V65 Umåker 12/10


Oväntat bra prispengar att köra om denna fredag på Umåkerstravet. Det gör inte det hela så mycket lättare. Finns några starkare favoriter men jag är ärligt talan inte övertygad om att dom bara vinner sina lopp.

V65-1: En höjdpunkt att se kanonen 6 Kadett C.D. komma till start igen. Säsongen har varit katastrofal men en satsning mot frankrike kan nog bära frukt om han nu äntligen är i skick igen. Normalt en solklar vinnare. 4 Putte Topline vågar nog gå förbi stallkamraten till slut. En underskattad härlig häst som alltid presterar. 1 Stay The Night är åter i Sverige för att tävla efter en sejour i Frankrike. Svårbedömd comeback… Startsnabb och duktig, i normala fall ett segerbud från ledningen.

V65-2: 11 Caramella B.F. Kände på att möta några av de bättre kullkompisarna förra året. I år har hon bara gjort tre starter, jag kan inte historian bakom men nu är hon i alla fall på gång igen. Två lopp i kroppen och då bör man ta några steg framåt. 5 Digital Element har tävlat framgångsrikt i monté. Nu prövar man bakom vagn igen och vi får se hur hon hanterar det.

V65-3: 2 Rite Key är flitigt matchad under året med sina femton starter. Vi tillägger att dom i många fall har skett på V75. Riktigt härdad och det här måste vara lite av en optimal uppgift. Spår två bakom bilen och har inte långt upp till taket på en halvmiljon intjänat för att få delta. 3 Udo’s Oiler är stallkamraten som Bergh äger själv och kör. Han är också härdad i tuffa gäng men är åter efter långt uppehåll. Jag tror att Rite Key vinner men det är värt att revidera om man får färsk info från tränaren.

V65-4: Kallblodslopp för ston men härliga 100 000kr till vinnaren. 10 Trons Pila har hamnat på rätt volt men det är ingen barnlek att stå med 40m tillägg. Ofta hårt betrodd vid sina Sverige-besök och det är med all rätt. Fint kallblodssto. 9 Rimaggan är i ordning och kommer från en andraplats bakom Granli Nicolai. Hon gick starkt till slut och kan få lite revansch här men det är inte i varannan start som segerdefilerar i direkt…

V65-5: 4 Un Sacco Di Soldi vill jag ha till ett sto men det är ju en valack! Hur som är det en duktig sprinter som är åter efter ett något för långt uppehåll som dessutom innehållit en strykning. 11 Otto Streamline är väl ingen personlig favorit men kan vara ett intressant skrällbud här. Välbehövligt lopp i kroppen. 6 Notre Crown är stabil men segrarna kommer inte så tätt. Bra form för dagen.

V65-6: Unghästlopp med treåringar på start och fyraåringarna på tillägg. Roligt, jag gillar sådana här lopp. Synd bara att dom är i Norrland där man har sämre koll. 100 000kr till vinnaren och här han man väl laddat lite extra. Jag går på startvolten. 3 Kenderson var en hygglig treåring förra året och bör ju vara svår att ta tillägg på.

 

V65 Förslaget:

V65-1: 1,4,6
V65-2: 5,11
V65-3: 2 Rite Key
V65-4: 9,10
V65-5: 4,6,11
V65-6: 1,2,3,4,5,6

+ There are no comments

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.