande tempo så känns han i alla fall som den givna förstahästen för mig. 6 Dead Wood brukar dra iväg och se till att det blir fart på loppen, troligen samma upplägg här och det kan hålla ända hem. 11 Rite Key spurtvann i V75 på snygg sätt senast. Gissar dock på ett snällt upplägg här med tanke på kommande V75 finaler och att detta knappast är det viktigaste loppet i karriären. Dock gynnad av tempo även han. Streckar också 3 Abano Suit som visade fin form innan en månadslång vila. Vettigt läge här och spurtar ofta bra.

2) 4 Farmfurir har fått ett lopp i kroppen efter frånvaro nu och det borde satt fram honom rejält. Känns som han står 20 m rätt inne i detta lopp och vid normal författning skall det vara toppchans här. Då han knappast behöver vara på topp för att vinna detta så får han bli dagens första spik.

3) Ett fyraåringslopp som känns ojämnt men innehåller några riktigt fina hästar. Främst i ranken sätter jag 4 Tresor D’Inverne som efter svacka verkar uppåt igen. Känns som Robert kommer att prova framåt direkt här och jag tror han har bra chans att komma till spets. Där är han inte enkel att passera. Bästa hästen är dock 8 Fredrik Laday men han har dragit sämsta läget och riskerar att få göra jobbet utvändigt tipsettan till slut. Han kan fixa det men som sagt så får han stå tillbaka på grund av det sämre läget. Nöjer mig med dessa två.

4) 11 Eng Jahna har tänt till rejält i år och är snabb en bit. Står vettigt till i detta lopp och visat sig trivas utmärkt med kusken och får tipset på dessa aspekter. 12 Trippa Undan blir nog favorit efter en bra insats i V75 senast. Dock tjänat snabba pengar och kanske varit som bäst med tidig tätkänning? Skall dock räknas på bevisade formen. Bäst är 14 Nordvanja men jag tycker hon har uppträtt mycket osäkert under året och därför lägger jag henne bara som trea nu. Fungerar hon fullt ut så kan hon runda hela fältet på en långsida.

5) Med tanke på att den troliga favoriten 4 Youpie enligt uppgift kommer att tävla med skor så tycker jag att det känns som bra läge att gå på 1 Trustworthy Ås som kan öppna snabbt och även om det är snabba hästar utanför så borde han ha goda chanser att hålla spets. Gjorde en klart godkänd insats senast i Gulddivisionen och med en liknande även här så borde det räcka hela vägen hem. Spik nummer två.

6) Avslutar med ett rikstotoförsök och en hel del fina hästar med i loppet. Tipset till 6 Björnjägarn som avslutade mycket snabbt i skymundan senast i ett lopp som höll jämförbar klass som detta. Hittar han bara vettiga ryggar här borde hans spurt bita riktigt bra. 4 Kiss Me Kemp har tävlat mot kulleliten ett tag och det blir intressant att se henne i detta sammanhang. Min spetsfavorit. 3 Eleanor Rigby tycker jag är en riktigt bra märr men frågan är om hon är i lika bra form som på sensommaren? Läget är i alla fall bra och hon kan göra en del själv. 1 Montana Vox har mött tuffa hästar i flera starter under året och hängt på bra, bra motstånd även här men från ett perfekt läge så får hon smyga invändigt, rygg ledaren? Med lucka till slut så skall hon inte glömmas bort. 5 Greenstar är en annan som härdats i rikstoton ett tag. Ok läge här men kommer knappast förbi invändiga och till spets. Skrällbudet är 11 Somebodys Darling som har fin form och tål att gå en rejäl repa. Hon möter dock annat motstånd än hon är van vid denna gång men med lite hjälp så.

 

Systemet

1) 2,3,6,11
2) 4 Farmfurir
3) 4,8
4) 11,12,14
5) 1 Trustworthy Ås
6) 1,3,4,5,6,11

144 rader (V6)

1 comment

Add yours
 1. 1
  Markus

  Hej igen pojkar!!
  Spets i DD1??…känns som ”tok”-Ingvar laddar med sin kuse, kan verkligen Svensson hålla ut den fr. start?? – tveksamt. 2:an är väl oxå rask ut…. loppet i draget till Osterling som sett fin ut på slutet?… och när ska stackars Frillan få sätta nosen först? DD2 är väl Berghs treåring lite för bra??…blir väl släppt till ledn. om inte vädret ställer till det så skor måste på… i så fall 6 eller 12. Har ni tänkt på att DD res oftast ligger nära varandra ex: 2-3 eller 9-11 såvida inte det blir väldigt högt i första, då kan det bli väldigt lågt i andra – och vice versa!!… oftast till glada odds… Tips och råd!

  Lycka till med världens roligaste spel, synd bara att man inte vinner lite oftare ;-)..

  Ha de
  / M

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.